פציעה בחדר-כושר

• פותח הנושא LM77
  • פורסם בתאריך

LM77

New member
פציעה בחדר-כושר

לאחר הרמת משקל כבד מאוד כחלק מאימון גב שעשיתי הרגשתי כי משהו זז לי בחלק התחתון של הגב (בקרבת הישבן). לאחר מכן התחלתי להרגיש כאבים בזמן עמידה או הליכה אך לא הייתה לי בעיית תנועה. לאחר יומיים של מנוחה מוחלטת במיטה + מריחת וולטרן ובן-גיי וקומפרסים חמים וקרים הכאב לא עובר (באזור הישבן בעיקר). כאשר אני שוכב הכאב פוחת קצת. בנוסף הכאב מוקרן לרגל. לפי מה שקראתי זה נראה כמו SPONDYLOLISTHESIS. מה דעתך ומה עליי לעשות? תודה מראש,

clutch

New member
בתור אחד עם ספונדילוליסטזיס

ויודע במה מדובר, אני יכול להגיד לך שרוב הסיכויים שאין לך ספונדילוליסטזיס. יש כמה סוגים לספונדילוליסטזיס, כאשר הנפוץ הוא "איסתמי" - חלק טוענים שזה מולד, חלק טוענים שמדובר בשבר מאמץ (שנעשה בעקבות פעולות חוזרות ונשנות שגורמות לחץ, כדורגל, התעמלות, ריצה). אתה חושב שיש לך הסוג ה"טראומטי" בעקבות פציעה חד פעמית, אבל מאוד מאוד לא הגיוני שיש לך את זה בעקבות הרמת משקולות בחדר כושר. זה קורה לאחר פציעות מאוד חזקות כמו תאונת דרכים, נפילה רצינית וכו' וזה מאוד נדיר שלעצמו.

clutch

New member
אבל...

עדיין יתכן שאולי יש לך את זה באופן מולד, בלי שום קשר לאירוע בחדר כושר. הכי הגיוני שנתפס לך משהו, או פריצת דיסק. בכל אופן, האורטופד יענה לך באופן מוחלט.

ספונדילוליסתזיס

לא בטוח שאכן זה זה, יש עוד סיבות לכאבי גב לאחר הרמת משקל (כגון בעיות בדיסקים). כמובן שצריך ללכת לבדיקת אורתופד. צילום רנטגן רגיל יוכל בקלות לשלול או לאשר את האבחנה הנ"ל.

למעלה