פערים

פערים

אז מאיפה מתחילים?

אני דתל"שית והוא חילוני, בני 30, גרים ביחד לאחר זוגיות של קצת יותר מחצי שנה.
זה הקשר הרציני הראשון שלי, הוא מאוד תומך ואוהב, מאוד מכיל ורגיש.

לאחרונה אני נמצאת בתקופה של הרבה שינויים, עזבתי גם מקום עבודה שעבדתי בו שנים רבות.
אני מובטלת ויושבת בבית ו... קצת בדיכאון. קצת מאובנת, לא יודעת איך לארגן את היום שלי. אני מתעוררת לחיים קצת לפני שהוא מגיע כדי להעיף ממני את הקורים ולהכין ארוחת ערב. הוא חוזר מהעבודה בסביבות שמונה בערב. אז אני כמובן מקפצת סביבו ונדבקת אליו.
אני מבינה שהבעיה היא ש"אין לי חיים" וכרגע מבררת לגבי לימודים ומחפשת עבודה. (למרות שאני לא עובדת, אנחנו מחלקים את כל החשבונות שווה בשווה, לי חלילה אין כל כוונה לחיות על חשבונו).

הבעיה היא... מלבד היותו מרכז חיי כי אני די נטולת חיים. היא ההרגשה שהוא לא משקיע בי מספיק, מין תחושה כזו שאני באה לו על מגש של זהב. תמיד זמינה. תמיד שם בשבילו. והוא במקום מאוד מאוד נוח.
הוא בשגרת חיים שכזו שבה הוא חוזר הביתה עייף ורעב, אנחנו כבר לא ממש מבלים ביחד. חוץ מסרט בבית או לפעמים בחוץ.

אני כמובן יכולה להבין אותו, אבל זה היה נחמד להרגיש שאני מישהי שגם צריך להתאמץ קצת בשבילה. למרות שהוא שם בשבילי בתקופה לא פשוטה בכלל. אני מרגישה שכל פעם שיש משהו שגורם לו קצת לצאת מאזור הנוחות שלו, הוא לא מוכן לעשות את זה. כמו בדברים שקשורים למשפחה שלי, שלא מקבלת אותו במאה אחוז, הוא לרוב מעדיף להימנע ממפגשים משפחתיים וזה מאוד מציק.

גם המעבר לגור ביחד, היה יותר בשבילו וקצת מיותר בשבילי. אני הייתי מוכנה כבר להתחתן איתו (מהמגזר שלי, זה טבעי לגמרי). בחודשים הראשונים אמא שלי כל הזמן אמרה לי שאני מבזבזת את הזמן שלי (כי אני אמורה כבר להתחתן).
העובדה שאני לחוצת חתונה לא מוסיפה, למרות שאני מקפידה לא להתקרב לנושא, כי אני יודעת שהוא לא בעניין לעת עתה.

יש לי הרהורי פרידה, למרות שאם הוא היה מציע לי להתחתן איתו, הייתי מסכימה ברגע.

אשמח לעצות

GET A JOB

את דתל"שית אז בטח את יודעת שהבטלה מביאה לידי חטא... חטא זה גם להרוס את הזוגיות שלך על כלום ולחפש חסרונות בבן זוגך ובכל מה שמסביב...
נראה לי שכל מה שכתבת די יתפוגג ויכנס לפרופורציות כשתתחילי לעבוד/ללמוד/שניהם

seeyou

New member
בגילך את עדיין לא יודעת איך לארגן את היום שלך

אך יש לך הרבה תלונות על הבחור החילוני כאילו הוא חייב לך על מה שאת עושה לו(עבורו) למרות ש

"הוא מאוד תומך ואוהב, מאוד מכיל ורגיש."

מה את מצפה מהחיים כאשר אין לך עבודה או מקצוע או כישרונות מיוחדים או הורים עשירים/מפורסמים?

"מתעוררת לחיים קצת לפני שהוא מגיע כדי להעיף ממני את הקורים ולהכין ארוחת ערב."

במצב כזה יכול לצאת לך חלומות ובמקרה הכי טוב כתיבה(אם יש לך כשרון לזה) על אותם חלומות

אם את לא תעזרי לעצמך לצאת מה בדיכאון אף אחד אחר לא יעשה את זה

יוסי

dovk

New member
לאט לך..

קשר זוגי זה אינטימיות, ומי שלא מורגל בה - לא תמיד קל לו... אני מניח שגם לחזור בשאלה זה לא משהו שהולך ברגל, זה ויתור על תמיכת מהבית הגרעיני...

בקיצור, יש לך מספיק סיבות להרגיש ככה ככה, ואלו דברים שקשה מאוד להתמודד איתם לבד (וכאן ה"לבד" לא מדבר על עניין יש או אין בן זוג) - טיפול פסיכותראפי מסוג זה או אחר, אפילו יעוץ זוגי (כן, כן, לכי לבד ודברי על מה שקשה לך בזוגיות, אל תדאגי, הדברים הנכונים יעלו).

לטעמי אין השקעה טובה מבטיפול, שכן את ותת המודע שלך הם המפתח לכל מה שיקרה לך בחיים.

וממש ממש לא לוותר על זוגיות כזו. לא משנה מה חסר בה עכשיו מבחינתך, זה דברים שקל להוסיף אותם לזוגיות קיימת, לעומת הצורך לברוא זוגיות חדשה ואז...

תחזיקי מעמד, אה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים עם קודמיי

אין שום בעיה בהתנהגות בן זוגך, כפי שאת מתארת אותה. יש בעיה בחייך, לא רק של חוסר עבודה, אלא גם של חוסר כיוון, חוסר חברה, ועוד - כל מה שכתבת. זה כמובן לגיטימ ילהיות קצת אבודה וקצת תקועה. זה בוודאי מצב זמני.

אלא שאת מצפה שהפתרונות יבואו ממנו, שחייך יקבלו ערך דרך ההתעניננות והמאמץ שלו. וזה פשוט לא הוגן כלפיו! הפתרונות הם רק אצלך.

לגבי השיגרה של סרט וכולי: אלו החיים. זה לא לונה פארק. מה שעושה את החיים מעניינים הוא שלכל אחד יש את החיים המעניינים שלו, כמובן עם קשיים ואתגרים, וחולקים הכל יחד. העניין מגיע מתוכן החיים, לא מגימיקים או בילויים או פרחים או כל מיני יוזמות "רומנטיות".

לגבי המשפחה שלך: אם היא לא מקבלת אותו במאה אחוז, אז הוא צודק בהחלט בכך שהוא מעדיף להמנע. אין דבר גרוע יותר מאשר להיות עם אנשים שלא מקבלים אותך "במאה אחוז". הם גם בוודאי דתיים, עם מנהגים ותרבות שזרים לבן זוגך, ושעוד יותר מגדילים את המרחק. לפי דעתי, במצד כזה, מספיק שהוא יבוא מדי פעם לביקור, יגלה כבוד וסימפטיה, וזהו. אין לט מה להיות שם יותר מזה.

לגבי זה שאת לחוצת חתונה: זה חלק מהמצב האישי הכללי שלך. לא קל להיות דתל"שית. זה משבר ענק, וגם אם זה קרה לפני עשור, זה עדיין כאוב. יכול להיות שהלכת כבר לטיפול. אם כן, וגם אם לא, בהחלט שווה לשקול זאת שוב.

נראה שהזוגיות שלך היא החלק היותר טוב ויציב בחייך. נראה לי חבל להקריב אותה סתם.

גארוטה

New member
גם את לא

משקיעה בעצמך וכשגבר רואה לפניו אשה שלא משקיעה בעצמה, שאין לה סיבה לקום בבוקר,
שכמו שהוא עזב אותה בבוקר ככה הוא מוצא אותה בלילה - מדוכאת משועממת ואולי גם (תסלחי לי)
מסמורטטת,ושכל מה שהוא יכול "לקבל" ממנה זו ארוחה חמה והידבקות, אני לא רואה מאיפה יהיה לו
את החשק להשקיע.
אז אולי, לפני שאת מוצאת את הג'וב של החיים תמצאי לך סתם ג'וב כדי שתהיה לך סיבה לקום בבוקר
מלאת אנרגיה, להתייפייף, להשקיע בעצמך, לעבוד, להכיר אנשים, להתמלא חוויות. לא להיות תמיד זמינה
לפגוש חברות, למלא את חייך בעניין כדי שגם לו יהיה מה לחפש אצלך חוץ מארוחה חמה מהאשה הקטנה
שממתינה לשובו בבית. תיזמי יציאות, בילויים ותיצרי לך חיים משלך שלא בהכרח מסתובבים סביבו ותראי איך
פתאום הוא מתחיל להתעניין ולהשקיע בך.

בהצלחה

סטנגה Joe

New member
התשובה אצלך בשאלה

ארגני לעצמך חיים קודם כל ורק אחר כך תראי איך דברים מתארגנים ואיך הם נופלים במקום או לא.
מהמקום שאת נמצאת בו עכשיו של כלום ושעמום ברור שתצופנה כל הבעיות שהעלית.
מן הסתם זה איננו המצב הטבעי וברגע שהמצב יתאדה אולי גם חלק מהבעיות תעלמנה אן לא כולן.
בהצלחה

רפסודיה

New member
שק של קמח

מניחה שזה שהפכת אותו מרכז חייך, מרגיש לו יותר כשק כבד של קמח מאשר כמתנה שמוגשת לו על מגש של זהב. לחיות כשק מונח זו דרך מרה ואכזרית גם לך וגם לו. במיוחד כאשר כבר מלאו לך 30.
בני לעצמך את חייך שיהיו מלאים ועשירים, כך גם תהפכי אטרקטיבית עבור עצמך וגם עבורו.
כלל לא בטוח שלקשר הזה יש פוטנציאל לנישואין אבל בכל מקרה הקשר הזה לא יצלח אם את תנציחי את מצבך הנוכחי, ותמשיכי לחיות כשאת הולכת את חייך על הרגליים שלו ולא על שלך.

אייבורי

New member
שק חבטות

זה נהדר שיש לך שק חבטות בדמות בן זוג אחלה.

במקום לראות את מה שהוא נותן, השיעמום והקושי בלהיות מובטלת
מראים לך רק את החסר.

אולי הגיע הזמן לחזור לתפילת מודה אני

תודה לכולם

התגובות שלכם לחלוטין עוזרות לפקוח את העיניים
גזרתי ושמרתי את ההודעה של גארוטה

הבעיה היא באמת לא הוא, אלא אני... עובדת על זה.

שוב תודה

למעלה