פפפ...

candy can do it

New member
פפפ...

יש לי המון לומר, לא יודעת איך ולמי.. בעבר, הייתי כותבת במחברת שלי- אך לא מזמן, החלטתי שאני לא כותבת סתם לעצמי, אם אלו דברים שצריכים להאמר.. אבל לא תמיד הם מסתדרים לי כמו שצריך בראש, אז אין טעם לומר אותם מבולגנים.. או .. פפפפ לא יודעת:p שבוע פורימי ונפלא שיהיה!

אמאבולי

New member
רצית להגיד משו?!
שבוע פורימי ונפלא גמלך!

מירטל

New member
תגידי, אנחנו כבר ננסה להבין למה התכוון המשורר

ואצלינו - מתאוששים מהאירוע בסופ"ש, שכלל צעירים מהיחידה של הבעל שלא נראה לי הבינו מה זה אירוע נטול דיג'יי.

כבר פורים?! אני עדיין לא מוכנה ! מי אישר את זה! מתי זה בדיוק?! מתי שולחים משלוחי מנות?! אם ההורים שלי עברו לביית חדש, הם צריכים להכין לכל השכנים? או רק לקרובים?

מירטל

New member
קטנה?! גדול!

עשינו ברית בצורה מאוד(!) מצומצמת, שאפילו לא כללה את דודה שלי, וטראומה של הברית של אחי הקטן הזכירה לי שאני לא רוצה להסתובב ולהיות נחמדה לאנשים אחרי שחותכים לו.

אלוהים יודע שזה היה מספיק קשה ביום שישי!
היה מתיש, וכיף, ואני שומעת מהמון אנשים שהם נורא נהנו, וזה גם כיף, לי זה היה בעיקר מתיש, אבל כמו שאמרתי לבעל - אני מעדיפה את זה על פני התשה סדרתית של אירוח כל אחד מהם בניפרד - והעובדה שהרבה מהם לא יכלו להגיע/ הגיעון בהרכב מצומצם למרות שהם הוזמנו בהרכב מלא מנעה ממני להיות זו שיוצאת כלבה ( ויש כמה כאלה במשפחה הפולנית שלנו....) אז אפשר להגיד שהאירוע עבר בהצלחה, רק שאף אחד לא חשב לקנות לי מזרן פעילות ואוניברסיטה, ואני אצטרך לקחת את חמותי ( שתחיה), לקנות אותם, ואני אשמע ממנה כמה זה מיותר וכמה אנחנו מבזבזים כסף ( אז מה אם זה תלושים שאפשר להוציא רק בדר' ביבי וליאונידס, והתחת שלי מספיק גדול, תודה!).

רויטלי28

New member
תקני, זה לא בזבוז, זו השקעה

דברים טובים שקניתי שימשו ומשמשים אותי מהגדול לקטנה- כבר 8 שנים,
אוניברסיטה, משחקים לעגלה שעברו 4 ילדים ובמצב מצוין .

אמאבולי

New member
סורי, טמטמת הנקה נחשבת לי כתירוץ?!

פשוט בגלל שזה היה יחסית הרבה זמן אחרי הלידה הנחתי שזו בריתה ולא ברית.. הרעיון של להפריד את המסיבה מהברית לא כ"כ נהוג במחוזותינו.. למרות שהוא הגיוני לגמרי וגאוני לגמרי!, ויופי שהצלחת ליישם. אצלי לא היה שום סיכוי שנעשה ברית רק עם מוהל, למרות שבהתחלה מאד רציתי. אז פשוט קיצצנו את המוזמנים למינימום הכרחי- אחים, הורים, ואחים של ההורים שבאו רק שליש. לא הזמנו חברים משום צד, בטח ובטח לא חיילים או עמיתים שלו. מי שחבר אמיתי מבין את זה לגמרי. מי שלא ורוצה להעלב- בכיף, אבל זה לגמרי עליו, אני לא במשחקים האלה!
ולגבי הלארח כל אחד מהם בנפרד- שמעתי את זה מכ"כ הרבה אנשים ובחיי שאני לא מבינה על מה מדברים! למה שמישהו יפול על יולדת שבועיים/חודש אחרי לידה?! מי שבא לפה זה רק כדי לעזור ולארח אותי, מביא איתו ארוחה או עוגה או מקפל כביסה...

pinkish123

New member
זה בהמשך

לשיחת הקהילה. נראהלי שבעיר נופלים על היולדת...

רויטלי28

New member
מה שתחליטי שיקרה , יקרה

שיבואו , אבל כמו שאמאבולי אמרה שיבואו לעזור
יביאו אוכל, יעזרו עם הג'וניור/ ג'וניור ואת תישני/ תתקלחי
תצאי לסיבוב קטנטן/ תצאו יחד לסיבוב.

קשה מאוד לארח אנשים למשך זמן
בהתחלה יש לתינוק/ת תלות מאוד מאוד גדולה וכל היום נסוב סביבו

מירטל

New member
את לא צריכה תירוץ...

האמת היא שקיוויתי להפוך את זה לאירוע פידיון הבן ( לא נהוג במחוזותינו) אבל העזרה ושיתוף הפעולה מצד כל הגורמים האפשריים לא איפשרה לנו לארגן גם את החלק הזה, ואני לא פולניה.

זה לא תמיד חודש, אבל מצד שני היו כמה אירועים לא נעימים במשפחה שהעדפתי פשוט לעשות את זה, ואני אסירת תודה לאמא שלי שמנעה מהבן דוד שלה לפול עלי קודם לכן - יש אנשים שאני מעדיפה שלא יכנסו אלי הבייתה, לעזור או לא.

אמאבולי

New member

נראה לי רק כדאי שתזכרי את זה, אם יעלה פעם בעתיד משהו, שתזכרי שתמיד אפשר לתלות את זה בזה, ולעשות פדיון וזהו. (לפעמים "תקיעה" של הילד, שמעתי על בעיות בפיריון לזוג וכד'. לא משהו מדעי כמובן, אבל מי שבעניין של מכשפות וקבלה וכל מיני אמונות מכל מיני סוגים- אולי המידע יעזור לכם/לו בעתיד.) ואם מה שכתבתי ממש לא מדבר אלייך- שכחי מזה. גם אליי לפני כמה שנים לא היה מדבר בכלל, מודה.

מירטל

New member
זה לא זה.

איך אני שואלת את חמותי בעדינות אם אפשר/צריך לפדות את הבעל?

מקסימום נזכיר לו את זה כשהוא יגדל.

אמאבולי

New member
את רצינית בנוגע לבעל?

הוא בן בכור? היתה לפניו הפלה? אחד ההורים שלו כהן או לוי?

אמאבולי

New member
במקרה שלה לא הייתי צריכה לשאול

יש תחומים שהיא מנדבת בהם מידע גם יותר ממה שהייתי רוצה לדעת...
אבל נראה לי שיש דרכים לעשות את זה גם אצל כאלה שפחות מדברות, למשל לשתף בהפלה שאני עברתי, לנסות לשאול דרך הבת שלה, או לשלוח את הבעל לדבר עם אבא שלו וכו'.

למעלה