פעמיים בלילה!

moran ashur

New member
היי אביבה

אוסטאופניה היא אחד השלבים המקדימים של אוסטאופורוזיס - מצב בו צפיפות העצם =ריכוז החלבון המלח והמינרלים בעצם - נמוך = דלדול העצם. ירידה בצפיפות העצם גורמת לעצם להיות פריכה, דקה יותר ונוטה להישבר. באוסטאופניה התוצאות נעות 1-2.5 ומתחת ל2.5 - זה כבר אוסטאופורוזיס. קודם כל, כל פעילות גופנית שאת עושה היא מבורכת ועדיפה על לא לעשות כלום. לא הייתי משנה את ההרגלים ועוברת לריצה. בכלל לא. לעומת זאת הייתי משנה או יותר נכון מוסיפה, אימונים ספציפיים לטיפול בבעיה, אגב אם את רוצנ לשלב הליכות ברגל - מה טוב. כמדריכת לבניית עצם אתן לך כמה טיפים: 1. עבודה בחדר כוח נגד משקל באיוזר ה-8 חזרות. זה כמובן אחרי תקופת אימון מקדימה (לא לנחות ישר ל- 8 חזרות על ההתחלה). עכשיו, הכוונה שלי שבחזרה השמינית את כבר מתחילה להיכשל. 2. מתיחות ורוטציות (פיתולים) - בקשי ממדריך חדר הכוח שיראה לך כמה תרגילי מיזרן לפיתולים בעמוד השדרה ומתיחות באופן כללי בעיקר לאיזור האגן (או שדברי איתי ואשמח להיפגש ולהראות לך) 3. שיווי משקל - גורם חשוב מאוד שכמעט ולא עובדים עליו ועלול להיות גורם מכשיל שבהעדרו אפשר ליפול ולשבור עצמות. זה מדהים כמה אנשים צעירים, חסרי שיווי משקל אני פוגשת בשיעורים, והחדשות הטובות - זה ניתן לבניה והשיפור גדול מאוד. 4. עבודה בלחיצות ארוכות בעזרת משקל הגוף. גם טכניקה שאפשר בעזרת לשפר את הדלדלות העצמות. לסיכום, תמשיכי לרכוב בכיף!! אל תעברי לריצות, אין לזה שום הצדקה, הנזק עלול להיות רב המתועלת. תתמקדי באימוני כוח בעיקר נגד משקל גבוה ופחות חזרות, תוסיפי מתיחות ופיתולים בעמוד שדרה ועבודה על יציבה ושיווי משקל - ולא תאמיני איזה תוצאות נפלאות תקבלי.
וכמובן, דברי איתי אם את זקוקה לתשובות יותר ספציפיות בהצלחה

avivar

New member
שוב תודה..ומיזם חדש עלה בדעתי..!!!!

איזה כיף כאן, באמת כל אחת יכולה לקבל תשובה על מה שמציק לה.. לעינייני: 1. עשיתי צפיפות עצם ויש בצד ימין של האגן אוסטופניה ובצד שמאל יותר גרוע,אוסטופרוזיס (שברתי את האגן לפני 2 שנים זוכרת?..) 2.איזה תרגילים נגד משקל לאיזור האגן? 3.מתיחות+רוטציה -אשמח לראות גם תרגילי שיווי משקל וגם עבודה בלחיצות. בקיצור נראה לי מורן שצריך לארגן מפגש פורום+קומונה!!! נכין סיליבוס, שאלות למומחים/מומחיות.. ויכול להיות מעניין. מה דעתך? אחרי סדנת תחזוקת אופניים = מיזם חדש!! אביבה

moran ashur

New member
ברצון אביבה!

ובלי קשר, את מוזמנת לשיעורי בונה עצם שלי מתי שאת רוצה (דברי איתי) בימית או בבריזה ושם תוכלי לראות רפרטואר של תרגילים (את יכולה להביא מצלמה ולצלם) ומבטיחה לך גם אימון אישי איתי בחדר כוח במיוחד בשבילך
יאללה בואי מורן

orlu

New member
תנסי לשתות

מיי טוניק אואללללה עוזר בהצלחה

טליטר

New member
קרה לי המון בהריון

היי, קרה לי המון בהריון והפתרון- כמה שנשמע מצחיק- לשים את הרגל על משהו קר(רצפה או משהו דומה), בכלל שבחדר השינה שלנו יש פרקט- אז במהלך ההריון הביאו לי חתיכת אבן שיש ליד המיטה וכל פעם שקרה שמתי את הרגל על האבן הקרה וזה ישר השתחרר.
אח"כ כבר התבאסתי לקום כל פעם אז הרמתי את הרגל לקיר - זה היה נראה כמו לוויתן (בטן עצומה) שמנסה לצאת מהמים- משעשע למדיי- אבל המגע הפתאומי עם הקור על כף הרגל עזר- לכי תביני. נסי ועדכני איך זה מיטל

למעלה