פענוח מאנגלית. HELP

פענוח מאנגלית. HELP

אחרי ביופסיה של רירית הרחם : אודה לעזרתכן בפענוח תוצאה זו : : endometrial biopsy fragments of endometrium with focal simple and complex hyperplasia without atypia with secretory change כמו כן מה זה אנדומטריוזיס ? תודה ושבת שלום

זואילי

New member
שלום לך

חושבת שנכון יותר לתת לרופא לפענח לך את הבדיקה. אנחנו כאן לא רופאות וכל הידע שלנו מגיע אך ורק מנסיוננו. אז קחי את זה בחשבון. יהיה קל יותר לעזור לך אם תציגי את עצמך ותספרי קצת, כמובן אם בא לך. ואז נוכל לייעץ ולהנחות אותך. די מפתיע אותי שמצאת אותנו ולא מצאת את התשובה ל "מה זה אנדומטריוזיס", אבל אם אין לך כוח לקרוא יותר מדי, אז הריקמה של הרחם נקראת אנדומטריום ואצל כל אישה "רגילה" היא נמצאת במקומה... ברחם. כשריקמה זו גדלה מחוץ לרחם, אז זה אנדומטריוזיס, ואז את הופכת למה שאנחנו קוראות פה - אנדואית... אני מאוד מאוד ממליצה לך לשבת על הפורום ולקרוא אותו ואת כל הלינקים שבו, ואז תגיע ההתמכרות ל
הזה, מה שנקרא "אנדואיזם" (כל הזכויות שמורות לקופירייטינג המשובח של מייקי, דיירת הבית). שבת שלום וממוזג

סביר להניח שמביופסיית רירית רחם

ימצאו תאי אנדומטריום = תאי רירית רחם. מהתשובה עולה כי קיים ריבוי תאים אבל לא משהו פתולוגי ולדעתי אולי קשור לכך שאת ביום מתקדם של המחזור ומשום כך הרירית עבה. אבל---- אני לא רופאה. אנדומטריוזיס זו מחלה גניקולוגית הגורמת לכל מיני חולירות שתוכלי לקרוא כאן בפורום. אל תקדימי את המאוחר. אל תתחילי לקרוא. חכי לפיענוח של רופא (טוב). ותחזרי עם תשובה אחרי הפיענוח? סתם אני סקרנית..
בואינג

nhmhphmh

New member
הי

קודם כל יש כמה כלים שאני משתמשת בהם כדי להבין בדיקות: אתר infomed - מילון מונחים רפואי. בנוסף את יכולה לרשום בגוגל define:hyperplasia או כל מושג אחר וזה יוציא לך כל מיני הגדרות מאתרים אחרים. לפי מה שאני בדקתי לך לפחות זה נראת תשובה בסדר, אבל שום אנחנו לא רופאות וכדאי שתשאלי רופא. לגבי אנדומטריוזיס בגדול זו מחלה בה תאים של רירית הרחם שאמורים לצאת כמחזור יוצאים אל מחוץ לרחם ויכולים להתיישב על כל מיני מקומות על רצפת האגן (מעיים, שלפוחית, שחלות וכו'), אך ממשיכים לתפקד כמו רקמה של רירית הרחם וכל פעם שיש וסת הם מדממים גם כן מה שגורם לכאבי מחזור חזקים.את כמובן יכולה להתרשם פה מהפורום, אבל אל תבהלי ותייחסי לך מה שאת קוראת - זה נורא אישי.

שלום לך

הסבר קיבלת ופיענוח רצוי לעשות אצל רופא מבין....כמו שכבר נאמר.. כמו בואינג מסוקרנת לשמוע את הפענוח...

למעלה