פצועים קשה מירי קסאם

Fleddermaus

New member
פצועים קשה מירי קסאם

הרוצחים מהג'יהאד האיסלאמי מתעקשים להרוס כל סיכוי לשלום. מתי הם יבינו שהם לא משרתים אף אינטרס פלסטיני? מעגל הדמים נמשך תודות לטרוריסטים הללו, תודה רבה באמת. ועכשיו, כמובן, בתגובה, ייכתב כאן "ולמה אתה לא מגנה את..." אז, מראש, אני מגנה גם "את...". טוב?

Alexco

New member
תגובה

כן, לפני ירי הקסאמים היה שלום, רבין לחץ את ידו של ערפאת והיונים התעופפו בשמיים... אם אתה רוצה לבנות טיעון נגד ירי הקסאמים כדי שתמצא אחד טוב יותר מאשר הרס ה"סיכוי לשלום" שנזכר להופיע רק כשמגיע זמנו להיהרס.

Fleddermaus

New member
יש עוד מספיק טיעונים נגד הירי

הקסאמים הם רק סוג אחר של טרור שהיה קיים גם לפני. אני לא מבדיל בין פשע לפשע, אני מבין שאתה כן מבדיל. מה ההבדל בין ירי קסאם ללא אבחנה על אוכלוסיה אזרחית, לבין ירי של צה"ל לעבר אוכלוסיה אזרחית ללא אבחנה? זה פשע וזה פשע, ואף אחד מהם לא מקרב אותנו לשלום. ירי הקסאם הוא פשע מלחמה לפי כל קריטריון.

s k y b l u e

New member
זה שקר מכוער שצה"ל יורה ללא הבחנה

אם זה היה המצב היו לפלסטינים כל יום אלפי הרוגים. הבעייה היא שצה"ל לא נלחם בטרור הערבי-איסלאמי כמו שצריך - כמו שלמשל אתיופיה נלחמת בו בסומליה ומרסקת אותו לחתיכות. הסיבה לכך היא הממשלה הסמרטוטית שיש לנו והטרור השמאלני התקשורתי שמשתקים את צה"ל, שאיננו עוד הצבא שהיה לנו פעם.

Fleddermaus

New member
זה קרה, למיטב ידיעתי זה הפסיק

הירי לעבר בית חנון בקיץ שעבר היה ירי ארטילרי בלתי מדוייק. ובל זאת, מספר הרוגים הפלסטינים גדול בהרבה ממספר ההרוגים הישראליים. לפי התפסיה שלנו, מדובר במעגל שחייבים לשבור. "מרסקת אותו לחתיכות"? מתי טרור חוסל כך? אני מבטיח לך שהטרור בסומליה יהיה חי ונושם גם בעוד 5 שנים, למרות ה"ריסוק" של אתיופיה, אלא אם כן יקרה משהו קיצוני. ומה אתה מציע כמלחמה בטרור? אני מניח שנסייונך הצבאי גדול משלי, אני אשמח לשמוע מה דעתך.

s k y b l u e

New member
ספטמבר השחור, כמו בירדן

ותשקוט ירדן 40 שנה. גם סומליה תשקוט, האתיופים עושים שם מה שחוסיין עשה בירדן.

צודק.

מה שאנחנו צריכים זה עוד ספטמבר שחור. כי כינון ארגון הטרור הפלסטיני המבוזר, המדוייק והמשכיל ביותר בהיסטוריה (החזית העממית) לא הספיק לך כתוצאה שלילית לספטמבר השחור. חוסיין הצליח לכונן שלטון דיכוי בירדן, שלטון שגם זמנו לקרוס יגיע. אבל חשוב לשים לב שחוסיין רק הצליח ליצא את התפיסות הטרוריסטיות בארצו ולא לסיים אותן.

s k y b l u e

New member
לא. חוסיין לא יכול היה לפתור את

כל בעיות הטרור במזה"ת, אלא רק את בעיית הטרור בארצו. כ"א אחראי קודם כל לנעשה אצלו בבית. אילו המדינות האחרות באזור היו נוהגות כמוהו לא היה יותר טרור. אבל הם שתפו פעולה עם הטרור, ציידו אותו, חימשו אותו ועודדו אותו להילחם נגדנו ונגד משטרים פרו מערביים זה של חוסיין. אסור לשכוח מי שלט אז במזה"ת: נאצר במצרים ושלטון הבעת הטרוריסטי-פאשיסטי בסוריה ובעיראק. גם באירופה וביפן אין יותר טרור שמאלני או ימני כי שם היה שיתוף פעולה בין המדינות וריסקו את כל הכנופיות בכל ארץ וארץ שבה הטרור צמח. הלוואי שאנחנו היינו פועלים נגד הטרור אצלנו ותשתיותיו כמו שגרמניה פעלה נגד כנופיית באדר-מיינהוף והסביבה התומכת שלה. בניגוד למנהיגים שלנו ב-15 השנים האחרונות, הקנצלר הסוציאל-דמוקראטי הלמוט שמידט ואנשיו בשנות ה-70 הלכו עד הסוף נגד הטרור ולא נרתעו מקורבנות. הם רדפו את הטרוריסטים עד מוגדישו וחיסלו אותם שם במבצע דומה למבצע אנטבה שלנו תוך סיכון נוסעי המטוס החטוף. הם ייבשו, לפעמים באמצעים לא כ"כ 'דמוקרטיים', את הביצה שסביב הטרור כי הם ידעו שאם ייכנעו אז זה יהיה הסוף. זאת הדרך שלצערי הרב אנחנו הולכים בה היום כאשר במקום לרדוף עד חורמה את חוטפי חיילינו ושולחיהם, אנחנו מתכוננים לשחרר מחבלים עוד בטרם איפשרו אפילו לצלב האדום לבקר את החיילים החטופים שלנו. לגבי הטענה על 'שלטון דיכוי' בירדן צריך לראות את הדברים בקנה המידה הטבעי שלהם: בקנה"מ של המזה"ת השלטון בירדן ליברלי למדי. בוודאי יותר ליברלי מסוריה, עיראק של סדאם, לבנון של מלחמת האזרחים, מצרים או סעודיה. האם השלטון הזה יקרוס? אתה בחור צעיר, אבל שמאלנים בישראל הספידו את שלטון ההאשמים כבר לפני 50 שנה. בינתיים התמוטטו כל המשטרים האחרים... אז אל תמהר לנבא את העתיד כי אתה יודע למי ניתנה הנבואה...

ערב רב

New member
התותחים הצג"לים מדוייקים הרבה יותר

מהקסאמים, ובעוד שהקסאמים מכוונים לעבר יישובים מאוכלסים (למיטב ידיעתי אין בסיס צבאי בשדרות) הרי שבכל המקרים הארטילריה כוונה נגד שטחים ריקים, אפילו לא נגד יעדים צבאיים-טרוריסטים בתוך יישובים מאוכלסים.

Alexco

New member
תגובה

אני מתנגד לירי הקסאמים, והוא אכן פשע מלחמה, אבל אני לא מנסה לצייר תמונה מעוותת על פיה הכיבוש מתקיים רק כדי להגן על ישראל מפני ההתנגדות הפלסטינית - זאת הפיכת סיבה ומסובב. בקשר ל"אני לא מבדיל בין פשע לפשע" - בלי קשר לקסאמים, אלא באופן כללי יותר - אני כן מבדיל בין מי שנאבק על עצמאותו לבין מי שנאבק על עליונותו. השאלה שלי היא לא מה מקרב אותנו ל"שלום", אלא מה מקרב אותנו לסוף הכיבוש. "שלום" זה מושג שנעשה בו שימוש רחב בידי לאומנים ציונים כדי לתאר מציאות שבה אנחנו ממשיכים לכבוש את הפלסטינים, והם מוותרים על מאבקם. אני לא שואף למצב כזה. התנגדות לקסאמים מתוך התנגדות אוניברסלית לטרור ולפשעי מלחמה היא לגטימית בעיניי, כמובן כל עוד היא עקבית עם התנגדות מקבילה לפשעי המלחמה הרבים בהרבה והטרור החמור בהרבה שמוצאים לפועל בידי ישראל. בעזה היום למשל אין חשמל רוב שעות היום, מה שאומר שמכונות דיאליזה והנשמה, או מקררים, הם חסרי תועלת. יש מחסור חמור במזון ותרופות. האלפים שמתים כתוצאה מהתנאים האלה לא נספרים במניין ההרוגים. תושבי עזה חיים במצור מוחלט, ללא שום הצדקה. כתוצאה מירי הקסאמים נהרגו 8 בני-אדם. כמה נהרגו כתוצאה מהפצצות הצבא הישראלי? ועוד - ישראל היא מדינה ריבונית, וקשה להשוות את מידת האחריות שלה לעומת מידת האחריות של חוליות התנגדות מקומיות. עם זאת, יש טיעונים אחרים נגד ירי הקסאמים שאינם מקובלים עליי - למשל שבגללם הכיבוש נמשך. זה שקר גס, עברו עשרים שנים מתחילת הכיבוש ברצועת עזה והגדה המערבית עד שהחלה ההתקוממות הפלסטינית, ובזמן הזה הלגטימיות של הכיבוש בעיני הציבור הישראלי רק הלכה וגברה. טיעון אחר, דומה, לא מקובל עליי רק בהקשר מסוים - והוא שירי הקסאמים מזיק לאינטרס הפלסטיני. טיעון כזה, "לטובתם", חייב לבוא מתוך תפיסה כוללת שמתייחסת בכובד-ראש לטובת הפלסטינים. אחרת זו פטרונות של המדכא הקובע את גבולות המאבק של המדוכא כנגדו.

אין סיכוי לשלום,שאף למשהו ראלי יותר

כמו הפרדה חד צדדית. אתה אולי חושב שהם פוגעים באינטרס הפלשתיני, מהו האינטרס הפלשתיני בדיוק? מה שההגיון אומר?, איזה היגיון בדיוק?, שלך, שלי, או שלהם?, אולי לפי דעתם הם דווקא מקדמים את האינטרסים שלהם?, מה הם לא יודעים מה טוב להם?, הטרוריסטים לא טיפשים, אני בטוח שהם יודעים הרבה יותר טוב ממך או ממני מה הם רוצים. הרוב ה"מתון" ש"רוצה שלום" בחר בחמאס, הוא גם תומך ברמה העקרונית בפיגועים וירי קסאמים, בטח בחטיפות כדי שנשחרר את הרוצחים שלהם. האם הם רוצים שלום? כנראה שהגגדרה שלהם לשלום שונה מזאת שלי ושלך, כנראה שהיא רק תופעת לוואי שתבוא רק לאחר שכל הדרישות שלהם ימולאו, ולא, הם לא נגמרות ב67'. שני דברים לכאורה מנוגדים (אבל ממש לא) חייבים להתרחש עכשיו, מצד אחד להחריף מאד את המדיניות מול הטרור, לא "להגיב", לא לצאת למבצעים אלא לשנות מדיניות וזה אומר קודם לסיים את פרשת שליט ולהחזיר אותו הביתה, לחריף את החיסולים, להפציץ כל מבנה שיש לו אפילו את הקשר הכי קלוש לטרור ואיפה שידוע שיש מנהרות ובונקרים תת קרקעיים לעבור גם לפצצות נגד בונקרים, ככה באופן יומיומי, עד מתי?, עד שהמטרות יגמרו או שיהיה שקט מוחלט. במקביל, לפנות את כל המאחזים, את כל ההתנחלויות ומבודדות, לבצע את מהלך ההתכנסות בגדה לייצר רציפות טריטוראלית-דמוגרפית יהודית בישראל גבולות קבע על פי מציאות 2007 ולא 67'. להם תהיה רציפות טריטוראלית בשטח מקביל בגודלו ל67', שיעשו איתו מה שהם רוצים... הפרדה עכשיו!

הג'יהאד האיסלאמי מעולם לא טען

שהוא משרת את האינטרס הפלסטיני. מטרתו לשרת את הג'יהאד נגד המערב.

1אברהם

New member
מי שיורה עלינו זה בעיקר אבו מאזן

הארגונים שמזוהים עימו ( למשל גדודי אל אקצא הפתח ועוד ) לקחו אחריות על רוב ירי הקאסמים חוץ מזה שפגע בילדים. התקשורת הישראלית מנסה לעשות שוב שטיפת מוח לעם בישראל שכאילו יש הפסקת אש שאותה מפירים קומץ קיצוניים אצל הפלסטינים.

s k y b l u e

New member
הינה אחד שניצח את הטרור האיסלאמי

לתשומת לב כל חסרי הבינה המלהגים ש'אין פיתרון צבאי לטרור'. =================== ראש ממשלת סומליה: מרבית כוחות המיליציות הושמדו ראש ממשלת סומליה, מוחמד עלי גדי, אמר כי "מרבית כוחות המיליציות האיסלאמיות הושמדו". עלי גדי, שנכנס למוגדישו הבירה בתהלוכת נצחון העריך כי "הנצחון" של כוחותיו וכוחות הצבא האתיופי, יסייע בהדיפת התפשטותו של הטרור באפריקה. (סי"צ)

ועוד אחד שניצח את הטרור האיסלאמי

אהוד אולמרט, ראש ממשלת ישראל: "ניצחנו במלחמה האחרונה".

s k y b l u e

New member
אולמרט 'ניצח' לפני הקרב.........

רה"מ הסומאלי ניצח בסיומו. כ"כ קשה לך לקבל את העובדה שניתן לנצח את הטרור גם כשזה קורה מול עיניך? זאת ודאי לא הדוגמא היחידה, אלא הטרייה ביותר.

ואם אולמרט יגיד עכשיו שניצחנו

אז... ניצחנו?

s k y b l u e

New member
לא, כי לא ניצחנו

בסומאליה המנצחים הביסו, הרגו וגרשו את הכנופיות האיסלאמיות ונכנסו במצעד ניצחון למוגדישו, אנחנו אפילו לא לחמנו כדי להכריע את החיזבאללה ולא נכנסנו כמנצחים אפילו למארון א-ראס. הלוחמים שלנו אפילו לא קיבלו פקודה לנצח (שלא לדבר על ציוד, מזון, מים...), אלא רק לשמור על עצמם.

על אילו מקורות אתה מתבסס?

למיטב ידיעתי, הכנופיות מתבצרות כרגע, ולא אופתע אם תתנהל לחימת גרילה. או שאתה קונה כל תעמולה זולה כל עוד היא משרתת את עמדותיך הפוליטיות? אגב, מתחשק לך להיראות כמו סומליה?

למעלה