לפעמים קורה שנראים מעין כיווצים בעור והזדקרות בקשקשים כאילו שהנחש היה מקומט הרבה זמן או משהו בסגננון. אפשרות נוספת היא חדירה של טפיל (קרציה או קרדית גדולה) מתחת לקשקש וזה דורש תשומת לב וטיפול. אגב,יש אפשרות שזה רק קשקש של נשל שנתקע?
היא כתבה שזה לאחר נשל.. זה קורה כשהם לא מצחילים ובעיקר הכרכנים שהם נתקעים בדבר לדבר עד שכול הנשל יורד אצלי אחרי נשל כול הזע ואחד המחבואים ממולאים בנשל בניגוד לנחשים גדולים יותר שמשילים בצורת כדור אני מאמין שבאחד החיכוחים שלו בנסיון להורדת הנשל הוא פשוט התחכח במשהו או שהנשל היה תפוס על הקסקסק והוא יצא.. אם את רואה תופעות לוואי אצל הנחש כמו חוסר אכילה והרזייה מרובה זה יכול להיות טפיל שנכנס.. כמו שgaichuk אמר.. למרות שזה לא הכי נראה לי ולא כדאי סתם להלחיץ אותך אבל כדאי לידע אותך..
בגודל מילימטר, אז אין לי שום יכולת לראות אם חדר מתחתיו משהו. אני פשוט רואה שהוא עומד במקום שוכב. אבל הוא בכלל לא מקומט ולגמרי עומד. בנוסף, אנחנו מנקים פעמיים בשבוע את האקווריום בסביאור- זה לא אמור לשמור מפני טפילים?
אם רק קסקס אחד טיפה למעלה ואין דם זה לא נורא בכלל את תתקלי בזה גם בעתיד כשתאכילי בעכברים. אצלי לפעמים הנחשים ננשכים אני נותן לעכברים מכה קטנה להמם אותם.. אומרים שכדאי להרוג אבל אני אומר.. זאת דרכו של הטבע בטבע לא הורגים להם הם ננשכים לפעמים קסקס או שנהיים עולים כי העכבר טיפה מהומם אז הוא לא יכול לגרום הרבה נזק וזה גם כרכנים ומתכדרת ככה שהחניקה שלהם הורגת עכבר בפחות מחצי דקה בניגוד לנחשים אחרים שראיתי מתגלגלים בטרריום עם העכבר.. ובמידה ויורד לחושחש דם כדאי למרוח לו טיפת פולידין על איזור הפצע פעמיים או שלוש וזה יעבור לבד מקווה שעזרתי!
מטרף מת? בכל מקרה, אני חייב להודות שהניסיון לשכפל את התנאים הטבעיים לא כל כך מובן לי. בטבע יש גם חיוויאים ונמיות. מדוע אתה לא משחרר כמה כאלה בכלובי הנחשים שלך?
קודם כול על הנושא של הכרכן אם זה ליד הראש אז לדעתי 95 אחוזשזה נוצר כתוצאה של הגירוד בנסיון להורדת הנשל כי מובן שתמיד הם מתחילים מהראש ואני ראיתילא פעם את הנחשים וגם הלאופרד מחכחים את הראש שלהם בעץ ובמחבוטאים ובטרריום עצמו מה שיכול לגרום לפציה.. ולרן.. אני לא מנסה לשכפל אני התנאים בטבע פשוט כשאני נותן מת הנחש בא ואוכל בלי לחנוק או להוציא סוג כולשהו של אנרגיה.. וככה כשהוא מתאמץ וחונק ו"צד" את העכבר זה נותן לו יותר מרץ ואולי גם תחושה טובה? (לכו תדעו..) וגם העניין של שבירת מפרקת.. אני לא יודע לעשות את זה ואני לא הולך לחבוט את העכבר למוות על אחד הקירות בבית. ואף אחד גם לא יתן לילהכניס עכברים למקפיא..
אצלי הכרכנית הייתה חונקת את הולדות המופשרות שהייתה צעירה.. עד שהתחילה להבין שאין דופק ופשוט אכלה בלי לחנוק.. לפי מה שסמתי לב אליו.. נחש כמה שהוא רעב יותר הוא חונק יותר עדוק?-משקיע יותר מאמץבתפיסת הטרף? יש מצב שאני צודק?
במקום לתפוס נמיות וחיוויאים שהם כמובן בעלי חיים מוגנים אפשר לגדל חתולים ביחד עם הנחשים ולתת ל"טבע?" לעשות את שלו. ובנוגע לנחשים שניזונים מבעלי חיים מתים. לפני בערך 12 שנה תפסתי תלומת קשקשים עם בליטה שחשדתי שהיא בליטת מזון ואחרי יומיים הנחשה נמצאה מתה עם רימות גדולות של זבובים יוצאות ממנה. אני מניח שמדובר על מקרה שנחש שאכל פגר שזבובים הטילו ביצים לתוכו.