פעמיים בלילה!

גלעד HPAT

New member
פעמיים בלילה זה יפה - עדיף משלוש. בכל מקרה

מעבר לעצות הטובות שנרשמו, הדבר היעיל ביותר לאיון תפיסה בשריר היא, באופן מפתיע, דווקא - לכווץ אותו ולא למתוח אותו. אבל! יש לבצע זאת ללא הזזת האיבר. כלומר, אם ניקח את מקרה התאומים, יש לעמוד ולכווץ את התאומים ללא הרמת העקבים מן הקרקע. פעולה זו תגרום לכיווץ השריר התפוס ללא ביצוע תנועה שרירית אשר גורמת לכאב נוסף ואף נזק נוסף. כיווץ ופשיטה של שריר מתבצעת על ייד הפרשת חומרים מסוימים בין ראש סיב השריר לזנב השריר העוקב לו. הפעולה הנ"ל גורמת לראשי סיבי השריר לשחרר חומר שתפקידו לשחרר את זנב השריר. כיווץ שרירים מתרחש כאשר החומר המורה לראש השריר לשחרר את זנב הסיב שאחרי, לא משתחרר. בכל פעולת כיווץ שריר, משתחרר החומר שמאפשר את שחרורו. הטריק הזה מאוד עוזר בעיוות שרירי, מה שרובנו מכנים שריר תפוס, באופן מידי. אין בכך כדי לפתור את הסיבה לתפיסת השריר אלא פשוט לשחררו ולהקל על הכאב. עובד היטב גם בצוואר תפוס וכו' - העיקר שלא לאפשר תזוזה כשמכווצים את השריר הסורר. רק טוב גלעד אגב - לעניין מיצים - מצאתי את המיץ הקפוא של פריגת כמיץ היפרטוני העובר היטב המערכת העיכול, טעים ובריא היות ואין בו חומרים משמרים ושאר מרעין בישין.

zzebra

New member
היי גלעד,

אני מצטערת אם זו נשמעת שאלה טיפשית, אבל איך מכווצים שריר בלי להזיז אותו? אני לא מצליחה להבין איך אפשר לכווץ את התאומים בלי להרים עקבים? ועוד שאלה- אחרי אימון אני תמיד עושה מתיחות. מה שאתה מציע, כיוון השריר, בא במקום המתיחות? או שהכוונה היא בזמן שהשריר נתפס? תודה ויום מעולה..

dganitm

New member
תודה גלעד ../images/Emo140.gif

הזכרת לי נשכחות הודות האקטין והמיוזין... יפה, יפה... כיווץ והרפיית שריר במצב סטטי, משתמשים בזה הרבה בשיטות הרפיה ומדיטציה במצבים של סטרס חזק בגוף (כמו אחרי פעילות גופנית)... בעניין משקה היפרטוני, המוצלח ביותר הוא הקולה, גם בגלל הקופאין וגם בגלל כמות הסוכרים הגדולה שיש בו (לכן הוא היפרטוני ולא איזוטוני או איפוטוני...). אגב, תבוא לעודד אותי בשישבת הקרובים במרוץ התפוח

גלעד HPAT

New member
או בדיוק לשני הבנדיטים הללו התכוונתי

את יודעת - הכלורוזה, האמנזיה והאלצהיימר יצאו במחול וזו התוצאה - שכחתי את שני חברינו הטובים: אקטי ומיו. אכן גם אני משתמש בקולה כמשקה היפרטוני אבל הבקשה היתה למשקה טבעי ויש לי נסיון מאוד טוב עם הקפוא של פריגת. אכן, היות ואיני צורך קולה ברגיל, אלא בריצות ארוכות וגם איני שותה קפה, לקולה השפעה מרובה עלי. תתפלאי אבל אני עוד עלול להגיע, אשתדל לארגן פונפונים אבל אני עדיין לא בשל להתחייב לבגד גוף והטוטו בכל מקרה אני רוצה לראות תמרת עשן מהגלגל האחורי שלך

susieada

New member
ברוכה החוזרת מחופשה! ../images/Emo140.gif

בהצלחה בשישי-שבת! אשלח לך אנרגיה ואור. אהיה במירוץ גלעד בשבת בבוקר - מירוץ שדה, 5 קמ', על שם הבן של ידיד ורץ ותיק, מרתוניסט, אלי בוצר. ההרשמה נסגרה ב400 משתתפים. תזכרו לשנה הבאה - שבת אחרונה באוגוסט. מירוץ איטימי וכייף. ודגנית - התגעגעתי אליך. אני מקווה שהיה לך חופש משחרר ונעים! חיבוק, סוזי

גלעד HPAT

New member
קודם כל אין שאלה טיפשית כל עוד היא נשאלת,

הבעיה היא עם השאלות שלא נשאלות - הן אלו הטיפשיות. OK ונעבור לתכלס: הסברתי בהודעה הקודמת, אם בכל זאת לא הולך לך לבצע את האמור שם, פשוט מאוד תעמיסי על הגב/מותן תרמיל מלא בחול או בכל דבר כבד אחר, כבד עד כדי כך שלא תוכלי להרים את העקבים מן הרצפה למרות המאמץ. אפשר גם להעמיס על הברכיים/ירכיים משקל כבד כשאת יושבת על כיסא - שוב כדי למנוע מהעקבים להתרומם למרות כיווץ השריר. אפשר גם להפעיל כוח נגדי פעיל כנגד הרמת העקבים על ידי עמידה מתחת לתקרה/אלמנט נמוך אחר באופן שהידיים יתנגדו לכיווץ השריר ובכך ימנעו את הרמת העקבים. לא הייתי מציע להחליף את המתיחות בכיווצים אלא רק בנוסף לאחר המתיחות ובכל מקרה כששריר מתכווץ ואם אפשר ממש כשהוא מתחיל - לעיתים ההתכווצות מתגברת ולא מגיע למלוא עוצמתה ברגע אחד ואז ניתן לנטרל אותה על ידי התרגיל האמור ביתר יעילות. כמו כל בעיה בחיים- קל יותר לפתור אותה כשהיא קטנה. רק טוב

avivar

New member
במסגרת השאלות

משהו יודע מה זה "אוסטאופניה" בשפה פשוטה ולא מדעית? יש המלצה בעקבות סטיית תקן לתוספת סידן וויטמין D וגם אוסטאופרוזיס יש סטיית תקן.ממידע כללי מבינה, שמספורט האופניים לא תבוא ישועה, צריכה לרוץ,ללכת וכדומה...

גלעד HPAT

New member
אכן כן. מחקרים/בדיקות שנעשו באסטרונאוטים גילו

שהדרך להחדיר סידן לעצמות היא על ידי פעילות "נקישתית" (בתרגום חופשי מ- pounding). בהליכה וביתר שאת בריצה, מופעלים על העצמות כוחות המגרים את מערכות הגוף לחזק את העצמות. בדקו שספיננג אינו תורם כל כך לעניין זה ולכן האסטרונאוטים רצים בחלל (תוך שימוש ברצועת גומי המושכת אותם לכיוון מכשיר הריצה וכך מדומה כוח המשיכה) על מנת שהעצמות שלהם לא ידלדלו. עם זאת גם פעילות שאינה "נקישתית" מאפשרת במידה מסוימת הספגות סידן בעצמות. כך למשל במקרה של שבר ביד כדאי להפעיל כמה שיותר את האצבעות. במקרה של שבר ברגל כדאי להפעיל כמה שיותר את כף הרגל או אצבעות הרגל (תלוי במיקום השבר), הדבר מזרז ומסייע בהבאת חומרי בניה לרבות סידן וסילוק תוצרי פסולת הבניה מהאזור הפגוע. לגבי ויטמין D היות ואנו ארץ שטופת שמש והגוף יודע ליצר ויטמין זה מאנרגיית השמש, בד"כ אין סיבה לצרוך תוסף ויטמין D. כמובן יש להתיייעץ עם גורם מוסמך ולא להחליט על סמך דבריי הנ"ל. לגבי תוספת סידן, שוב, עדיף לצרוך אותו מן המזון אז הוא נספג בצורה הטובה ביותר. שהרי אם הוא לא נספג ויוצא כפי שנכנס, טוב נו, מדלת אחרת, במה הואילו חכמים בתקנתם? הסידן, כמדומני, מסיס בשומן ולכן לא יועיל לצרוך מעדן/יוגורט של 0% המתוסף בסידן - זה האחרון פשוט לא יספג. כאמור, כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי ולבחון אם יש לו מה לתרום בנושא כיצד לצרוך את התוספים כדי שיוכלו להספג. ספיגה נעימה ספיגה טובה.

avivar

New member
בעקבות בדיקת צפופות עצם

נמצאו הממצאים שציינתי למעלה, ההמלצה היתה, לתוספים C ו-D (אגב לפחות פעמים בשבוע אני רוכבת סהכ כ- 5 שעות מתוכן לפחות 4 בשמש שלנו..עדיין בחוסר של D..ׂ) אולי אוכל קצת דגיגונים.. צריכה לראות רופא כדי שהמצב לא יחמיר. המון תודה על האינפורמציה. ׁ

moran ashur

New member
נכון לגבי ויטמין D

מסכימה איתך בנושא ויטמין D מרוב פחד מהשמש אנשים פשוט לא נחשפים בכלל בכלל בכלל וכתוצאה מזה - חוסר בויטמין D מצד שני גם לא צריך להיות חולה שמש ולהיראות כמו צימוק בגיל 45 צריך לטעמי למצוא את שביל הביניים, מדי פעם כשיוצא 10-15דק' בשמש חמימה במרפסת עושה לי רק טוב וגם עוזר להעלים את הפס המצחיק של מכנס הרכיבה (למרות שמה שלא עושים זה לא משתווה - זה כנראה כבר ב-DNA של הרוכבים)

avivar

New member
45 זה כבר פאסה לגבי...

אני 50 פלוס..ולא צימוק מיובש!! חוצמזה אני באמת מבלה בשמש כל סופש לפחות 4 שעות על האספלט המהביל. ואת הפס - לא מצליחה להעלים! טוב שלא לובשת מיני..

moran ashur

New member
את ענב שובב../images/Emo8.gif

בטח לא צימוק!! תמשיכי להיות כזו חתיכה ופצצתית! ללבוש ג'ינס ומגפיים + ג'קט עור + בעל שווה + אופנוע ולצחוק ולעשות שטויות.... אהה כן, אני מזמן כבר ויתרתי על הבושה ומסתובבת עם מיני ופס שיזוף מצחיק ברגליים ולא עושה חשבון..

moran ashur

New member
ועוד משהו...

מקווה שלא תקטלגי את המחמאות שלי בהודעות ותשובות "דביקי" (קראתי קראתי) כי אני לא כזאאאאת. מחמאות רק למי שבאמת מגיע. את כבר מכירה אותי...

avivar

New member
תודה מורן.

את יודעת למה אני מתכוונת דביקי.. ותודה על המחמאות, כמו שאמרו את זה קודם לפני - זה הכל בראש. תחשבי על כל האנשים שמרגישים בפנים צעירים ומתנהגים כמו זקנים להבדיל (רחמנא ליצלן) על אלה שמתנהגים כמו צעירים והם ששמים את עצמם ללעג, הכל שאלה של איזון וגם תיזמון לא פחות..

moran ashur

New member
צודקת../images/Emo70.gif

למרבה המזל, בענף שלנו
, שמתי לב, שעיקר התופעות הפתאטיות מגיעות דווקא מבני המין השני... והרבה... ובעיקר בטווחי גיל 40-49, לא יודעת למה, כנראה עובר עליהם משהו בגיל הזה שטרם קורה בגילאי 30 וכבר עובר בגיל 50... סתם ככה, שימי לב...

susieada

New member
בנוסף לתרגילים מצויינים בחדר כושר/כוח...

אביבה, האם את לוקחת "פוסילן" או "אקטונל" - שתי תרופות האמורות להפחית אובדן צידן? אני לוקחת כבר כ6 שנים, המלצתם של הרופא הכללי ואנדוקרינולוגית שלי, בעקבות בדיקות צפיפות העצם וגילוי רמות של אוסטיאופניה ואוסטיפורוזיס. התחלתי עם פוסילן, עברתי לאקטונל. הספורט, במיוחד כל פעילות עם נשיאת משקל על העצמות, מאיט את התהליך של אובדן צידן ואף שנה אחת., הוסיף לי! (דבר שחשבתי שבלתי אפשרי). מורן - כשיהיה לי מותר לעשות תרגילים בפלג גוף תחתון, (3 חודשים אחרי פריקת המפרק הירך החדש שלי - אני סופרת את הימים - עד ה9.7!) אשמח להצטרף לסדנה כמו שאביבה הציעה! תודה ובהצלחה! סוזי

avivar

New member
היי סוזי,

לא לוקחת למעט מולטי ויטמין "קוואנטום" שיש בו גם סידן ומגנזיום ועוד כל מיני. אני צריכה לראות רופא כדי לדעת מה חסר (לפי בדיקות דם אני מניחה). אשמח לפנות למורן כפי שהיא הציעה להשלמת תרגילים .

תודה על תשובותיך

את יודע אם רכיבה על סוסים (ספורטיבית באימונים, לא רק טיולי הליכה) נחשבת למחזקת עצמות? לעצמי
החלטתי שכן, כי על עמוד השדרה יש לא מעט אימפקט, וכיוון שיש גם עבודה של "קום-שב" אני מדמיינת שגם על עצמות השוק והירך. זה נכון?

moran ashur

New member
נראה לי שכן

אבל אני תמיד בעד להוסיף גם עבודת כוח ספציפית כמו לחיצת רגליים בח"כ עם משקל יחסית גבוה כך גם תרוויחי חיזוק של שרירי הרגליים. זה בנוסף כמובן על שאר ההמלצות שכתבתי קודם. איזה כיף לך שאת רוכבת על סוסים...זה היה החלום שלי תמיד, אבל אין לי אומץ מספיק.. בכל מקרה בהצלחה

למעלה