פציעה בספורט

dafnanuriel

New member
פציעה בספורט

לפני למעלה משנה נפצעתי בחלק הפנימי של קרסול שמאל - בעת משחק כדורגל. עברתי פיזיוטרפיה, וכדורים נגד דלקות. היה נדמה לי שהכאב עבר - אך כעבור זמן מה - עם החזרה להתעמלות והפסקת הכדורים האנטי דלקתיים - חזרו לי הכאבים. הקור של החורף מחריף את הכאב, ועמידה על הרגל (הפעלת משקל) כואבת לי. הייתי אצל אורטופד מומחה קרסול השבוע, שנתן לי עוד הפעם כדור אנטי דלקתי - הפנייה לאולטרסאונד - ואמר לי לחזור אליו עוד חודש. אני מקפידה לחבוש את הרגל בתחבושת ולמרוח מדי פעם ארניקה. האם יש איזשהו טיפול שמומלץ, אלטרנטיבי, רפואת ספורט, תזונה מסויימת שיכול להקל על הקרסול?

שחייה, הידרותרפיה

שלום רב! שחייה יכולה לעזור לך מאוד, פעילות ללא משקל גוף וללא כוח הכובד השחייה ממריצה את זרימת הדם להזנה וסילוק עודפים/רעלים, הידרותרפיה או פעילות מימית אחרת גם יכולים לעזור. מרפואות היבשה אני ממליץ לך על פניה למטפל מתחום הרפואה הסינית. בהצלחה! ערן

אז ככה

קודם כל חשוב לחכות לתוצאות הUS. עד שלא נדע אם אין קרע או נקע לא נוכל באמת לטפל בבעיה בצורה עניינית. להקל בינתיים על הכאב מעט?את זה אפשר לעשות באלף דרכים.... קומפרסים של חום(כרית חימום למשל), מתיחות קלות, ארניקה או משחות אחרות, תזונה מותאמת למצב דלקת למרות שלא בטוח שיש בכלל... לרפואת ספורט לא הייתי נכנס בשלב זה מכיוון שאת באמצע טיפול(למעשה באמצע אבחנה) של אורטופד ובכל מקרה מטפל טוב, ששווה את הזמן והכסף שלך, לא יטפל בך בשלב זה אלא יחכה לתוצאות הבדיקה...

ינוקא1

New member
לא מסכים.

בדיקות זה משהו שמוסיף גם לנו , אבל לא חייבים בדיקות מערביות כדי לטפל. מטפל טוב מסוגל להרגיש בדיוק היכן ללחוץ או היכן לשים את המחט , והיכן גם לא. לסינים לא היו בדיקות אולטרא סאונד וגם לא בדיקות מעבדה נוספות , ובזכות זה יש להם שיטות אבחנה אחרות. אפשר לטפל באמצעותן גם כן. בדיקות מעבדה כמובן מוסיפות , אבל זו לא סיבה לחכות.

0 אור 0

New member
כן ולא

קודם כל אתה צודק בהחלט בכך שיש לנו את שיטות האבחון שלנו, יחד עם זה, יש לרפואה המערבית כלי אבחון חזקים מאד, וכאשר מדובר בפגיעה שנמצאת במעקב, אני מוצאת שיש ערך מוסך בקבלת המידע של האבחון המערבי. לפעמים אנחנו אפילו ממליצים למישהו על ביצוע בדיקות נוספות על סמך הממצאים של האבחון שלנו. ברפלקסולוגיה זה לא מפריע לטפל גם לפני סיום תהליך האבחון המערבי, למעט בעיות מאד ספציפיות, אבל בעיסוי רפואי כל הגישה באה מהמערב, מהשרירים, מהגידים וכו'

izackv

New member
כן ולא ../images/Emo13.gif

טווינא, שהיא טיפול מגע רפואי מובהק אבל גם טיפול סיני מובהק, לא מחייבת המתנה לתוצאות ה US במקרה הזה. למרות שמדובר בסוג של עיסוי רפואי, הגישה לא מגיעה מהמערב. היא נעזרת בכלים של המערב אבל לא בהכרח ככלי אבחון מרכזי. ברור שיש מניפולציות שלא עושים אם לא יודעים בדיוק מה קורה שם, אבל אפשר לטפל בצורה טובה גם במסגרת מה שתואר כאן.

בדיקות מעבדה

אני נוטה להסכים עם יוסף. מטפל מוסמך ומנוסה איננו זקוק לבדיקות המעבדה. הן כמובן יכולות לתמוך באבחנה, אך כיוון שמדובר בבעיה אורטופדית אין מן ההכרח, כמובן, אם למטפל די ניסיון או כילי איבחון שונים הנאמנים לו. כפי שהוזכר לסינים לא היה אולטרא סאונד, אך הם טיפלו בכל זאת. מעל הכל רפואה סינית נוסתה לאורך השנים על בני אדם, ולא על בעלי חיים, כך שלי לפחות זה מרגיש מהימן דיו. תודה, ורפואה שלמה. ניר.

ינוקא1

New member
סחתיין על האתר ! ! ! ../images/Emo13.gif

שיהיה במזל טוב !

alexanderdagan

New member
מה עכשיו?

ד שלום. את בהחלט יכולה לעשות טיפולים למצב האקוטי(בעיקר כאב וכ"ו),ואולי לשנות זמנית היתנהגות על מנת לא להחמיר את המצב. אחרי שהבירור הרפואי יושלם,יהיה יותר ברור מה כדאי וניתן לעשות. בנתיים אל תכבידי על עצמך. רק נחת. אלכסנדר דגן N.D

אבחנות

שלום רב! בימים אלו טיפלתי באדם מבוגר שלא יכל לדרוך על הרגל,אבחנת אורטופד "שבר בעצם מטטרסלית" והנחיה למנוחה מוחלטת. להערכתי האבחנה היתה שגויה,והתמקדתי בטיפול בשרירים גידים ורצועות הזרמת דם,ואיזון היציבה,והמלצה ללכת קצת ובזהירות ולשחות הרבה. שני טיפולים הספיקו,הבן אדם הולך חופשי ושוחה מאושר. לנסיוני יש במערכת הרפאוית הרבה מאוד אבחנות שגויות,ויש לנו "המשלימים"הרבה מה לתרום, ללא אבחנה מערבית,או למרות אבחנה קיימת. כל טוב! ערן

את יכולה לנסות תמציות תדרים

בשיטת התדרים- אדווקטורים ותמציות יש פתרונות לדלקות, גידים ושרירים. הרעיון הוא לא רק להקל אלא גם לרפא. בהצלחה. יעל

dafnanuriel

New member
קשר בין כאבים בקרסול לכאבים עזים במפשעה?

בהמשך לשאלתי. קודם כל תודה לכל נותני העצות. רציתי לשאול, האם יש קשר בין הכאבים בקרסול, לכאבים עזים שיש לי בחלק הפנימי של המפשעה השמאלית (אותה רגל)? ההרגשה היא כאילו דלקתית. עם כל סיבוב של הרגל כולה כלפי חוץ, נשמע חיכוך חד מהחיבור באזור המפשעה.

יכול להיות.

את צריכה ללכת לרופא שיבדוק ולא רק להסתמך על האינטרנט. בהצלחה. ורק בריאות.

נשמע שיש קשר

דפנה שלום! לי אין ספק שיש קשר 3 ערוצי אנרגיה משמעותיים מאד מתחילים בכף הרגל עולים בצד הפנימי של השוק-ירך ועוברים במפשעה אל הבטן ומעלה. ערוץ פגוע בתחילתו יפגין מצוקה במקום כלשהוא בהמשכו.וכנראה אחת התוצאות היא חוסר סיכה יובש מקומי(אולי גם כללי?) הגורם לחיכוך מרעיש כפי שאת מתארת. יש פה גם מעורבות של היציבה שכנראה השתנתה במקצת מאז הפציעה ויתכן עומס יתר על המפשעה , וגם העובדה הפשוטה שזה הופיע זמן מה לאחר הפציעה. עצותיי: פני למטפל מתחום ההוליסטי,העדיף בעיני ביותר -הרפואה הסינית. בדקי את משק הנוזלים-שתייה?שתן?עצירות? . וכנסי למיים לשחייה(ללא מאמץ),הידרותרפיה או ווטסו. עיסוי הרגל בצד הפנימי מלמלטה למעלה עשוי להועיל לשחרור הלחץ במפשעה וזרוז ההחלמה בקרסול ואם כבר אז כבר, עיסוי בשתי הרגליים יועיל יותר. כל טוב! ערן

שכחתי את המערוך

רציתי להמליץ גם על תרגיל המערוך (כן זה של העוגות) בישיבה נוחה גלגלי את המערוך בצד הפנימי של הירך מהברך אל המפשעה הפעילי לחץ מתון והגבירי ע"פ התחושה.(עדיף בשתי הרגליים) תרגיל המערוך מומלץ לכל אשה,היות ומפעיל היטב את 3 הערוצים החשובים הקשורים לכליות,כבד וטחול. בהצלחה! ערן

למעלה