פעם ראשונה...

yaron24

New member
פעם ראשונה...

האמת שאני מנסה כבר די הרבה זמן, בכל מיני שיטות, לחלום חלום צלול... אבל עד היום ללא הצלחה. אתמול בלילה, דווקא מבלי שניסיתי שיטה כלשהי, ומבלי שהתכוונתי בכלל לחלום חלום צלול - זה קרה. פתאום, באמצע החלום, ואני זוכר בדיוק מתי, נהייתי מודע לזה שאני חולם וחשבתי כמה שזה נחמד שזה סוף סוף קורה. ואז ניסיתי לשנות כל מיני דברים...ובמקום להצליח לשנות דברים ולגרום לדברים לקרות פשוט התעוררתי מיד. אולי התרגשתי יותר מדי, אבל שאלתי היא - האם יש דרך כלשהי להחזיק את החלום הצלול ברגע שאתה קולט שאתה בעצם חולם..? איך אני יכול למנוע מעצמי להתעורר ? תודה, ירון.

LucidGuess

New member
כן יש...

בדיוק דיברנו על זה בשירשור למטה... הסיבה שהתעוררת מהר היא שכמו כל שאר הליצנים כאן מיד ניסית לשנות דברים! לעשות טריקים! להתלהב! חבל! כדי לא להתעורר, תימנע לפחות בחלומות הצלולים הראשונים שלך מכל מיני שטויות כמו ליצור דברים או לשנות את הנוף, כי זה רק יגרום לך להתעורר וגם עלול להוריד לך את רמת הצלילות. דבר ראשון ברגע שאתה מבין שאתה חולם, עצור הכל, תרגע, ותתחיל לעשות תרגילים לייצוב החלום הצלול ולהגברת הצלילות, שפשף ידיים אחת בשניה חזק ומהר כמה שניות, פקוד "הגבר צלילות!" או "הגבר בהירות!", אם אתה בתוך בית שטוף פנים עם מים קרים זו שיטה מעולה להגברת צלילות! עוד שיטה מעולה - הבט בחפץ כמה שניות, ואחרי כמה רגעים או אם הוא כבר מתחיל להיות מטושטש עבור לחפץ אחר וחזור על התהליך הזה כמה פעמים שוב ושוב עד לקבלת צלילות מעולה! אחר כך אל תמהר, פשוט לך בנחת בסביבה שאתה נמצא בה, אל תנסה לעוף או לעשות קסמים, פשוט טייל להנאתך כאילו אתה בחו"ל, בדוק דברים וחפצים לראות כמה הם מציאותיים, דבר עם אנשים או דמויות שאתה רואה, אם אתה בתוך בית סייר בין החדרים ביית, חטט להנאתך במגירות ובארונות, הבט בעצמך במראה ונסה להיכנס לתוכה, נסה לקרוא ספר, לעשות בדיקות מציאות, להריח פרחים, פשוט תהנה! תאמין לי זה פשוט כיף! ואם אתה רוצה חלום ממש צלול, יציב מאד, וארוך אז כל כמה זמן עצור ובצע כמה תרגילים להגברת הצלילות, ורק אחר כך תמשיך במה שבא לך. כדאי מאד גם כל הזמן להזכיר לעצמך "זה חלום! אני חולם עכשיו!" כדי לא לאבד בטעות את הצלילות ולא לישכוח שאתה חולם ( תתפלא זה קורה ). ורק אחרי שתרגיש שהחלום ממש יציב, ואין סכנת התעוררות, רק אז נסה טריקים, סקס, לעוף וכל מיני שטויות שבא לך. Lucid

KEiN

New member
מתוק...

פעם ראשונה תמיד גומרים מהר...
זה חוק קוסמי. השיטות שלוסיד הציע טובות, אתה גם יכול לנסות לזרום עם החלום במקום לנסות לשלוט בו על-מנת להימנע מהתעוררות...

למעלה