פעם

• פותח הנושא OICW
  • פורסם בתאריך

OICW

New member
פעם

לפני כמה זמן,פורסמו כאן שאלות שיכולות להופיע בראיון עבודה. משהו לא ברור לי בשאלה עם הצוללות: האם הצוללות יכולות להיות ממוקמות כמו בתמונה המצורפת? זאת אומרת אפשר להבין מהציור שיש 3 צוללות לרוחב,או שאולי 4 צוללות לאורך ועוד אפשרויות שונות... אם היה נאמר שצוללות לא יכולות להיות צמודות,היה אפשר דיי בקלות לזהות כל צוללת,אבל כאן זה דיי בעייתי... או שאולי אני טעיתי בהבנת התרגיל? אשמח אם תענו,תודה.

OICW

New member
התמונה לא עולה אז

נגיד שזה המערך והצוללות מיוצגות על ידי X. | | | | | |
X
X| |
X
X| |
X
X| | | | | | | | | | | | | |

OICW

New member
בעע תיקון-

| _ | _ | _ | _ | _ | | X | X | X | X | _ | | X | X | X | X | _ | | X | X | X | X | _ | | _ | _ | _ | _ | _ | | _ | _ | _ | _ | _ | | _ | _ | _ | _ | _ |

ron ad

New member
שלום,

שימו שב שיש רק למצוא את מספר הצוללות ולדעתי יש להניח גודל מראש של כל אחת מהצוללות פתרתם את השאר? רוצים להשוות

OICW

New member
אבל

רשום בחוקים של השאלה שהגודל לא קבוע ולא אמור לעניין... הבעיה נוצרת כשיש 2 או יותר צוללות צמודות אחת לשניה. אני זיהיתי צוללת על ידי בדיקת המשבצת מעל המשבצת הנוכחית אם היא ריקה,ואותה הבדיקה למשבצת השמאלית.

ron ad

New member
...

שלום, זה בדיוק מה שאני שעיתי אבל תחשוב על ריבוע של 4 צוללות מאוזנות. אתה תחשיב זאת כ 2 , לא? או אפילו אחת? רון

Muznach

New member
לפי הבדיקה הזאת אתה יכול

לספור את אותה הצוללת מספר פעמים נניח והיא מאונכת ובגודל של המערך... נגיד המערך n*n אז צוללת שמקומה הוא: [0][0] עד [n-1][0] בכל פעם שתרד שורה אתה תעלה את המונה אם הבנתי את הדרך שלך נכון

DadleFish

New member
זה הפתרון הנכון.

שום צוללת לא תיגע בצוללת אחרת - ולכן הפתרון שלך מדויק.

ron ad

New member
נכון,

אם אף צוללת לא נוגעת באף צוללת הפתרון של בדיקת תא עחיו ושמאלי נכונה. באו ננסה לפתור כעת עם האפשרות לצוללות צמודות, האם בכלל ניתן? רון

DadleFish

New member
זה בלתי אפשרי.

לפי הציור ש-OICW נתן, מי אמר לך שיש שם 3 צוללות? אולי יש שם 12 צוללות של תא אחד כ"א?

DadleFish

New member
לגבי השאלה של הצוללות,

בניגוד למה שנאמר בשרשור, אין להניח שום דבר על גודל הצוללת - היא יכולה להיות תא בודד, והיא יכולה להיות 10 תאים (אם נגיד זה מטריצה של 10x10). בכל מקרה - כמו במשחק צוללות הרגיל, צוללת אחת לא יכולה לגעת בצוללת אחרת.

OICW

New member
יש לי פיתרון תיאורטי-

לבנות פונקציה רקורסיבית שלכל רובוט תחזיר את המסלול הכי כדאי מבחינתו,כלומר את המסלול שיהיו בו הכי הרבה מטבעות.

DadleFish

New member
לא מעניינים אותי כל כך המסלולים,

אלא כמה רובוטים יהיו שם בדיוק, בין 1 לבין N.

F 0 X

New member
מספר המסלולים == מספר הרובוטים

הרעיון שלו שווה בדיקה

DadleFish

New member
יאללה, שווה או לא שווה,

תנו פיתרון מסודר ונראה. מן הסתם, מספר המסלולים = מספר הרובוטים.

Muznach

New member
הצעה!

בקשר למשחק צוללות.... לבנות פונקציה שכאשר אתה מגיע לאיקס(חלק מצוללת) היא תגלה את אורך כל הצוללת ו"תטביע" את הצוללת, זאת אומרת שנגיד במקום איקסים היא תכניס תו אחר נניח Y , ואז אתה לא יכול לספור צוללת יותר מפעם אחת... קאפיש?

למעלה