פציעה בגן

ליידי10

New member
פציעה בגן../images/Emo7.gif

אז כמו שאתן שמות לב, כיוון שזאת שנתי הראשונה כגגנת אתן עדות לכל הפעמים הראשונות שלי: תחילת שנה ראשונה, יום הולדת ראשון עם הורים,מסיבת סוף שנה ראשונה ולצערי (5 ימים לפני הסיום) הפציעה הראשונה (הלוואי האחרונה). ילד זרק קוביה ופגע בראש לילד אחר. ללא שום כוונה לפגוע במישהו אך עם המון מזל הקוביה פגעה לילד בראש ותדמיינו מה קרה... כמות הדם שנזלה לו מהראש... מיותר לציין שאני הייתי היסטרית. הילד נילקח ע"י האם למרפאה שם הדביקו לו את הפצע, אתן מאמינות שכשהתקשרתי עכשיו לאם לשאול מה שלום הילד היא התחילה להרגיע אותי? הייתי כל כך היסטרית. אני לא מבינה כיצד זה קרה, במיוחד לאור העובדה שרק השבוע המפקחת שלי אמרה כי מדהים לראות את האוירה הנעימה בגן, מחוסרת האלימות. ובאמת שאין אפילו לא טיפת אלימות בגן. אני עדיין לא רגועה...

אירית י

New member
ישנם דברים שקורים כהרף עין../images/Emo24.gif

תתחזקי. הלואי ולא יקרו מקרי חרום בגן אף פעם, אבל מכיוון שאת מעידה על עצמך שאת היסטרית במקרה חירום, אני מציעה (וזה כדאי גם לאלו שאינן היסטריות, וכשאני חושבת ומציעה עכשיו, אז - גם לעצמי) לעבור קורס עזרה ראשונה. תתעודדי, אם רק הדביקו, הנזק לא מאד חמור. אם המפקחת אמרה, ואת גם מרגישה שהאוירה בגן רגועה ונעימה, ואת גם מעידה שהקוביה הושלכה ללא כוונת פגיעה, אין לך סיבה להרגיש אשמה. כמו שכתבתי קודם, ישנם דברים שקורים כהרף עין. אז, קחי כוס
שבי והרגעי לך. הכל מאחורייך.

מאיגל

New member
את חייבת לללמוד להרגיע את עצמך

מקרים כאלו כמו שאת יודעת יכולים לקרות בין ילדים. אני מאד מקווה שהאוירה בגן תהיה רגועה וזה יהיה המקרה האחרון אבל.. אצלי הלב שלי מתחיל לדפוק אבל... אני יודעת שאני חייבת להקרין "לא נורא" "זה יעבור" "רק קצת דם" "נלך לקופת חולים"... אם את הסטרית הילד הסטרי, ויותר בלחץ. יש את העזרה העזרה הראשונה שאת נותנת בגן, ניקוי או קרח או.. אבל חייב להיות ברוגע. אני מודה, אני "היסטרית" רק בקטע של הילדים מסביב, ומהר מאד אני אומרת להם יוסי נפגע ואני מבקשת שתצאו, כי הילדים מסביב יותר מלחיצים.

אלהלה

New member
פציעות בגן

אפילו שעברו כמה שנים אני לא אשכח את היום הראשון שלי בגן ואז פתאום כמו התאור שלך מופיע ילד מכוסה דם ואני אפילו לא יודעת מאיפה זה התחיל
הדבר החשוב ביותר הוא לא להלחץ לפני הילדים והסייעת, להיות רגועים ולטפל בעניין בזריזות ובמקצועיות ומיד להזמין אם צריך אמבולנס ומיד ליידע את ההורים. ולא יעזרו השנים שעוברות זה תמיד מלחיץ שילד נפצע בגן. ואני תמיד מתקשרת הביתה גם כשהילד סתם לא הרגיש טוב בגן ובאו לקחת אותו. ובשורה התחתונה ובמקום הראשון בגן הוא שהילדים יצאו משם בריאים ושלמים, אולי קצת פחות אוריינים, או פחות ממוחשבים העיקר שיצאו שלמים
ואם קרה משהו אין מה לעשות - ילדים נוטים להפצע וצריך להבהיר להורים בתחילת השנה שכל המאמצים נעשים כדי שהילדים יהיו בטוחים ושלמים אבל גם קורים מקרים כך שלא יאשימו סתם. בקיצור תתגברי ובעניין הקורס עזרה ראשונה כל גננת מחוייבת לעבור כל 3 שנים קורס כזה וחשוב מאוד שבגן יהיה ציוד עזרה ראשונה זמין מיידית לכל ארוע.

למעלה