פעמיים בלילה!

moran ashur

New member
תודה קרן ../images/Emo13.gif

משקה איזוטוני
: על חצי ליטר מים 4-6 כפיות סוכר או במקרה שלי כמות תרכיז שווה ערך + בין 4\1 ל- 5\1 כפית מלח. אפשר גם למהול מיץ ענבים או מיץ פטל מוכן עם אותה כמות מים (יחס 1:1) ולהוסיף לזה את המלח. בכלל, אני ממש ממליצה לא ליצור תלות במוצרים קנויים כמו חטיפים, אבקות, מוצרי חלבון למינייהם, ובמקום זה לאכול... אוכל. סנדוויץ' (לחם לבן או פיתה - יש פיתות מיני) עם ריבה או דבש (למי שאוהב) או פירות יבשים, זה הרבה יותר טעים, בריא ו...
זול. אפשר את הסנוויץ' לחתוך ל-4 ולעטוף בנייר כסף ואז זה הופך להיות ממש סנדוויץ' ביס בתוך הכיס. מאוד נוח. אכשהו, לא הצליחו לשכנע אותי, שחטיף עם חיי מדף של חצי שנה בריא יותר מכריך טרי...

למה תרכיז? יש אפשרות לתחליף בריא?

אני מאד משתדלת לצרוך מזון בריא ככל האפשר. אין לי בבית קמח לבן, אורז לבן, סוכר לבן וכו' תרכיז זה לא משהו שאני רוצה לצרוך. גם לא סוכר לבן. מה דעתך על תרכיז סיידר? יעשה את העבודה? זה גם תעשייתי אבל לפחות זה 100% פרי ולא סוכר עם כימיקלים (שלא לדבר על צבעי מאכל שמכילים חמרים מתעשיית הנפט בחלק מהתרכיזים). ועוד שאלה - למה לחם לבן? יש סיבה מיוחדת להעדיף אותו על לחם מלא? כרגע אני לא צורכת ג'לים כי אני לא רצה יותר משעה. בהמשך אני מקווה להמשיך עם התמרים. קשה לי לראות את עצמי לוקחת ג'ל כזה. מקווה למצוא תחליפים גם לזה. ועוד משהו - המליצו לי להשתמש בווזלין נגד שפשפות בין החזיה למד הדופק. כרגע הבעיה נפתרה אבל אם תחזור, אני מתכוונת להשתמש במשחה של ההנקה במקום... מנסה למצוא לכל דבר תחליף בריא. המטרה בספורט היא להיות יותר בריאה ולא לשנות הרגלים טובים להרגלים רעים...

מנחשת פה

אבל אולי בגלל שאלה פחממות פשוטות יותר - הקמח הלבן מתפרק מהר יותר ולכן זמין מהר יותר לשימוש הגוף בעת מאמץ?

moran ashur

New member
היי נועה

בעיקרון הסיבה לצריכה הסוכרים היא כדי להכניס פחממות כמה שיותר פשוטות = ספיגה מאוד מהירה שמתחילה כבר בפה ישירות לדם ולשרירים. ככל שהפחממה שנכניס תהיה פשוטה יותר - כך הפיכתה לאנרגיה זמינה תהיה מהירה יותר. נכון שלחם מלא בחיי היוםיום עדיף על קמח לבן, אבל, מה לעשות, בזמן מאמץ את צריכה חומרים זמינים כמה שיותר. מכאן, לחם לבן במקפיא במיוחד לדברים האלה. כנ"ל פיתה. בגדול: * ערב לפני הפעיולת נשתדל לצרוך פחממות מורכבות על מנת שישמשו אותנו באימון בבוקר. * בבוקר האימון נאכל לחם לבן, בסמוך לאימון כדי שהעיכול יהיה מהיר ולא יכביד עלינו וגם כדי שזמינות הפחממה תהיה גדולה. *באימון עצמו - שוב לחם לבן - זמינות ועיכול מהיר *מיד אחרי האימון - שוב, לחם לבן - יעזור לנו בהתאוששות מהירה, לא יכביד על מערכת העיכול. *מאוחר יותר - אפשר לחזור לפחממות מורכבות יותר. צריך לזכור שכדי להגיע למיצוי היכולת בפעילות צריך לתת לגוף מה שהוא צריך - זה לא אומר הרגלים רעים. ממש לא. זה פשוט זמינות פחממה. בכל מקרה, לצערי, עוד לא מצאתי בתחרויות בדפקים פראיים תחליף לג'ל. סיידר 100% פרי לא מומלץ היות ויש לזה חומציות שלא תעשה לך טוב באימון. אם לא בא לך תרכיז, אז תשתמשי בסוכר לבן פשוט. זה זמין וזה טוב.

אני מבינה את העיקרון

עדיין, שעתיים לפני אימון אני אוכלת לחם מלא ואם אני מרגישה, רגע לפני האימון, שאני לא במלא האנרגיות, אני אוכלת כמה תמרים יבשים. מעדיפה אותם על לחם לבן. כנראה שזה גם עניין של הרגל. לחם לבן כבר ממש לא טעים לי ולחם מלא ממלא אותי אנרגיות ולא מכביד על הקיבה שלי. אולי מתוך הרגל. צריכה של פחמימות "ריקות" עושה לי לא טוב בדרך כלל. מצד שני, אני לא משתתפת ולא מתכוונת להשתתף בתחרויות שבהן חשובה לי המהירות. אני עושה ספורט כי זה עוזר לי להרגיש נפלא ולהוריד במשקל. ספורט הוא בעיני חלק מאורח חיים בריא. לכן, עבורי, ספורט תחרותי מתנגש עם התחושה הזו. הוא דורש צריכה של מוצרים תעשייתיים ועבודה בדפקים מטורפים. זו לא המטרה שלי. זה לא שאני לא נרשמת ומקווה להרשם למרוצים אבל זה בשביל לחוש את האנרגיה של המוני אנשים שעושים ספורט יחד. התוצאה היחידה שאני מתחרה מולה היא השיא שלי וגם זה לא הדבר הכי חשוב. תודה על העצות לגבי האיזוטוני. אני עדיין מחפשת דרך להאריך את הריצה שלי בלי שהגוף יפגע.

moran ashur

New member
כיף לך שאת ערה שעתיים לפני אימון

בעיקר בקיץ להתעורר שעתיים לפני האימון זה לא ריאלי, אע"פ שזה אידיאלי. לכן עדיף לאכול פחממות זמינות (אני לא מתחברת לביטוי פחממות ריקות). זה נכון ששטפו לנו את המוח באוכל הבריא והמלא וכו וכו, אבל צריך גם לחשוב בהיגיון לפעמים ולראות מה הגוף צריך כדי שיעמוד במה שאנו דורשים ממנו, כי אחרת את יותר פוגעת מבונה. מסכימה איתך שספורט תחרותי הישגי יכול לעיתים לפגוע יותר מלתרום לבריאות. אגב לגבי "מתחרה מול השיא שלי" - לא פחות מסוכן מלהתחרות מול אחרים...לפעמים מאבדים את הראש כדי לקזז עוד כמה שניות או חלילה דקות ומביאים את הגוף למקומות לא טובים... ולסיום, יש הרבה מאוד פסיכולוגיה בכל הקטע הזה, כלומר אם את מאמינה שזה עושה לך טוב - את באמת תרגישי שזה עושה לך טוב. אתמול שמעתי ברדיו פרופ' שמספרר על נבדקים שהשתתפו בניסוי. הם סבלו מכאבי ראש קיצוניים ונתנו להן כדור שנאמר להם שזו ההמצאה האחרונה בתחום המיגרנות וכאבי הראש ושזה אמור לפתור להם את בעיית הכאב תוך שעה או משהו כזה. אם אני לא טועה 8 !!! מתוך 10 דיווחו על הקלה והעלמות של הכאבים. מה שהם קיבלו בפועל היה... כדור סוכר. אז תמשיכי אם מה שעושה לך טוב

בגלל זה אני מתאמנת בערב../images/Emo29.gif

לא כל כך ריאלי עם אופניים. ליד מכון הכושר שבו אני עושה ספינינג, יש יציאה ליער בן שמן. אני רואה שם כל פעם רוכבי שטח שיוצאים ליער. אותי מפחיד לנסוע באופניים בחושך. מודה שלא ניסיתי (אלא אם כן כל הנסיעות שלי בילדות בקיבוץ נחשבות... על אופניים עם מעצור רגל וללא הילוכים...) אבל זה נראה לי מפחיד. בשטח - לא לראות מכשולים. בכביש - שלא יראו אותך... לי הבוקר מאד מאד קשה. הרגליים כבדות וכאובות. בערב אני מרגישה שהכל עבר. אני משכיבה את הקטנות לישון, אומרת לילה טוב לגדולים ויוצאת לאימון. בעבר הייתי מתאמנת אפילו שעתיים ברצף (אירובי+ פילאטיס), היום אני בריצה מגיעה לכמעט שעה אבל יודעת שיש לי זמן לעוד שעה לפחות ופעם בשבוע, גם יותר. מעלה מרחקים לאט לאט לפי התכנית. לגבי אוכל - אני מאמינה שלמי שרגיל לאכול קמחים מלאים, קל לקבל מהם אנרגיה גם לפני אימון. מכיוון שאני רחוקה מלהיות ספורטאית מקצועית, זה נראה לי מספיק טוב. כל עוד יש לי מספיק אנרגיה לסיים ריצה, מצויין. לכשיתווספו האופניים (כשיהיה תקציב לאופני כביש), אני אחשוב אם יש צורך בתוספת. את אפקט הפלצבו (תרופת דמה) אני מכירה היטב ממחקרים שעושים עליו כבר שנים.... ולגבי "מתחרה מול השיא שלי" - אני מודעת לסכנות בעניין. מה שעוזר לי לא לעשות שטויות הוא הפולאר שלי שמתריע אם אני מתחילה להשתולל עם הדופק. זה לא מגן עלי ב100% מעצמי
, אבל מצליח לעשות עבודה לא רעה. היתרון שבהתחלה הוא שהרבה יותר קל לשבור את השיאים העצמיים....

המשקה האיזוטוני שלי

מכיוון שאני לא יודעת לשתות סתם מים אפילו לא מינרליים התרגלתי לתרכיז שקדים עם קצת מלח (במקור מאד מתוק ולכן המלח אינו מורגש ורק מעדן את המתיקות). זה טעים עד ממכר (רק לספורט כי יש שם קצת קלוריות שממילא נשרפות היטב בפעילות עצימה), בריא, מתקתק פשוט סןףףף. שווה לנסות ולהתמכר לטעם, לבריאות ובסוף גם מתאים כמשקה איזוטוני. המינוס הגדול, לכל פעילות ספורט אני צריכה להביא בקבוק/ים מוכנים ומקוררים (בקיץ מוקפאים ואז התענוג גדל כשכולם שותים מים חמימים ולי יש בקבוק צונן שרק הפשיר) ולא שותה משום מקום אחר כולל בירזיות על הדרך ותמיד תלויה בזמינות התרכיז בבית. את התרכיז ניתן לרכוש בשוק לוינסקי, במגה בול, בטבע קסטל ופעם היתה בסטה במרכז נתניה שחברה היתה מביאה לי משלוחה קבועה של 10 בקבוקים שיהיו בבית מאז נגוז ולא נמצאו עקבותיו. לבריאות

zzebra

New member
תודה!

אנסה את המשקה באימון הקרוב... אני מסכימה איתך לחלוטין לגבי התלות במוצרים קנויים. אני גם מנסה תמיד לקחת איתי תמרים, בננה, סנדוויצ'ונים קטנים ולא ג'לים, חטיפים ושות. בתחרות, ג'ל הוא פתרון טוב.. אבל זה באמת רק בתחרות. באימון של שבת שהיה האימון הארוך הראשון שלי נורא דאגתי לגבי האוכל ולקחתי איתי גם שני ג'לים. אבל לא הייתי צריכה אותם. נשארתי עם התמרים והסנדוויצ'ים (הבננה נמעכה לגמרי) והיה מצויין.

אהה, הבננה נמעכה...../images/Emo94.gif../images/Emo6.gif

אולי בגלל זה נתפסו לך התאומים
נמעכו כל המינרלים....

zzebra

New member
חחח אולי

אבל כל הזמן נתפסים לי התאומים.. לא רק בסופ"ש האחרון...

מלח = מלח שולחן?

באיזה יחסים? (לומדת. לא רלוונטי בשבילי כרגע. האימונים עדיין קצרים יחסית ולא תופסים אותי בכלל, רוכבת עם מים בלבד)

גלעד HPAT

New member
כמדברים על מלח בהקשר לפעילות גופנית הכוונה

היא למלח הנתרן ובלעז סודיום. גבישי מלח השולחן מורכבים מנתרן וכלור. בהחלט מלח שולחן עושה את העבודה וממלא מאגרי נתרן שהתרוקנו. עם זאת אישית אני מוצא אותו מגעיל ברמות ולכן מעדיף לבזבז הון עתק על מלח אטלנטי (26 ש"ח לק"ג לעומת מלח רגיל בסביבות 3 ש"ח) אבל נראה לי שגם עבור מי שקונה זוג נעליים בשנה בלבד, יוכל לעמוד בהשקעה על המלח. מלבד העובדה שהוא הרבה יותר טעים הוא גם מלא במינרלים. מה גם שבהרבה מקרים אנשים צורכים מלח ותוספים אחרים שלא לצורך, בריצות או פעילות גופנית קצרה מדי אבל כמובן כל אחד והבחירות שלו. רק כאנקדוטה: לא ממש צריץ ג'ל לריצת 5 ק"מ ואפילו לא מלח ומגנזיום...

avivar

New member
מלח אטלנטי?

היכן ניתן לרכוש? זמינות(רכישה)..? מה לגבי כדורי מלח לרכיבה נוסח חוצה ישראל (כ-200 קמ ביום)?

גלעד HPAT

New member
ישנם כמה סוגים. אני מעדיף את זה שמגיע מצרפת

הוא מגיע בשקית של ק"ג 1 השקית צבועה כתום וכחול בחנויות טבע ניתן להשיג, לא אמור לעלות יותר מ-26 ש"ח למרות שראיתי גם ב-36 ש"ח. הוא מגיע בגבישים די גדולים ורצוי להסתייע במגרסה כפי שנוהגים בגרגרי פלפל שחור שלמים. כדורי מלח נוחים יותר לצריכה - כמות מדודה וידוע מראש ובד"כ יש בכדורי המלח עוד מלחים מלבד נתרן. יש לבדוק מה וכמה מכיל כל כדור. את המלח ניתן להכניס מראש לבקבוקי השתיה - במיוחד אם השתיה מתוקה, כך המלח פחות מורגש. במינון הנכון אין בעיה לשתות מיץ מתוק-מלוח, שזהו גם הטעם של משקאות איזוטונים/היפרטונים (ר' גטורייד) ניתן לרכוש בבתי מרקחת קפסולות ריקות ולמלא אותן במלח וכך להקל על מי שקשה לו/לה עם טעם המלח. כל גוף עם התצרוכת שלו וגם היא מאוד משתנה בהתאם למאמץ ולתנאי האקלים. יש גם לזכור שלא כל מיליגרם מלח שיוצא מהגוף חייבים להחזיר, בד"כ התזונה המערבית גורמת להימצאות ודף מלח בגוף ולכן בהרבה פעמים איבוד המלח אינו גורם לירידה מתחת לרף הנדרש לפעילות תקינה של הגוף. לא צריך להתרגש מכך שיש שכבה לבנה על הבגדים אחרי פעילות, הדבר נובע מתנאי אקלים מסוימים ולאו דווקא מעידים על איבוד מלח שיש להחזירו. כמו הרבה דברים העוברים מקצוניות לקצוניות עד שמתייצבים בנקודה הנכונה, כך גם קורה עם נושא המים. בתחילה לא היתה כלל תודעה להיפונטרימיה והיו כמה מקרי מוות, לאחר זמן הרבה אנשים התחילו לצרוך מלח בכל ריצה שהיא מעבר לריצת חימום, כאילו הם שתו 10 ליטר מים בלי לאכול דבר. צריכת המלח באה לפצות על שטיפת מלחים מהגוף, דבר שברוב המקרים - בפרט בפעילויות מתמשכות מושלם על ידי מזון תוך כדי הפעילות. בייגלך - כעכים מלוחים, כריך עם גבינה מלוחה וכיוצ"ב לא מעט מרצי האולטרא מרתונים (ואני מתכוון לריצות של 100 ק"מ ו100 מייל וצפונה) לא צורכים בכלל כדורי מלח - הם משלימים את שצריך במזון ומשקאות היפרטונים. כמובן יש כאלו שכן צורכים מלח. יש מקרים מסוימים בהם לאדם יש חוסר או רגישות גבוהה לפיתוח חוסר במלח כזה או אחר ואז בהחלט רצוי להשלימו. עדיין תמיד עדיף להשלימו מתוך המזון. אישית מצאתי שקיות קטנות של כעכים של חברת בייגל את בייגל המכילים פחות מ4% שומן והם מסדרים לי גם את עניין המלח וגם פחמימות זמינות וגם מגוונים את המתוק של ג'לים למי שמשתמש. רק טוב

omaopa

New member
הי קרן

בדיוק דיברנו על הנושא הזה אצלנו בפורום...... התופעה הזאת של התכווצויות דומה לתופעה שקורית אצל נשים בהריון. אחותי בדיוק בהריון עכשיו והיו לה התכווצויות ממש נוראיות כל לילה. חקרנו את התופעה ומסתבר שזה בעיקר חוסר במגנזיום. היא עכשיו לוקחת כדורים של נווה פארמה בשם anti leg cramps. הם לא זולים אמנם אבל מאז שהיא לוקחת אותם נעלמו הכאבים לחלוטין והיא סוף סוף ישנה בלילה....

למעלה