פעם ראשונה שעושה IVF...

eelahat

New member
פעם ראשונה שעושה IVF...

נתנו לי גונל F 150 במשך 4 ימים ואז לעשות בדיקות ולראות מה הלאה. בגדול נתנו לי לקחת (וכבר יש בבית) מנפור, צטרודיט ודקפופטיל
ממש חדשה אז - יש לכן תובנות?
מפחדת פחד מהזריקות. כואב? ואם מפספסת? איך יודעים שהכל עבר לבטן? איפה בדיוק להזריק? אפשר לבד או חייבים מישהו שיעזור?
וראיתי גם שיש אבקות שצריך לערבב?!? WTF איך מה מי?
מניחה שיסבירו לי אך אשמח כבר עכשיו להפגת החששות
תודה תודה תודה

טוליתי

New member
ברוכה הבאה אלינו

לשהות קצרצרה בלבד!
זה באמת מבלבל להיות חדשה דנדשה בתחום, ואני מאחלת לך שלא תצברי ותק, ושיהיה זה הטיפול המנצח שלך
.
איך מפיגים חששות?
1. באים לכאן ופורקים.
2. ידע זה כוח - שואלים את הצוות הרפואי (ואותנו
) מבלי להתבייש.
3. לזכור את המטרה
.
לגבי הכאב, רוב הזריקות נעות על הטווח של "לא כואב בכלל" ועד "לא נעים אך לא נורא". גונל - לרוב לא מורגש כלל! המחט זעירה מאוד. מנופיור עדיף לזהזריק בעזרת מחט אפורה -קצרה וכך פחות כואב. צטרוטייד לפעמים גורם לאדמומיות ותחושת צריבה לאחר ההזרקה. דקפפטיל היא זריקה ששורפת בהזרקה והמחט מעט עבה. אפשר לקרר מעט את מקום ההזרקה לפני ההזרקה ולהקפיד על הזרקה איטית.
לגבי אבקות, כשיתנו לך מינונים תקבלי פה הסבר נרחב, תראי כמה פשוט
. פרה - פרה ונהרוג את כל העדר
....
מקווה שעזרתי במשהו,
בהצלחה

טוליתי

New member
ועוד קצת תשובות

מזריקים לבטן: 2-4 אצבעות מימין, משמאל ומתחת לטבור. בכל אחד מעלוני ההסברה יש סרטוט של מקום ההזרקה הרצוי.
אפשר ואפילו רצוי להזריק לבד, כי לא נוח להיות תלויים באחרים.
לשאלתך: "איך יודעים שכל החומר הוזרק", ברגע שהבוכנה הגיע לסוף אז החומר הוזרק. בגונל אין דרך לדעת אז לאחר ההזרקה ממתינים 10 שניות ורק אז שולפים את המחט מהעור.

eelahat

New member
המון תודה. אכן יש טיפים שעוזרים...

ולא כדאי לקרר את המקום לפני כל זריקה?
מה זו המחט האפורה? ישעוד אופציה?

טוליתי

New member
לא צריך לקרר את המקום לפני כל זריקה,

רק שהמחט של הדקפפטיל מעט עבה, וקור יכול לאלחש מעט את המקום, כך שהכאב יתעמעם.
מחט אפורה, כשמה כן היא, אפורה, כלומר החלק שעשוי פלסטיק הוא בצבע אפור. מדובר במחט קצרה במיוחד ודקה במיוחד. אפשר גם מחט כתומה, אבל היא יותר עבה.

eelahat

New member
מה ההבדל בין דקפופטיל לבין צטרוטייד?

לפי מה שאני מבינה שתיהן מונעות את הביוץ. מה ההבדל בינהן? למה נתנו לי גם וגם? (בינתיים אמרו לי לקחת מהבית מרקחת רק צטרוטייד.
תודה

טוליתי

New member
דקפפטיל הוא אגוניסט

הוא ניתן על בסיס יומי מתחילת הטיפול, ואילו צטרוטייד הוא אנטגוניסט. שתי התרופות ורסביליות, דקפפטיל ניתן גם כתמיכה, וצטרוטייד ניתן גם לאיפוס הורמונים, כך שבשלב הזה לפני שאת מקבלת תוכנית טיפול מלאה, איני יכולה לומר לך כיצד ישמשו אותך.

יעלי7779

New member
טוליתי את כזו מקסימה!!!

אני קוראת את ההסברים שלך (למרות שאצלי זה ממש לא פעם ראשונה...) ונפעמת מהסבלנות שלך ומההסברים המרגיעים והמפורטים.
את מבינה כמה חסד את עושה כאן?!

בלי להכיר אותך, מאחלת לך מכל הלב,שהקב"ה ימלא את משאלותייך במהרה !
בכלל בימים האחרונים אני חושבת איזה פורום מיוחד זה, ויש עוד כאלה אבל פה יש אוירה מיוחדת, אוירה של קבלה, הכלה והכי חשוב אהבה.
ואין לי ספק שזה קשור למנהלת שלו.

תודה יקרה!!!

למעלה