פעם ראשונה

starot

New member
פעם ראשונה

שלום לכם. אני בתחילת דרכי ונמצאת לקראת סיומו של קורס לקריאה הקלפים. למדתי בקורס לעשות מספר פריסות ואתמול בערב תרגלתי עם בעלי. מצרפת את השאלה שנשאלה על ידו ואת התשובות והפירוש שלי ומבקשת את הערותיכם. אשמח ללמוד מבעלי הניסיון שביניכם. הפורום ממש מקסים ואשתדל כשאהיה יותר מנוסה בעתיד להשתלב באופן פעיל. בינתיים רק קוראת ולומדת מכם. ובכן השאלה שנשאלה: האם כדאי "להיות עצמאי"? (עבודה). בעלי מבקש לפרוש לאחר 30 שנות עבודה והישגים ולהמשיך לעבוד כעצמאי. 1) העולם 2) 9 מטבעות 3) נסיך החרבות 4) אביר החרבות 5) עשר מטבעות נקודת המוצא: קלף העולם. נמצא במצב של שלמות והגשמה בקריירה. עצה: מה לעשות או ממה להימנע: – להמשיך בתחום הכספי שבו הוא מצטיין(9 מטבעות). התוצאה: – נסיך החרבות (בעלי בן מזל תאומים) לקחת החלטה ונראה כיוון של התחלה חדשה. קלף נוסף רביעי: אביר החרבות - מציע לצאת ליעד החדש אבל כדאי להיזהר ולהיות מתון. קלף נוסף חמישי: 10 מטבעות - מודיע על שפע אושר ועושר והצלחה רבה. תודה רבה.

Cat Woman 2005

New member
רק רציתי להוסיף -

שהעצה ב9 מטבעות היא להמשיך בתחום הכספי באופן עצמאי, כלומר בלי שותפים או משהו. יותר אני לא רוצה לפרש כי אני גם לא ממש מנוסה ולא רוצה להטעות אותך, כך שתקחי את מה שאמרתי בערבון מוגבל.

starot

New member
תודה לך תוכלי להסביר

לי למה את רואה כך את הקלף? זה בסדר אם את לא מנוסה כי אפשר ללמוד ביחד מהתהיות וההצעות השונות. אגב בקשר לזה, מצאתי שיש אנשים שונים המפרשים באופנים שונים את הקלפים, מה שמבלבל, והגעתי למסקנה שאקרא הרבה על הפירושים השונים ואמצא את עצמי בהם באופן שמתאים לי. בינתיים ומאחר ואני עדיין בתהליך של למידה פשוט נצמדת להוראות המורה שלי פחות או יותר.

Cat Woman 2005

New member
אני רואה את הקלף ככה

מפני שזה מה שכתוב בספר חחח. בכללי רואים בקלף אישה עם שגשוג כלכלי (כל הענבים והמטבעות - הפריון), והיא גם לבד, כלומר רק עם הציפור ונראת קצת בודדה לדעתי אז אולי בכלל זה עדיף לאדם לפעול בכוחות עצמו.

Cat Woman 2005

New member
ועוד משהו שרציתי להגיד

גם אותי הפירושים השונים מבלבלים, וגם אני שאלתי שאלה כזאת בפורום בדיוק לא מזמן. לדעתי, המסקנה שלך נכונה...אני חושבת ליישם אותה גם בעצמי :)

לCat Woman 2005 צר לי ../images/Emo24.gif

אני חושב אחרת על הקלף 9 מטבעות אינו מסמל את מה שאמרת, תראי בתמונה של הקלף, היא נוגעת בידה במטבע מאחוריה ובידה ציפור שהיא שליח שלה. היא נסמכת על מישהו אחר לדעתי. גם תנועת ראשה מביעה חוסר סיפוק ממה שיש לה למרות שלא חסר לה דבר. כאילו "הדשא של השכן ירוק יותר". גם הכפפה שביד שלה מראה חשש להפגע מהציפור. כמובן שזו רק דעתי הדלה, ולא מספר

דווקא אני מתחבר למה שאמרה ../images/Emo9.gif

עד כמה שאני מבין את תשע המטבעות הקלף מתאר מצב של עושר במשאבים אישיים המאפשר עצמאות כלכלית. הוא אמור להיות קלף מעולה לעניינים כספיים...

הבדל מהותי

עשר המטבעות מדבר יותר על מסגרות כלליות ושיתוף. בתשע המטבעות הדמות עומדת לבדה והפירות שייכים לה. בעשר המטבעות רואים כבר משפחה, הכסף לא שייך למישהו ספציפי אלא לכל המשפחה. באופן כללי אני רואה אותו מדבר על מסגרות כלליות, כמו מסגרת עבודה או מסגרת לימודים. המסגרת בדרך כלל הרמונית. כך למשל הוא תיאר את ההתחלה שלי במסגרת לימודים בפריסת היום הולדת האחרונה שעשיתי לעצמי.

9 מטבעות - הלוואי על כולנו :)

מצטרפת לנתנאל ועל שכתב בין 9 ל- 10 מטבעות. 9 מטבעות עדיף בעיניי ולו בגלל שמדבר על אדם עצמאי שעושה את כספו ומקבל את השפע בזכות עצמו ולאו דווקא בזכות המסגרת/המשפחה מסביב.

9 מטבעות

ת ש ע מ ט ב ע ו ת פניה של הנערה מביעות חוסר שביעות רצון, שמלתה המפוארת והכרם המניב פרי מגלים כי לא חסר לה דבר. לראשה כיפה אדומה המסמלת את סקרנותה ואת כמיהתה למשהו מחוץ למסגרת חייה. פנים שמלתה הצהובה, הוא אדום, מסמל את רצונה האמיתי, את תשוקתה העזה למשהו. הגוון הצהוב לשמלתה, מסמל את זהירותה ביחס לצעדיה לאור דברים שאירעו בעבר. הפרחים האדומים בשמלתה מסמלים, את מעט הרצון והתשוקה הפנימית שהיא מקרינה החוצה. היא מוקפת בגדר חיה של גפנים עמוסי פרי, המסמלים את התאווה וההתמכרות להנאות החושניות שבחייה. לא ניראה שחסר לה דבר ולמרות זאת היא אינה שבעת רצון. הרצון והתשוקה המפעמים בה, שולטים ומנווטים את חייה. הבז עם הראש האדום על ידה עטוית הכפפה, מסמל את יכולתה לתמרן את הסובבים אותה, לעשות את רצונה מבלי להיפגע. ההרים הסגולים בעלי גוון סגול ברקע, מסמלים את היכולת ההשראתית שכלית שלה. משמעות הקלף: תשוקה חזקה נסתרת, יש הכול אך לא מרוצים, תאווה לעוד ועוד, כלפי חוץ מראים שהכל בסדר בגלל האגו, תשוקה פנימית למשהו נוסף. תשעה מטבעות. חשיבה - מלאת תשוקה ורצון למשהו מחוץ למסגרת חייה. רגשות - עזים הקשורים לעבר. פעולה - מנסה להשיג דברים באמצעות אחרים. הפרעה - למרות שלא חסר לה דבר לא מסופקת כלל.

9 מטבעות שלי:

אישה לבושה בפאר עומדת במרכז הקלף וכמו מציגה לראווה כרם פורח ועשיר. על ידה העטויה כפפה – סמל נוסף למעמדה הגבוה – ניצב נץ. הנץ מציין את עצם העובדה כי היא בשליטה עצמית. יחד עם זאת הנץ אינו פעיל. הוא לא בתנופה ועומד דומם על ידה של הדמות. יש כאן רמז לחוסר סיפוק במערכת יחסים. ברקע בית אחוזה שגם הוא מציין את המעמד החומרי הגבוה שלה. בכרם גפנים ועליהן תלויים המטבעות המסמלים את הישגיה של האישה. הגפנים מסמלים את השפע, הפוריות והשגשוג. כל הקלף משדר עושר, חומריות והצלחה. משפט מפתח – שגשוג, עושר, הצלחה עצמאית. השואל הגיע להישגים כלכליים מכובדים בזכות עצמו. הינך מוכשר ויש לך יכולות להרוויח ולהשתכר בכבוד. אדם שהינו עצמאי ולא תלוי באף אחד הוא נהנה מן החיים ומרשה לעצמו להפגין את כספו. אם השאלה מגיעה בתחום הכלכלי אזי יש מקום להמליץ בחום לשואל על פתיחת עסק עצמאי כיוון שזה יצליח. השואל טוב מאוד בעבודה עצמאית. מערכות יחסים – מערכת טובה ויציבה. הקלף מציג למעט עצמאות גם בדידות אשר השואל מרגיש נוח עמה. אין זה מכוון דווקא לכך שאין לו מערכות יחסים אלא לכך שהוא שלם עם עצמו ומכאן שהוא יודע ואוהב להסתדר בזכות עצמו. אין הוא זקוק לאחרים על מנת להצליח בכל תחום בחיים ולהיות מאושר מכך.

kulystab

New member
גם אני לומד, אבל לדעתי המשמעות אחרת

שלום, גם אני בתהליך של למידה ואשמח לשמוע מכם הצעות. אחרי שלמדתי מכמה ספרי הדרכה וראיתי שחלק מהפירושים לא מתאימים לי, הבנתי שעל מנת לקבל את הפירוש האידיאלי עבורי אני צריך לעבור קלף קלף ולראות מה הוא משדר לי. קלף העולם מסמל אצלי שגרה ושעמום, ובמקרה שהצגת אפילו שחיקה. אני מפרש את קלף 9 המטבעות, וזהו אותו הפירוש שבספר של גידי גלבוע, כחוסר שלמות, או אליה וקוץ בה כפי שגלבוע מציג זאת. לכן, לדעתי, קלף העצה מייעץ לבעלך דווקא להמשיך בעבודתו על אף השעמום. פירוש שונה נוסף הוא לגבי נסיך החרבות, שלפי דעתי הוא מתאר אדם מגזים. במקרה הנדון, לפי דעתי, אם בעלך יישאר בעבודתו, על אף מה שהוא מרגיש, הוא יווכח שתחושותיו מוגזמות. וגם משהו אישי, אני לא אוהב לייחס מזלות אסטרולוגים לקלפי החצר. האמת, לא הבנתי למה הוצאת את שני הקלפים האחרים. לפי מה שלמדתי, לכל מיקום צריך להיות אופן פירוש קבוע מראש. מאחר שלא ציינת מה עומד מאחורי מיקומים 4 ו-5, לא אוכל להתייחס אליהם. מה שכן, הייתי רוצה לעמוד על ההבדל בין 10 המטבעות ל-10 הגביעים. קלף 10 המטבעות מייצג עושר (חומרי) ולא אושר (מנטלי), שאותו מייצג קלף 10 הגביעים. עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שייתכן שאת מפרשת את הקלפים כפי שאת רוצה שהם יפורשו. כשמפרשים לאדם מוכר, על אחת כמה וכמה לאדם קרוב כמו בן זוג לחיים, נוטים לעתים לפרש את הקלפים לפי השקפת העולם שלנו ולפי הרצונות שלנו ולאו דווקא לפי מה שהקלפים באים לומר באמת. אנא תקני אותי אם אני טועה, אבל זו תחושתי. אני מקווה שיכולתי לעזור, ואני מקווה גם שנוכל ללמוד האחד מהשני כדי להבין טוב יותר את נסתרות הטארוט. שבת שלום, יואב

starot

New member
באמת תודה יואב אתייחס

מהסוף. אתה כנראה צודק באשר לפריסה לאדם שאנו מכירים. מצד אחד יתכן שהפירוש אכן חוטא בחוסר אובייקטיביות, לעומת זאת כתלמידה זה נותן לי אינדיקציה לגבי נכונות הדברים. אולי שלא כמו שהצעת, הפרשנות עלולה להיות נגועה ממה שידוע לי מבעלי על יחסו לעבודה הנוכחית, ומדוע מתכוון לפרוש ולהתחיל משהו חדש, ולאו דווקא ממה שהייתי אני רוצה (ד"א אין משהו שהייתי רוצה אלא שיהיה לו מתאים עם מה שיבחר). סיפרת איך אתה מסתכל בקלפים ובוחן מה הם משדרים לך. זה מאוד יפה לדעתי וגם אני אנסה לעשות כך. מאחר ואני עדיין לומדת אני נצמדת לפירושים שהמורה לימדה, או לפעמים, הכי הרבה מעיזה גם לחרוג למקומות שקראתי וכו'. עם הזמן בטח אלמד לעזוב את הסינר של אמא. קלף העולם כידוע לי מסמל תחושה של מימוש עצמי והגשמה. בעלי עבד שנים ארוכות בתפקיד מאוד בכיר ונחשב למומחה בתחומו בארץ. בתחושתו הגשים ומימש ואף מיצה את עצמו בעבודתו הנוכחית. קלף 9 המטבעות לפי מה שלמדתי ולפי אריק איל מזמין להינות מפרי עמלך. לכן פירשתי כעצה להמשיך כעצמאי בתחום בו הוא עוסק ושהוא מצויין בו(כספים). זו גם כוונתו בפעל. אולי אני באמת טועה כאן. לגבי נסיך החרבות - לפי הידוע לי מופיע כשיש לעשות החלטה הגיונית בתחום השאלה.

dmmr

New member
אותי בכלל מטריד למה ראית את קלף העו

כמשהו משעמם ו.......? זהו קלף מאוד בכיר בארקנה הבכירה ,יש לו איכיות מאוד גבוהות.....

גם אני רואה בו תקיעות מסוימת

שימי לב לזר הדפנה המקיף אותה. למרות שזהו קלף הצלחה בבסיסו, עדיין לעתים קרובות הוא מגיע עם תחושה קלה פחות או יותר של מחנק. מה שכן אני רואה בקלף הזה הרבה רוחניות. אהבתי את התרגום בספר "אושו - ספר החיים", שם הוא מסביר כי כל דבר שמגיע לשלמות נושר כי אין סיבה להחזיק אותו יותר, הוא גמור, פרק סגור. אנחנו דובקים בדברים שלא הושלמו, וכשהם נשלמים אנחנו עוברים לטפל בדברים אחרים. הדבר היחידי שאנחנו לוקחים איתנו זה השיעורים הרוחניים, ואלה נכנסים לתוך תיקו של הטיפש. מהנקודה הזו של השלמה, השאלה שעולה היא מה הלאה. הנשמה שלנו קיימת במימד הזה בשביל להתפתח, לא להשתקע בהצלחות שלה.... טוב לפחות זו דעתי

dmmr

New member
נתנאל ,הרבה פעמים שואלות אותי

מטופלות שלי ,האים יצטרכו לחטוף כאפות כל החים כדי להתפתח. ואני תמיד עונה שבשלב מסויים (ודיי מתקדם) הן ידעו להתפתח ולצמוח ממקום של שלמות ולא מחוסר, אבל כדי להיות שם צריך להגיע לשם קודם.... וזה בעיני קלף העולם. (וכן אני גם מסכימה למגרעות שלו ...) אבל אין לי ספק שהוא מאוד חיובי המהותו , במיוחד בהקשר שנשאלה השאלה.

kulystab

New member
למה העולם מייצג שעמום ושגרה

אחרי ההארה או ההתפכחות שבאו בקלף יום הדין קלף העולם מייצר שגרה ושעמום, משום שאי אפשר לשחזר את אותה חוויה "אורגזמית" של ההארה, לא משנה כמה ננסה. יש לי תיאוריה שהארקנה הבכירה מייצגת את הדרך של איש הרוח/המיסטיקן/איך שתרצו לקרוא לו בעולם. אינני מתכוון לפרט אותה כעת כי היא עדיין בשלבי גיבוש אבל בסוף, חייו של המיסטיקן כבר אינם שווים אחרי שהוא חווה את ההארה הראשונה (והיחידה).

למעלה