פעמיים בשבוע גן

תאי17

New member
פעמיים בשבוע גן

יש סידור כזה? האם זה יזיק לקטנה שאשלח אותה לגן רק יומיים בשבוע? (הכוונה מבחינת שייכות וחברים). היא עוד מעט בת שנה ו-10.

Shellylove

New member
לקטנה זה לא יזיק

אבל כדאי שאלו יהיו ימים קבועים, השאלה אם תמצאי גן שיהיה מוכן, כלומר שיהיה גן שיהיה מוכן לתמחר בהתאם (כי כל גן יהיה מוכן שתשלמי "מלא" ותשלחי ליומיים).

נעה גל

New member
להערכתי יהיו גם גננות שיגידו שזה לא

טוב לילדה וזה מבלבל אותה ופגשתי גם גננת שאמרה לי (לא לגבי הילדים שלי) שהיא לא מוכנה להיות בייביסיטר. כך שחשוב גם למצוא גן שהצוות בו רואה באור חיובי כניסה של ילדה באופן חלקי.

דסי אשר

New member
לא במובן של לבלבל את הילדה.

הי, תהליך הסתגלות למסגרת, במקרים רבים אינו קל. תהליך זה לוקח זמן. עצם העובדה שאותו דבר קורה כל יום, מאפשר לילד להתרגל למצב החדש. הורים רבים,מסיבה זו (וגם אחרות), מעדיפים להכניס ילדיהם למסגרות אחרי החגים. ילד שכבר הסתגל למסגרת, מכיר את כולם, מרגיש שייך- אין לו בעיה לבוא 2 פעמים בשבוע. ילד, ועדו בגיל של בנך- אולי תהליך ההסתגלות יהיה ארוך יותר. למשל, הכרתי ילדה שראשית השנה הייתה עבורה לא קלה. היא התגברה. בחגים, המשפחה יצאה לטיול משפחתי(המשפחה הרחבה) בחו"ל. להורים ולילדה לא היה קל. תהינו- איך יהיה כשתחזור אלינו. היא כל כך שמחה לחזור אלינו- למשהו מוכר, למשהו שאין בו כל יום שינויים, לילדים שהיא מכירה , לכלבה שלי, ואולי גם אלי... דסי

narniya

New member
In any western country it works

Only here a child cannot / will not get settled in the Gan if s/he doesn't attend everyday Only here a child just HAS to attend a Gan as early as 3 months old otherwise s/he will not be social And I have seen enough teachers who don't do more than babyseat the children under their care. So much of it is about money, it seems

נעה גל

New member
זה נכון, למרות שאני לא בטוחה

שהכל זה ענין כלכלי. בארץ משום מה, גן נתפס כחובה להתפתחות של הילד ונראה לי שגם דרך זה ניתן להסביר את התגובות המסתייגות של גננות.

תאי17

New member
גם היכן שביררתי לגבי יומיים אמרה לי

הבחורה (אחראית? מטפלת?) שהיא חייבת לומר לי שיומיים בלבד יקשו על ההסתגלות שלה למסגרת. וגם אני שמעתי שהיא לא תתפתח אם לא אשלח אותה לגן.

zimes

New member
מבחינת תשלום - אולי אפשר להתחלק

עם ילד אחר בתשלום ובימים.

תאי17

New member
לצערי, בארץ הגן נתפס

כמסגרת חובה, ויום יום אני שומעת שהילדה צריכה גן ,צריכה מסגרת וכו'. אין עם מי להתחלק.

"צריכה" זה עניין של שפה

כי העברית בעייתית ומשתמשת ב"צריכה" במקום שבאנגלית היו אומרים "want". למשל בהנחיית דרך - בעברית יאמרו לך "כשתגיעי למזלג, את צריכה לקחת את הצד הימני של הצומת" ובאנגלית "You would want to go to the right". תחשבי על זה.... לא רק בעניינים מגדריים שפה מעצבת תודעה.

תאי17

New member
חיפוש גן

אוף, קודם צריך לעשות חיפוש לגן טוב ואחר כך לקוות שיסכימו ליומיים בשבוע.

ליאת +

New member
אני לא רואה את הבעיה

יש סיכוי סביר שתמצאי- המסגרות לגילאים הקטנים הן יחסית גמישות יותר. אני יודעת שבארצות אחרות זה מקובל (לעיתים בגלל מחסור במקומות בגני ילדים). לגבי הקטנה אני לא רואה כל בעיה. יש ימים שהולכים לגן ויש ימים שלא. זה נשמע לי סידור מצויין למי שצריכה מעט זמן לעצמה, לעבודה ללימודים או לכל עיסוק אחר, ומצד שני לא רוצה לשלוח את הילד לשבוע מלא בגן.

צוצי1

New member
למה את רוצה

לשלוח את הילדה לגן רק פעמיים בשבוע? כשאני הכנסתי את בתי לגן, גם רציתי לשלוח אותה פעמיים בשבוע וזאת מכיוון ואימצתי אותה והיא לא היתה אצלי הרבה זמן. הרגשתי שחסר לה כל ההפעלות וחברת ילדים וחשבתי שפעמיים בשבוע זה יהיה בסדר והיא לא תרגיש חלילה שאני נוטשת אותה. הגננת אמנם הסכימה אך הסבירה לי שמבחינת הילדה זה כמו ללכת לגן משחקים. על מנת להיקלט בגן וכדי שתוכלי להשאירה ולהתפנות לעיסוקייך, עליה להגיע לגן כל יום על מנת שהיא תתרגל אליו ותרגיש כמו בבית. אולי תנסי לשלוח אותה לחצי יום?

תאי17

New member
אין לי בעיה שזה יהיה בשבילה כמו

גן משחקים והאמת אני מעדיפה כך. אני לא מחפשת את המסגרת אלא חברים למשחק. ואני מתכוונת להכניס אותה לחצאי ימים. אני מתחילה לעבוד מהבית ויומיים בשבוע אצטרך ממש להשאר בבית ולעבוד ואני מעדיפה שהיא תוכל לשחק עם חברים.

פעמיים בשבוע גן, בימים לא עוקבים

(שני וחמישי) ורק בקר - זה הסידור שהבן שלי נמצא בו עכשיו, והוא בן שנה ותשעה חודשים. כמו שכתבתי לך במסרים - אנחנו חיים באנגליה. פה זה מאד מקובל, ואפשר לשלוח את הילד למסגרת בהרבה קומבינציות: רק בקרים, רק אחה"צ, רק ארוחת צהרים או מעורבב. הבן שלי התחיל ללכת למסגרת בסידור הזה לפני כ 6 שבועות. בשאר הבקרים בשבוע יש לנו פעילויות אחרות שאנחנו עושים ביחד (play group). אין לי רושם שלבן שלי יש איזושהי בעית הסתגלות או התרגלות, להפך, התרשמתי שתהליך ההסתגלות שלו היה מהיר וקל (בכל אופן, יחסית לבת הגדולה שלי). נראה לי שהתירוץ של "הילד המבולבל" זה תירוץ לקושי של הגננת , לא של הילד. ילדים לומדים ומתרגלים מהר. מה שכן, חשוב שתהיה לו אשת מפתח שתטפל רק בו, כדי שיזהה אותה ויתקשר אליה.

ליאת +

New member
../images/Emo45.gif לגבי "הילד המבולבל"

לפי הגישה הזו אלינו לשלוח את הילדים לשבעה ימים מלאים בשבוע כדי שהם לא יתבלבלו (שישי עד אמצע היום ושבת בבית עלולים מאוד לבלבל אותם). לדעתי ילדים קולטים תבניות: מביאים אותי לגן- אמא הולכת- עושים פעילויות כאלה וכאלה- אמא חוזרת. זה לא חייב לקרות כל יום כדי שהילד ילמד את זה (באותה מידה הוא יכול להשאר יום בשבוע אצל סבתא- וגם זו תבנית מוכרת).

דסי אשר

New member
בימי ראשון רואים הרבה ילדים עייפים

ולא רעבים, בהרבה מסגרות. אנחנו קוראים לכך "תסמונת יום א'". יש כאלה שממש קשה להם בימי ראשון. דסי

למעלה