פעם ראשונה שלי

סטילטו 1

New member
פעם ראשונה שלי

כאן ובפורום כלשהו בכלל. אז שלום וכאלו.

אני חולה כבר שנים. מגיל התיכון בכל מיני צורות ועד היום. עשרות טיפולים מסוגים שונים ומשונים, עד התחתית של אשפוזים, הסיוט הנורא שלי. באמת שניסיתי הכל. היום אני כבר לא חושבת על זה כמו משהו להלחם בו. קיבלתי את זה שאלו הם חיי וכך זה יראה. יש שנים יותר קשות ויש פחות קשות. יש לי מחלה, היא כרונית, היא לתמיד, אני חיה איתה.
אבל, וזה אבל גדול. אני ובן זוגי המקסים רוצים להיות הורים. לקח לנו הרבה זמן להגיע לנקודה הזו, הרבה בגלל המצב שלי וההיסטוריה שלי. אני במצב הכי טוב שהייתי בו מזה שנים, ולמרות שזה לא מזהיר, אנחנו לא חושבים שזה הולך להיות יותר טוב בקרוב. והשעון מתקתק.
תוסיפו לזה את הפחדים שכניסה להריון תהיה מסובכת בעקבות המצב הפיזי שלי, ותבינו את הלחץ להתחיל במרוץ לילד. או יותר מאחד, בתקוה.

אני כותבת כאן כי החששות שלי גדולים. אני לא מעיזה לספר לבן הזוג כדי לא לייאש אותו ולהלחיץ אותו, ולא רוצה לשתף את בני המשפחה בדילמה האישית הזו ובטח לא להכניס גם אותם לשיקולים ושיתחילו להפעיל לחצים. אני מפחדת שהמצב הפיזי שלי יגרום לפגיעה בעובר. אולי אפילו עד איבוד הריון. אני מפחדת עוד יותר שאלד ילד ואדפוק לו את הצורה, כי לגדול עם אמא משוגעת לא עושה טוב. אני יודעת מניסיון אישי. ולא נעים לי בכלל לדבר על זה אבל בחסות האינטרנט אני אלחש שאני גם מפחדת להשמין ולהסתובב עם בטן ולהיות במצב הריוני שבו אצטרך לאכול יותר מהרגיל ולא אוכל לעשות ספורט כהרגלי. רק המחשבה על החזה שעלול לגדול, מטילה עלי אימה, שאני לא יכולה להסביר אותה לבן הזוג וגם לא לאף אחת מחברותי הפוריות והוולדניות.

בן הזוג לוחץ שנתחיל, אני מתפתה להגיד לו שאני מסכימה ולהמשיך בסתר למנוע הריון. זו מחשבה מטורפת אבל אני כל -כך מפחדת.
הוא איש מקסים. מגיע לו ילד. רק לא את הילד הדפוק שאני אעשה לו. גם אני רוצה ילד. ילדה. גור. רוצה לגדל משהו יחד איתו. אבל יודעת שלא מגיע לי.

יש כאן אמהות? מישהי שמבינה את הפחד? מישהי שהחליטה לוותר על ילד בעקבות המצב? מישהי שהחליטה ללדת ילד לגיהנום הזה?
אני ממש אשמח לשמוע כל דבר. בעיקר משהו שיגיד שאתן מבינות את זה. שאני לא הכי פסיכית ביקום.
תודה.

TinaBa

New member
ברוכה הבאה.

הייתי רוצה לכתוב לך המון דברים, אבל אני בהצפה משל עצמי כרגע ולא מוצאת את הכוחות להתנסח.
רק להגיד שהריון זה קשה מאוד. מאוד. ושסביר שכל החששות שלך לגבי הקושי להתמודד עם השינוי בגוף והעליה במשקל יתממשו (מאחלת שלא, אבל מנסיוני.....). ושזה לא נגמר בלידה. יש עוד התמודדות לא פשוטה אחריה.
ומצד שני, זה יכול להביא אושר גדול לחיים....
אז בנתיים רק לבקש ממך להיות בטיפול טוב (ממש טוב) ומקיף ואינטנסיבי במהלך התקופה הזאת....

ואני מזמינה אותך להישאר פה
(אולי גם מתישהו אני אצליח להביא את עצמי לשתף יותר)

כתבת שאולי תוכלי לשתף יותר מתישהו.

כתבתי שגם אני אשמח לשמוע ממך יותר, כשיהיו לך כוחות לזה.

ברוכה הבאה (ט)

אני אתחיל ואומר שאפשר לצאת מהמחלה הזו, יש החלמה ממנה. נכון, גם לאחר ההחלמה צריך להיות תמיד עם היד על הדופק, יחד עם זאת החיים לצד האוכל נהיים הרבה יותר שקטים ופשוטים.
זה ממש לא משנה כמה שנים וכמה טיפולים עברת, זה בסה״כ אומר שטרם מצאת מה עוזר *לך* , ואולי (תהיי כנה עם עצמך) לא באמת רצית להחלים, לא הייתה לך מטרה שבשבילה את רוצה להחלים.

ראשית גילוי נאות, אני בעצמי אמא לילדה (גדולה בת 10 אוטוטו) ועברתי את ההיריון לאחר שהתאזנתי. לפני שעשיתי עבודה אמיתית על עצמי החששות שהעלת כאן רצו אצלי כל הזמן. פחדתי שאשמין נורא ולא אצליח לרדת, פחדתי שחסרים לי כל כך הרבה דברים בגוף כך שהתינוק ייוולד פגוע פיזית, ידעתי! שמבחינה נפשית אני לא מוכנה לתינוק. עברתי טיפול נוראי כשהמטרה שלי היא תינוק.
ההיריון הגיע ועבר בקלות, הפחדים הללו לא היו קיימים. אני פרחתי בתקופה הזו, האכילה הייתה בריאה ושפויה, המחשבות ״של המחלה״ פשוט לא היו קיימות, ממש תקופה קסומה.
עברו כמה שנים, התגרשתי, נאנסתי, נשברתי...
לא שמתי לב לדגלים האדומים שהחלו לצוץ שוב, עצמתי עיניים, ופתאום ״מצאתי״ את עצמי עמוק במחלה שוב, כל כך עמוק שהרגשתי ממש את הערפול המחשבתי הנלווה.
לקח לי כמה שנים לצאת ממנה שוב, לחזור לאיזון, רק שהפעם זה היה הרבה יותר קשה.
לגדל ילדה כשאת בעצמך חולה זה גיהנום פיזי ונפשי. אין לך את הכוחות הפיזיים לתת לה, לשחק איתה מחבואים ותופסת, אין לך את היכולת לעמוד בלחצים שגידול ילד מגיעים איתו. את פשוט לא פנויה להכיל גם את הילד בתוכך.
בנוסף, את מסתובבת עם רגשות אשמה נוראיים שהיא ״תלמד״ ממך את המחלה, שהיא תצא דפוקה כי היא רואה אותך לא אוכלת/מקיאה וכד׳
כל הנקודות הללו הכבידו עלי, גרמו לי לחשוב שאולי פשוט כדאי שאעלם מהעולם (ככה תהיה לה אמא יותר טובה וראויה) , חלק מאוד גדול מהטיפול היה באותם רגשות.
היום אני יודעת שהיא שילמה מחיר כבד על הזמן ההוא, עד היום יש לה קשיים. אני חיה עם תחושת החרטה הזו, יחד עם זאת אין לי דרך למחוק את העבר אלא אך ורק לעבוד על העכשיו.

דברי עם בן זוגך, אין טעם במערכת יחסים כשדבר כל כך בסיסי מוסתר. תעבדו ביחד על ההחלמה שלך, זה אפשרי!
אני כאן לעוד שאלות, בפורום ובמסרים.
מגיע לך להחלים.

היי סטילטו

אני לא כותבת ממקום של אמהות עכשווית או קרובה.
מזדהה מאוד עם הכמיהה לילד ועם לחץ הזמן,
אבל נמצאת באופן כללי במקום מאוד אחר בחיי.
בכל זאת, אני חושבת שאני יכולה להבין הרבה מהמצוקה ומהמתח שאת נמצאת בו, לדמיין את מערכת הלחצים הזו שמופעלת עלייך מבפנים ובמחוץ,
ולחשוב כמה זה מפחיד וקשה.

אני שמחה שאת כותבת על זה כאן. אני חושבת שכל החלטה שתחליטי היא גדולה, מאוד גדולה, גם החלטה ללדת ילד אבל גם החלטה שלא,
ואני חושבת שאי אפשר לקבל החלטה כזו כשאת מרגישה כל כך לבד וכלואה בתוך זה.
גם אם לא תמצאי כאן תשובות או עיצות מופלאות נראה לי שאיוורור המחשבות שלך ועצם זה שאת נותנת להם ביטוי, זה דבר מאוד משמעותי לתהליך של בחירה בהחלטה שתעמדי מאחוריה.

את כותבת שאת מיואשת מהמחשבה על החלמה ושאת מקבלת את זה שככה החיים שלך יראו. זו אמירה שקשה לי איתה. אני לא מאמינה במושג "כרונית". ראיתי כאן דוגמאות רבות לכך שאפשר לצאת מהחולי הזה גם אחרי שנים רבות מאוד בתוכו.
אני מאמינה שזה יכול לקרות גם לך.
בכל אופן, גם אם לא לשם החלמה מהפרעות אכילה אלא רק לשם איזון והכלה, נראה לי שטיפול יכול מאוד מאוד לסייע בתקופה כזו.

ברוכה הבאה אלינו.

TinaBa

New member
מנסה לגייס כוחות כדי לכתוב יותר-

אז הבת המקסימה שלי בת 3 וחצי חודשים וחשוב לי להתחיל בזה שהיא ממלאת אותי באור ובשמחה. באמת. ואני מאושרת שהיא בחיים שלי.

אני נשואה מספר שנים לא מועט, והריון היה משוחח תקופה לא קצרה בנינו. הכרתי מבפנים את מערכת הלחצים החיצוניים והפנימיים להיכנס להריון, ואני מאוד יכולה להבין את החוויה שאת מתארת.
בסופו של דבר, נכנסתי להריון לא באופן מתוכנן, וכשהייתי במצב פיזי ונפשי טוב יחסית. אני מניחה שאם זה לא היה קורה, הייתי דוחה עוד ועוד את ההחלטה ואולי כותבת פה הודעה מלאת לבטים באופן מאוד דומה למה שאת כתבת...
בניגוד למה שהתקווה שבתוכי כתבה, אצלי ההריון עצמו היה קשה מאוד. בהתחלה נושא האוכל והגוף מאוד העסיק, והיה לי קשה עם העליה במשקל והשינויים בגוף. פה עזרה לי התמיכה הצמודה של המטפלות שלי שעזרו לי להמשיך לאכול, ולהתמודד עם השינויים שהתרחשו. אבל תוך כדי ההריון, העיסוק הזה נהייה פחות רלוונטי ובמקומו עלו חרדות עצומות מהלידה עצמה, שסבבו סביב חוסר השליטה וחוסר האונים בסיטואציה שכוללת חשיפה של הגוף... ועם העבודה על הנושאים האלו בטיפול, עלו תכנים קשים מאוד של טראומה מינית לא מעובדת. כל זה הפך את החודשים האחרונים של ההריון (ובעצם עד היום) לבלתי נסבלים ולקשים מנשוא (על אחת כמה וכמה כשטיפול תרופתי היה ועדין מחוץ לתחום). אני לא יודעת אם זה נוגע לך או לא, אבל חשוב לי לציין שלתכנים כאלה יש נטיה להתעצם סביב הריון ולידה...
אבל מעבר להריון עצמו (שנגיד עוד אפשר להחזיק בו מעמד מבחינה התנהגותית, כי הרי יש יצור חסר ישע שגדל בתוכך ותלוי בך לחלוטין), הקושי האמיתי שאני מתמודדת איתו עכשיו זה החיים אחרי הלידה.
יש את ההתמודדות האובייקטיבית עם הגוף (ועם העודפים מההריון, שלא באמת נעלמים מיד כשיוצאים מהבי"ח), אצלי יש את ההתמודדות עם הטראומה (שזה עיקר הקושי שלי עכשיו), ויש את ההתמודדות עם האימהות שדורשת בשלבים הראשונים את כל כולך ואת כל כוחותייך.
אין אפשרות להגיד "עכשיו אני חולה, תנו לי לצמצם בשקט". יש תינוק חסר ישע שזקוק לך. על אחת כמה וכמה אם תחליטי להניק...
ואני בטוחה שזה ממשיך גם מעבר לשבועות הראשונים. כמו שהתקווה שבתוכי כתבה, הילד יזדקק לך תמיד- בריאה ועם אנרגיות ופנאי רגשי עבורו.
[רק לשם הדוגמא, אני כרגע נלחמת בדחפים חולים מאוד חזקים ונאבקת כל ארוחה כדי לאכול, בשביל לא לפגוע בה דרך חסרים תזונתיים בחלב, ודרך חסרים רגשיים של אמא לא פנויה. ולא, זה לא תמיד מצליח. למעשה, כרגע מאוד מאוד מאוד קשה].

באיזשהו מקום להחליט להיכנס להריון סותר את ההשלמה שאלו הם חייך וכך הם יראו לתמיד. בעיני זה מחייב אותך להגיד שאם אלו חייך כרגע, אז אין ברירה אלה להיות בטיפול מאוד מחזיק במהלך ההריון ואחריו (ואולי למעשה כל החיים במידה כזאת או אחרת). זה מחייב אותך לעשות ככל שביכולתך עבורך ועבור הבריאות שלך. אי אפשר להישאר בעמדה פסיבית שאומרת- אני חולה (ברמות משתנות לאורך השנים) וככה זה יהיה וזהו.
בנוסף, קשה להבין ממה שכתבת על הקשר שלך עם בן זוגך. לא יודעת כמה הוא מעורב וכמה הוא יודע, אבל חשוב להבין שתמיכה ממנו היא קריטית בכל השלבים. [מה גם שזה יהיה הילד שלו שאת תשאי]. בעיני הסתרה או רמיה היא big no no באופן כללי, ובוודאי בנושא כל כך רגיש ומהות כמו הורות. בן הזוג שלי הוא עוגן עבורי (היה כך גם בעבר), ועכשיו הוא גורם אקטיבי ומשמעותי בטיפול שלי ובתמיכה בי בתקופה הזאת. לא יודעת איך הייתי מסתדרת בלי התמיכה שלו.

ואחרי כל זה, חשוב לי לכתוב את המילים האלה-
אין לי איך לתאר את האור הגדול שהיא בשבילי ובשביל בן זוגי היקר. היא מרגשת אותי, מלהיבה אותי, נותנת לי אלף סיבות לחייך, נותנת לי תקווה וממלאת ברצון להיות פה בעולם, ולהיות בו בטוב (וכל אלו מאוד לא טריוויאליים עבורי).
אני יודעת שאני עושה כל שביכולתי כדי לדאוג לעצמי ולה... אני יודעת שאני (ואנחנו) אעשה הכל כדי לתת לה את הטוב ביותר האפשרי. והייתי רוצה לקוות שהאופן שבו אני ואנחנו כמשפחה מתמודדים עם הקשיים (שלי ובכלל) יוכלו לשמש עבורה מודל לשאוב ולצמוח ממנו.

אני ממש מרגישה צורך לבקש ממך-
בבקשה אל תכנסי מהלך הזה בלי תמיכה.
בבקשה אל תעשי את זה בלי לשתף את בן הזוג בחששות ולרתום אותו ללוות אותך בתהליך.

ורוצה לקוות בשבילך שתזכי להיות אמא ולהתמלא באושר הזה...

מותק.

זו הודעה משמעותית. אולי הכי כנה וחשופה שכתבת כאן מאז הלידה.
ואני שמחה שהיה משהו שעורר אותך לכתוב אותה, גם אם זו סוגיה קשה,
כי נראה לי טוב בשבילך להוציא את המילים האלו החוצה ולנסח אותן,
וגם, כי אני בעצמי סקרנית

אני יודעת שהמציאות העכשווית קשה לך מאוד. ויודעת גם שאת נלחמת. אני שמחה לשמוע שאת כותבת שאת נלחמת על כל ארוחה, וחושבת שזה מאבק נכון וראוי, ושמחה לשמוע על זה שאת מרגישה שיש לך תמיכה מבן הזוג ומהמטפלות.
התרגשתי לקרוא אותך כותבת שלגדל ילד אומר להתעקש על החלמה.
אני יודעת שזו התעקשות לא קלה ויודעת איזה מחיר זה גובה ממך עכשיו,
אבל נשמע שיש לך את הסיבות ושיש לך את הבטחון שזו הדרך,
ואני מאמינה בך מאוד שתצליחי להתקדם בה ולהרגיש אחרת בעוד זמן.

את יודעת, כאן את יכולה להיות גם את בלי קשר אליה, לכתוב כאן על התכנים שמציפים מבחינת הפגיעה בלי קשר לילדה או לסיטואציה.

אני תמיד איתך.

ברוכה הבאה

האמת שאין לי יותר מדיי מה לתרום בנושא ... אבל רציתי לכתוב לך שמאד הזדהיתי עם הרבה ממה שכתבת .
את ממש לא פסיכית ויש לי המון חברות שגם ללא ההפרעה התהיות והמחשבות האלה מגיעות ...

ל3

New member
ברוכה הבאה

מצטערת שלקח לי זמן להגיב, האמת שלא הייתי פנויה רגשית השבוע וגם ארוע רדף ארוע אז טכנית לא היה לי זמן אבל אני חייבת להגיב להודעה שלך כי גם אני לאחרונה נהייתי אמא בפעם הראשונה. למרות השוני שאולי יראה גדול אני לא ילדתי ולא הייתי בהריון כך שהפחד ממה יקרה במהלך ההריון "נחסך" ממני אבל יש לנו כל כך הרבה קווים משותפים ואני מבינה אותך. מבינה את המלכוד הזה ואת ההרגשה שתצטרכי להיות חזקה בשביל האחר ואיך אפשר אם את לא מספיק חזקה בשביל עצמך? אני יכולה לשתף אותך שכשעשיתי טיפולי פוריות ההפרעה לא הייתה קיימת ולעולם לא חשבתי שאעמוד מול השאלה מה יקרה אם אשמין בהריון? אם אפגע בתינוק? וכו'. כשהתחלנו לפני שנתיים את תהליך האימוץ ההפרעה התחילה לבצבץ על פני השטח אך עדדין לא תפסה מקום מרכזי בחיי או לפחות כך רציתי להאמין. באותו זמן הייתי עסוקה בכל הבירוקרטיה והסטרס שהיה כרוך בתהליך . לאט לאט ויותר לקראת הנסיעה להביא את הילד נפל לי האסימון והייתי במשבר גדול- איך אני אטפל בילד כשאני לא יכולה לטפל אפילו בעצמי ( אז ההפרעה כבר השתלטה עלי ואיבדתי כל כיוון). היו מחשבות שאני לא ראויה להיות אמא כי אני כזו מופרעת ולילד לא מגיע את זה והנורא מכל זה פחדתי שהילד "יחבל" בתוכניות שלי כי בגללו אצטרך לאכול כדי לתפקד והוא יהיה "האשם". זה נשמע לי נורא בעודי כותבת את זה אך אם להיות כנה כך הרגשתי והגרוע מכל שכך עד היום אני לעיתים מרגישה. בימים שאני מצמצמת למינימום ואין לי אנרגיות לזוז בסופו של דבר אני אוכלת כדי שאוכל לטפל בנסיך ואז כל רגשות הכעס והתסכול צפים. אני מנסה בעבודה קשה לשנות את קו החשיבה לכך שהילד לא אשם אלה שהוא דווקא גלגל ההצלה שלי, משהו להאחז בו כדי להישתפר. אני לא מצפה שהנסיך יציל אותי אבל זה בהחלט מדרבן אותך לעשות מעשה כדי להרגיש טוב יותר כי יש בשביל מי כי מישהו באמת תלוי בך וצריך אותך שם לא ב 50% וגם לא ב 80% אלה ב 100%
חייבת לשתף שגם הפחד שמשהו מההפרעה שלי יעבור לילד קיים כל הזמן. רק שלא יראה אותי נשקלת, רק שלא יקלוט שלפעמים בהאכלות ,כשהוא מכבד אותי כביכול, אני אומרת הם הם טעים ובסתר יורקת את האוכל. רגשות האשם האלה קשים לי מנשוא ואני שונאת את עצמי על כך ומתפללת שהוא לא קולט את מעשיי
תראי, הלוואי והייתי נכנסת לתהליך האימוץ ומסיימת אותו ללא ההפרעה הנוראית הזו אבל היא קיימת ואני מנסה לעשות בשביל הקטן כל מה שביכולתי ואני לא מצטערת לרגע שהבאנו אותו והוא פה. עם כל הקושי והתסכול לפעמים הוא האור שלי, הנחמה שלי, הסיבה שלי באמת לקום ולתפקד ולעשות ולחיות!!!!!!!!!!!!!! אני כן חושבת אבל שאם ניתנת ההזדמנות לחכות עד שמטפלים בהפרעה כמו שצריך או לפחות מקבלים כלים ממש טובים ונמצאים בפיקוח מתמיד אז זה עדיף ואת זה את צריכה להסביר לבן זוגך. להיכנס להריון יכול להיות לא בעייה אבל כן צריך לקחת בחשבון את ההשלכות שאחרי זה- האנרגיות שצריך בטיפול בילד, הכוח הנפשי והחוסן שצריך, המשאבים הנפשיים שצריך לגייס, ההפרעה שתתפוס פחות מקום כי לא תהיה לך ברירה. כל אלה צריכים לבוא בשיקול- האם את באמת מוכנה לתת פחות מקום ומשקל בחייך להפרעה בשביל ילד? זו שאלה קשה ואני מצטערת אם זה לא מקומי לשאול אותה אבל אני חושבת שזו שאלה שצריכה להישאל. אני שואלת את עצמי את זה עד היום ואילו ההפרעה הייתה קיימת אצלי בתחילת התהליך בכזו עוצמה כמו עכשו אני לא יודעת, באמת ובכנות, מה הייתה תשובתי
את מוזמנת לדבר איתי ולשאול כל מה שתרצי ומה שהכי חשוב זה שתקבלי את ההחלטה בזמן שיתאים לך

למעלה