פעמיים כי-טוב?

סבבב

New member
פעמיים כי-טוב?

כידוע לכולנו, בצמד הפרשיות שקראנו השבת - אחרי-מות וקדושים, מוזכר האיסור על משכב-זכר - פעמיים!!! אינני רוצה לדון בזה (אם כי מי שיש לו מה להוסיף על כך - מוזמן) אני רק רוצה להפנות את תשומת ליבכם לכתבה בנושא.

io4minyan

New member
ועוד מהפרשה :

"קדושים תהיו" ומהו קדוש ? מי שמתחבר לכח של המשכיות. איש מקדש אישה כדי להקים עמה בית וליצור המשכיות החי אומר קדיש על המת כדי למגר את תחושת החידלון שבמוות וכדי להדגיש את המשכיות הקשר בין החי, המת ובוראם. ומכאן, שלהיות קדוש משמעו להקפיד על מעשים עם פוטנציאל להמשכיות ולא בכדי נאמר בפרשה : " לא תקלל חרש ולפני עיור לא תתן מכשול" ( ויקרא, פרק יט, פסוק י'ד ) א. "לא תקלל חרש" . מדוע ? הן החרש לא שומע ולכן לא יכול להיפגע מכלל לאו שומעים את ההן ויובן שמותר לקלל שומע. ההגיון טמון בכח ההמשכיות : הכיצד? להבדיל מחירש שלא שומע ושלא יכול להגיב, השומע ישיב בצרור קללות משלו כך ייברא דיאלוג מרתק של בלע ומארה. ב. "לפני עיור לא תתן מכשול" מדוע? הן העיור יודע שדרכו לא בטוחה והוא צריך ממילא להיזהר ואם ייפול, הוא לא יידע מי שם את המכשול בפניו. מכלל לאו שומעים את ההן ויובן שמותר להכשיל את הרואה. מדוע ? כי מי שרואה- יקום ממקום נפילתו , יתבונן סביב ויקשור את המכשול לאשמתו של הזולת. בדרך הזו, מובטחת חויה מתמשכת של סכסוך ואלימות. מה רציתי להגיד ? שאני דוקא אוהב את הפרשה הזו שיש בה המון איסורים וחיובים. כל עוד אני משתדל לקלל רק אנשים שומעים ולטמון מכשולים רק לאנשים שרואים, אני משפר את המאזן שלי ומיישר קו עם כל הצדיקים מסביבי שלכל אחד מהם יש גם איזה איסור או שניים בפרשה הזו שהוא לא מקפיד בהם. שבוע טוב.

טוהרtoar

New member
דר"א...לא יודע אם כיוונת לכך

אך כידוע [או שלא] ה"חדש אסור מהתורה" הוא קטע רלוונטי לפרשה הקרובה... ומי שלא הבין דברי מוזמן לשאול...

SmartToyBoy

New member
אין לי הרבה מה להוסיף...

חוץ מזה שהזמינו איתו בבית הכנסת שהייתי בו בשבת, לעלות לתורה בעלייה ה"קשה" יותר: "ואיש כי ישכב את זכר משכבי אשה תועבה עשו שניהם מות יומתו דמיהם בם". הרגשתי לא נעים, אבל נחמתי את עצמי בשני דברים: 1. כל שאר האיסורים הקשים ברוך ה' רחוקים ממני שנות אור. 2. אינני יודע אם עברתי באמת על האיסור המפורש בחיי. ברשותכם, לא אדון בזאת מעל פני הפורום. 3. יש עוד הרבה דברים שיש לי לעבוד עליהם (ביניהם כמובן "ואהבת לרעך כמוך" שזו עבודה לכל החיים. וכן עוד מצוות רבות שבין אדם לחברו...) שתי פרשות חשובות בעיצוב עולמו של האדם הדתי, ובהגדרת האיזונים והריסונים שעליו להציב לעצמו.

כל השבוע אני מחכה

שמישהו יגלה לי, היכן כתובה המצווה ואהבת לרעך כמוך. ציפיתי למצוא כאן את טוהר אבל הוא נעלם משום מה. אז תודה לך, סמרטי. עכשיו אני יודע.

טוהרtoar

New member
אני מוחה! לא נעלמתי

אם תגלול את החלון ותעבור מספר אשכולות מטה תראה מה שכתבתי לפרשה החולפת. אמנם לא התייחסתי מפורשות למצוות "ואהבת" [אם כי ברמז הדבר כן הוזכר] אבל דיברתי כן על מה שסבבב העלה ועריות בכלל ועוד קטע יסודי שכלל לא נגעתם בו של "וחי בהם" שבא בכוונה לשבת בשבוע שחל בו [הכוונה שחל בו יום שכולו "אחרי מות קדושים"] חוץ מזה-אין לי אישזהו טאבו על דברים לפרשה בפורום כל הרוצה ליטול יבוא ויטול...

טוהר הטהור! ../images/Emo24.gif

לו ידעת באיזה מתח אני מחכה לד"ת השבועי שלך בצירוף הבלוג, ה יית יכול לדעת, עד כמה אני מעריך את הדברים הללו. אמרתי זאת בשמי אולם אני בטוח, שגם שאר המשתתפים יסכימו איתי. בשל תקלה במחשב לא יכולתי לראות זאת קודם. לגבי הסיפא, דע לך, שכולם מאחלים לך חיים ארוכים ובריאות, ושתמשיך לכתוב דברים נפלאים אלו בכשרון כה מבורך, כפי שניחנת בו. זו ברכה לכולנו

tiramisu1

New member
טוב, זה לא חדש שהתורה אוסרת את כל הדברים

השווים והטובים, כדי למנוע מהאדם להתפתות ולהתמכר אליהם. אז מישהו שם כנראה ידע טוב מאד כמה זה נחמד ונעים

סבתא שלי תמיד אומרת

שכל הדברים הטובים בעולם שלנו הם: לא מוסריים, או לא בריאים, או לא חוקיים.

יום.

New member
סבתא שלך אישה חכמה

אבל מוסר לפי דעתי זה בעיני המתבונן בלבד

io4minyan

New member
וסבתא שלי אומרת -

שארוחת פינוק למיטה המבוססת על גרנולה ומיץ גויאבות סחוט , אחרי ליל אהבה סוער, זה חוקי, בריא, מוסרי וטוב. אם אתה אוהב את סבתא שלך, תן לה את ICQ של סבתא שלי ואולי היא תלמד משהו

לא ילך

סבתא שלי טוענת שהיא אפילו עוד לא למדה איך יושבים על הכיסא שליד המחשב - ככה שמסרים מיידים זה לא רעיון טוב. אולי נשלח אותן ל'עשות שוק' יחד?

io4minyan

New member
לעשות שוק... לא מתאים

נורא צפוף שם והיא מתקשה לעשות פעלולים עם הסקייטבוד

למעלה