פער גילים

daavid2006

New member
פער גילים

שלום, יש לי שאלה: אני בן 33 ובן זוגי בן 20 ( אנחנו יחד חצי שנה) אנחנו מסתדרים מצוין אבל לעיתים נדמה לי שהפרש השנים בינינו כן משמעותי. אני מנסה להיזכר איך אי היתי בגילו וזה עוזר לי קצת "להיכנס לראש שלו". השאלה היא האם יש כאן מישהו שחווה את זה מהכיוון השני? כלומר צעיר שיוצא עם בחור יותר מבוגר, ואם כן מה הדבר שהכי טוב ומה דבר שהכי מציק ושהייתם משנים? תודה - דויד

AVIV172

New member
אמממ..

חוויתי את זה, אבל עם הפרש גילאים הרבה יותר קטן... אם אתם מסתדרים וזה זורם טוב אז לא צריכה להיות בעיה... אם זאת באמת אהבה ואתם מדברים על הפרש הגילאים בלי בושה אז כמו שאומרים (וזו לא קלישאה!) אין גיל לאהבה. בהצלחה!

מכיוון שלא

חוויתי את זה,אני לא יכול להגיד לך מה טוב או לחילופין מציק,אבל אם שניכם מיסתדרים וטוב לכם למה להכניס את עצמך לכול מיני לבטים,ורק הוא יכול לענות לך על זה

resputin

New member
לא חויתי את זה על בשרי,

(ז"א, היה פער גילאים, פשוט של ארבע-חמש שנים ולא שלוש עשרה.) אבל יש לי חבר טוב שיצא עם מישהו שמבוגר ממנו בעשור ולמרות שהם החזיקו כמעט שלוש שנים, בסופו של דבר זה לא עבד, כמו שרוב הקשרים מהסוג הנ"ל לא עובדים בסופו של דבר. למה? כי אני אכן חושב שפער הגילאים זה משהו שאי אפשר לגשר עליו. אהבה אולי קיימת, אבל בשלות (ולאו דווקא מינית, התפתחות אישית, קביעת יעדים ויישומם, ניסיון במערכות יחסים, הכרות עצמית מעמיקה של האישיות שלך ועוד ועוד) של האדם הצעיר יותר לרוב מקשה על מערכת היחסים. מה לעשות, בחור בן 20, צעיר וחסר דאגות בחיים, לא נמצא באותם נעליים של גבר בן 33; עם אחריות, עם נכסים, עם עבודה מסודרת ועם ניסיון חיים שכיוון אותו, בערך, לאיזה כיוון הוא הולך. לדעתי, רוב מערכת היחסים האלה נופלות כי תיאום הציפיות לא מחזיק לאורך זמן והצעיר מהשניים עלול לתת פחות ממה שהמבוגר מחפש (כי בסופו של דבר, גם אם לא נודה בזה, לכולנו יש שעון קטן שמתקתק בתוכנו). האם יש משהו לעשות בשביל להתגבר על זה? לדבר אחד עם השני באופן פתוח ולנסות להבין את הצד השני, כמו בכל מערכת יחסים. אי אפשר לעוץ עצה קולקטיבית, כל מקרה הוא סובייקטיבי לחלוטין.

אם תרצה לדבר על זה

אז שלח לי הודעה בפרטי יש לי ניסיון רב מאוד במערכות יחסים מסוג זה. אני בן 18...בן זוג שלי בן 32 ואנחנו ביחד גם כן חצי שנה וזה פשוט...חלום! כמו שנאמר מעלי....אהבה בסופו של דבר תמיד מנצחת! בלי שום קשר לפערי גילאים...כל עוד שאתם מאושרים!

קבס2000

New member
אל דאגה- יש נוסחא!

גיל המבוגר לחלק ל2 ועוד 7 ז"א: 33/2=16.5 16.5+7=23.5 מותר לך חצאת עם אנשים בני 23 וחצי או יותר! אני הולך עם הנוסחא, אבל אם אתם אוהבים וכו וכו, אל תתנו לנורמות לכופף אתכם נורמות זה דבר מחורבן. לא תמיד. אבל לפעמים.

למעלה