פציעה בכתף

a chain

New member
פציעה בכתף

פציעה בכתף כמה שאלות למי שחווה האם צבי צב עם מגן כתף יבלום את המכה במהירות 30-20 ק"מ יעזור במשהו ? אתופן XL600 עוזר לדלקת בכתף ? , הרגישות נגמרת אחרי 4 שבועות ? איזה צבי צב ממומלץ ? \וקצת הסבר על הנושא שמצאתי ברשת http://gav-clinic.com/web/content/view/61/115/ מפרק הכתף מורכב למעשה מארבעה מפרקים שונים המתפקדים ביחד. למפרק הכתף טווח התנועה הגדול ביותר בהשוואה לכל הפרקים בגופנו ובגין זאת הוא פחות יציב ופגיע לפציעות. רוב בעיות הכתף נובעות משימוש יתר או מחבלות. ספורטאים העוסקים בספורט מגע, זריקות כדור, הרמות ורוטציות כתף חוזרות יכולים לגרום לנזק באחת או יותר מן הרקמות הרכות העוטפות את מפרק הכתף. להלן מגוון בעיות כתף נפוצות: בורסיטיס – (bursitis) בורסה הינה שק נוזלים דק המפריד בין סוגי רקמה שונים בכתף ומונע בעד רקמה אחת (כגון: שריר) להתחכך עם רקמה אחרת (כגון: עצם). דלקת ברקמת הבורסה מתרחשת כתוצאה מגירויי של הבורסה המצויה בכתף לרוב על ידי פעילות חוזרת של הרמת כתף. הסימפטומים האופייניים: כאב מקומי חד שמחמיר בהרמת הכתף ולפעמים גם נפיחות ואדמומיות, כאב בשינה. דלקת בגיד - גידי הכתף חשופים לנזק בגין תנועתו הגדולה של המפרק. כאבים בנקודת החיבור של אחד הגידים לעצם נובעים לרוב משימוש יתר. פעילות ספורט הכרוכה בהפעלת הכתף בטווחי תנועה גדולים (מסירות כדור מעל הראש) היא דוגמא לעומס עם פוטנציאל להזיק לגיד. הסימפטומים האופייניים: כאב מקומי שמחמיר בפעילות ולפעמים גם נפיחות, כאבים בשינה. אוסטאוארטריטיס - כאבי כתף יכולים לנבוע גם ממחלות ריאומטיות כאשר הנפוצה שבהן היא האוסטאוארטריטיס. זוהי תופעה הכוללת שחיקה של הסחוס ופגיעה בתפקוד הכתף. "כתף קפואה" - כאבי כתף עלולים להתפתח לתופעה שנקראת "כתף קפואה". זהו מצב של מוגבלות תנועתית הנובעת מהתכווצות משמעותית של המעטפת של הפרק. מעטפת המפרק שבמצבה המיטבי הינה רחבה דייה על מנת לאפשר טווח תנועה מוגדל מתכווצת ואינה מאפשרת לכתף לפעול בחופשיות. תופעה זו יכולה להימשך גם לאחר שהכאב בכתף חולף.
 

yoe66

New member
אין כמעט מה שיגן על מכה בכתף

מגן מרופד מבפנים אולי יפחית מהמכה אטופן עוזר מאוד פותר את בעיה של דלקת תוך שבוע עד שבועיים (תלוי בבעייה כמובן)
 

ride red

New member
הכול תלוי איך נופלים

אני מאמין שם המכה הישירה תהיה במגן הוא יספוג חלק מהאנרגיה, האם זה ימנע פציעה אני בספק מה הסיכוי שהמכה תהיה "מלמעלה" היכן שממוקם המגן מעל הכתף? הזרוע בחיבור עם הכתף הרבה יותר פגיעה, מנסיון כואב
 

enigo

New member
לגבי האטופן

כל משפחת ה"פן"-ים (איבופן, אטופן ושות' בעם) היא, עד כמה שהבנתי ממספר פעמים שנזדקקתי לה, גם נוגדת דלקת, ולא רק משככת כאבים, כך שיכול מאוד להיות שהיא תעזור לדלקת בכתף, ולא רק תרגיע את הכאב. אבל הכי טוב - שאל רופא.
 

eldad-g

New member
../images/Emo45.gif ותתיעץ עם רופא כי האטופן פוגע בכבד

חוץ מיזה תיקח את כל הכדורים שהרופא רשם גם אם הכאב עבר אחרת הדלקת עלולה לחזור אני לא רופא אבל צרכן אטופן גדול אלדד
 

תומר199

New member
אם תיקח 3 ביחד זה יעביר לך כל בעיה אחרת...

חתיכת סטלה זה נותן... ממליץ בחום, 3 שנים בצבא היה לי מלאי של בית מרקחת... היום קצת יקר להשיג בפקטים!
 

W e z

New member
../images/Emo207.gif סיכות מהדק../images/Emo122.gif

האטופן בשרשור עשה לי טוב :) שאלה למי שמכיר - הסיכות מהדק שאיתם סוגרים את החתך של הניתוח.. אז עוד שבועיים אמורים להוציא לי אותן ואני לא הצלחתי לחשוב על שום דרך אפשרית אחרת פרט ללתלוש אותן. האם זאת באמת הדרך?? פשוט מושכים עד שזה יוצא?? יש לי 14 כאלה וזה לא נשמע לי כיף גדול... ואם באמת זאת הדרך, אז לא חשבו על דרך פחות ימי-ביניימית לסגור חתך בחדר ניתוח??
 
אל תדאג יש להם מכשיר שמכופף את הסיכות ופותח

אותן והן נשלפות ללא כאב. זה דומה למכשיר שפותח סיכות מהדק רגילות. לי הוציאו כאלה מחתך בין הצלעות, אזור רגיש במיוחד, וזה לא כואב בכלל. גם אני דאגתי כמוך כשראיתי את הסיכות הללו ולשמחתי דאגתי לחינם.
 

adam1985

New member
../images/Emo45.gifהוציאו לי מ6 חתכים שונים ברגל ועוד חתך

באגן וזה באמת לא ממש כאב! (למרות שהאחות שהוציאה ברוב ההזדמנויות היא נאצית מוצהרת) היה לי עוד חתך של 15 ס"מ שסגרו עם חוט ואז זה כאב יותר...
 

W e z

New member
OK, יופי...

בהתחלה זה נראה לי כאילו המנתח החליט לחסוך ולהשתמש באקדח הסיכות שהבן שלו סחב מוועדת הקישוט של הכיתה טוב לדעת שלפחות רוב הכאב מאחוריי כבר, תודה
 

45degrees

New member
תלוי מתי - הוצאת הסיכות יכולה לכאוב מאוד

לשמחת הכותבים לפני התהליך עבורם היה חסר כאב...
 

adam1985

New member
אם המנתח או יותר נכון

העוזר מנתח מכינס את הסיכות עקום ואחרי זה הם עוד קצת נבלעות בעור ונוסיף לזה את העובדה שסף הכאבים בין אדם כזה ואחר שונה, ויש גם את עניין האחות שמוציאה, שיכולה להוציא באגרסיביות בגלל שהיא ממהרת או משהו כזה ... אז כמובן להיות כואב יותר. אבל סך הכל זה דיי שטיות (אפילו אם כואב קצת לכמה שניות) אז למה לתת לבן אדם שצריך עוד מעט לעבור את זה את הפחד שאולי זה בכל זאת יכאב? שילך לשם בראש שקט, ובמקרה הכי גרוע יכאב קצת, אבל כבר שבועיים לפני להכניס לראש את האפשרות לכאב, מיותר. ואני לא בה לפסול את התגובה שלך חס וחלילה! אני רק מביעה דעה.
 

ride red

New member
הסיכות בחוץ, ולא כאב בכלל

אולי דקירה קטנה פה ושם אבל זה בקטנה שיהיה בהצלחה
 

paraglider1

New member
במכה ישירה הכתף תישבר ולעיתים תפרוק, אם אתה ר

רוצה למנוע פריקה, אתה יכול להשתמש ברצועה אלסטית (אבנוע), בד"כ הפגיעה נגרמת מהתהפכות קדימה.... סע בזהירות במקום מוכר ובלי להמר
 

a chain

New member
עוד דבר הבנגי זה 0FF קרם ערער משהו ON

תוצרת שוצריה בקופח כללית .לא מסריח מחמם את המקום .על הולטרן גם OFF סתם להשכלה כללית .תרופות ומישחות שונות .. כ 200 ש"ח עד כה
 
למעלה