פעם ראשונה..

erz000

New member
פעם ראשונה..

שלום,יש כאן גם אנשים מבוגרים (מעל 20) בפורום?
או שרק הורים לילדים בעלי תסמונט טוראט?

שלום שלום
וברוך/ה הבא/ה....

יש גם משתתפים בפורום שאינם הורים ובני 20 ומעלה... אני לא יכולה להבטיח שהם בוגרים... :)...

erz000

New member
שאלה לבעלי טוראט

טוב קודם כל שלום..
שנית ,שלום וברכה..

יש לי שאלה שאשמח אם מישהו פה קצת מבין בעניין ויכול לייעץ..

אני בן 35 כמעט..
עם תסמונט טוראט (מפתיע אה..?)
בקיצור (הרי ברור שכשמישהו אומר בקיצור זה אומר שהוא הולך לתת דרשה לפחות באורך של האפיפיור..)

לעניננו..
חלק מהטיקים (ולא חסר ברוך השם..) מאופיינים בכיווץ של השריר בידיים ברגליים ובכל מקום שיש איזו אפשרות לכווץ משהו,
ועכשיו מגיע הטוויסט בעלילה.. הרופאה החליטה לבדוק לחץ דם.. (כן זו בדיקה שמגיעה לכולם בשלב מסוים)
ומה...פתאום במכשיר הופיע לחץ דם ממש גבוה..
בהתחלה כולנו נבהלנו (כולנו זה אני והטוראט) ואז בכלל איזה לחץ דם קיבלתי..
אבל אחרי כמה בדיקות ופחדים מסתבר שבגלל הטוראט,כלומר בגלל הכיווצים הלחץ דם עולה..מה זה עולה.. קופץ..

ועכשיו מגיעה השאלה,האם עוד מישהו נתקל בכזה דבר?
האם יש דרך למדוד לחץ דם למישהו עם טוראט שבכל כיווץ הלחץ דם מתעופף בכל פעם למקומות חדשים ומוזרים?
הרופאה בעצמה לא ידעה לתת לי רעיון...
מישהו יודע משהו?מישהו?איכשהוא??

אשמח לתשובות לפני שהלחץ דם עולה..

פעם ראשונה שאני שומעת על זה

והרעיון שלי אולי שווה לך לקנות מודד לחץ דם אישי וכשאתה במקום הטבעי שלך בבית בשקט תעשה ניסוי ותמדוד בזמנים שאתה רגוע יותר וגם בזמנים שיש לך יותר טיקים אבל גם פחות טיקים ועם זה תלך לרופאה.

בכל מקרה לא משנה כתוצאה ממה יש לחץ דם גבוה מה שבטוח שזה לא בריא . בדקת תרופה מסויימת שאתה לוקח אם באחד מהתופעות לוואי יש גם לחץ דם גבוה? מה הרופאה מציעה מבחינת טיפול אם בכלל?

ורק בריאות תמיד!

מה זה שאלה טובה... ממש לא יודעת...

מעבירה ליועצים שלנו, בתקווה שידעו לתת תשובה...

בכל מקרה - ידוע שתרופות מסויימות לטיפול ביתר ל"ד (כמו קלוניריט / קלונידין) מסייעות לפעמים בהפחתת הטיקים.

ההשערה שלי היא, שהדחף לטיק מכניס ללחץ את המערכת הסימפטטית, אבל אני לא בטוחה...

בינתיים - אני מציעה לבדוק ל"ד במהלך השינה... ברצינות! לא בצחוק...

שיהיה בהצלחה וחג שמייח

הפניתי את השאלה לאחד הרופאים המומחים

שאנחנו מתייעצים איתם כשאנו נתקלים בשאלות שאין לנו תשובות עליהן... מחכה לתשובה. מקווה שתתקבל במהרה. שבת שלום

תשובה
תשובה
תשובה

התשובה של המומחה אליו הפניתי את השאלה היא שאין לו תשובה מהסיבה שמעולם לא נתקל במקרה דומה - כלומר, אתה מיוחד גם בקרב הטורטניקים... מה אתה אומר?..

ההמלצה - לגשת למומחה או למרפאת מומחים ליתר לחץ.
ידע אישי (חינם) - יש מרפאות נהדרות ב"שיבא" וגם ב"בילינסון".
שיהיה

erz000

New member
מוזר קצת..

לא קיים אף אחד שיש לו טוראט בשריר,שזה גורם למד לחץ לקפוץ?
קצת מוזר לי..
כי הרופאה אומרת שכשיש תזוזה זה עושה בלאגן במכשיר..
לא נראה לי שאני היחיד שיש לו טיקים בשריר ביד..

בארור שיש מקרים של טיקים בשרירים...

אבל כנראה שאף פעם לא נתקל במקרה דומה לשלך...
אני רק יכולה לשער שמה שיש להציע באופן אינטואיטיבי לחלוטין - כלומר, להתאפק בזמן הבדיקה - כבר בטח ניסית...
האם תוכל לבקש ממישהו שיבדוק לך לחץ דם בזמן שאתה ישן? יכול להיות שזה הפתרון, אבל רק מומחה ללחץ דם יוכל לומר מה הפתרון המספק מבחינה רפואית קלינית...

למעלה