פעם ראשונה שלי כאן..

adi17das

New member
פעם ראשונה שלי כאן..

אז תחילה אציג את עצמי,קוראים לי עדי בת 22 (עוד חודש וקצת).יתומה מ2 הורים שנפטרו בשנה אחת בהפרש של חצי שנה ושבוע,ואני בת יחידה. מאז שאני זוכרת את עצמי הוריי סבלו ממחלות שונות,אמא חלתה בסרטן כשהייתי בת 6 והמחלה היתה בבית,בדיקות טיפולים,ומבחינתי המילה הארורה "סרטן" היא כבר לא מוות אוטומטית בשבילי היא כמו שפעת לכל דבר. ואבי סבל משלל מחלות כמו לחץ דם,מחלת לב קשה (שבאה בעקבות 40 שנות עישון). בסוף שנת 2007, חשבתי שאני אהיה מאושרת,הגיע העת לשחרור מהשירות הצבאי.אבל כנראה שזה לא נכתב בשבילי,שבועיים אחרי השחרור אבי התאשפז בבית חולים ,הסיבה היתה שאנחנו חשבנו שפעת,התברר בסוף שיש לו המון בעיות בריאותיות שלא ידענו עליהם. הייתי צמודה למיטתו 24 שעות/7 ימים בין לבין אימי החליפה אותי,אני באותה תקופה למדתי פסיכומטרי,לא חשבתי שזה הדבר היחיד הטוב שיקרה לי באותה תקופה,אחרי חודשיים אבא שלי נפטר מחיידק אלים שנדבק בטיפול נמרץ נשימתי. באותה רגע הייתי בטוחה שעולמי קורס וזהו. אבל לא ידעתי שזה לא הסוף.(אבי היה רק בן 60). אחרי מותו הייתי העמוד התווך של אימי היא היתה תלויה בי בהכול,אבל בגלל שאני רגילה לזה (שחיי סובבים סביב ההורים,לא התרגשתי). בזמן הזה מצבה הרפואי של אימי החמיר,המחלה חזרה בגדול והוגדרה בתור מקרה אבוד. הכול התחיל מזה שפתאום היא התחילה להקיא (לא פעם פעמיים-אלא 20 פעם ביום). לקחתי אותה לכל מיון בחיפה*3,אבל מכולם "העיפו" אותנו באמירה שזה צינון/מצב פסיכולוגי וכו'... עד שהתחלתי ללמוד בירושלים,והייתי חייבת לעבור לגור בירושלים.אבל הידיעה שאימי סובלת שם לבד,הייתי חוזרת 3 פעמים בשבוע בשביל שוב ושוב לפנות למיון,עד שברגע מסוים דיברתי עם האונקולוגית וביקשתי להעביר אותה לירושלים,לנסות לאשפז אותה כאן בירושלים,קיבלתי אישור,לקחתי אותה לירושלים (אפשר לומר שסחבתי אותה על עצמי,כי הדבר היחדע שרציתי הוא להציל אותה,לא רציתי גם אותה לאבד). הבאתי אותה לבית חולים שערי צדק,והסכימו לאשפז אותה על מצב סוציאלי (לא מסוגלת לטפל בעצמה). לא תיארתי לעצי שכאן יהיה סופה ובו זמנית גם סופי. אחרי חודש של סבל היא נפטרה בגיל 59. והנה אני 10 חודשים אחרי מותה של אימי ושנה ו4 אחרי מותו של אבי. אני סטודנטית-לומדת הנדסת תרופות,אבל בתוך תוכי אני לא רואה עתיד...כל יום-יומיים בוכה לכרית על גורלי. מקווה שתקבלו אותי לילה טוב

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

כ"כ קשה לשמוע את מה שעברת.. אך מבין השורות אני מבינה שמדובר כאן באישיות חזקה שלא תישבר למרות כל האסונות.. אשרייך!
תרגישי כאן ב
, נשמח לשמוע אותך, את מוזמנת לכתוב תמיד על מה שאת רוצה.. ותמיד כאן בשבילך! אופטימית

natalieov

New member
כ"כ כואב...

אבל את חזקה! אני בטוחה... אתץ תעברי את התקופה הקשה הזאת... אני בטוחה! אני כאן בשבילך תמיד! כואבת יחד איתך ומחזקת אותך... אם את רוצה לדבר במסנג'ר או בכל דרך תגידי לי...

adi17das

New member
...

חזקה או לא חזקה...זה לא מתפקידי להחליט.. אני יודעת שרצונם של הוריי שאני אלמד,וזה מה שאני עושה גם אם זה בשיניים. רק אחרי שהתקיימה ההלוויה של אימי,חברה טובה שלי דיברה איתי וסיפרה לי,שביום הולדת שלי שנה שעברה (חודש וקצת לפני מותה של אימי),היא באה אלינו,אני הלכתי להתקלח וכשיצאתי ראיתי את שתיהן בוכות,ושאלתי מה קרה?? נעניתי אז שכלום,הכול בסדר,ושכחתי מזה. ורק אחרי ההלוויה היא סיפרה לי שאימי סיפרה לי שהיא יודעת שבתקופה המאוד קרובה היא תמות,ומבקשת מחברה שלי לא לעזוב אותי,כי היא ידעה שאני אשבר. אני בטוחה שכל בחור/ה בת 21 היתה נשברת לאחר מה שעברתי. אבל אני חושבת שלהשבר זה בשביל החלשים,אנשים מתים ואחרים נולדים זה סדרם של החיים. וצריך ללמוד להתמודד איתם,כל אחד בדרכו שלו,אני בחרתי תדרך לקיים את מה שהוריי רצו. אני אספר משהו:אני במקור מקרית אתא-ליד חיפה. כעת אני גרה בירושלים,בגלל הלימודים. ובשבילי לחזור הביתה זה לבקר את קברם של הוריי,לעלות לבית עלמין,לבכות לבכות ושוב לבכות ולא להאמין שזה המציאות שלי. בגיל 21 ככה לבקר אותם. עדי.

natalieov

New member
אני שואלת את עצמי

מאיפה יש לך את הכוחות האלה להתמודד ולהמשיך ככה הלאה? אני לא מסכימה איתך שלהשבר זה לחלשים וגם לא יכולה לחיות עם התפיסה ש'אנשים מתים ואחריהם נולדים אחרים וזה סדרם של החיים', אולי זה ככה בפועל אבל מוערבים כאן גם רגשות וגעגועים וזכרונות ואני בטוחה שלך כמו אצל כולנו זה קיים ואפילו בעוצמה חזקה יותר... את לא מרגישה לבד לפעמים? לא מתייאשת? אני תמיד אומרת לעצמי שאם יקרה גם לאמא משהו אני פשוט לא אוכל להמשיך הלאה עם הבדידות הזאת... כי אין לי אף אחד אחר חוץ ממנה... את מדהימה! והלוואי שתמיד תהיי חזקה...

adi17das

New member
...

כל חיי חשבתי על זה מה יהיה איתי כשיקרה חס ושלום דבר כזה נורא. ותמיד שכנעתי את עצמי שלי זה לא יקרה בחיים,כי אני בת טובה. עושה הכול בשבילם,יותר מזה, זו גם המחשב שהיתה לי בראש נון סטופ כשאבא שלי התאשפז ידעתי שהנה רע עכשיו אבל נעבור את זה,כמו שעברנו את הכול. וכשהוא נפטר עולמי קרס בשנייה וכל האמונה שלי הלכה. במיוחד אחרי שמצבה של אמא שלי החמיר ידעתי שאלוהים לקח לי אבא בגיל 20.5 הוא לא יקח לי גם את אמא (כמו ילדה האמנתי שאלוהים עושה רק דברים טובים,הוא לא גורם לכאב נורא שכזה) וברגע שאמא שלי נפטרה הדבר היחיד שרציתי הוא למות! פשוט להתעורר ולהבין שזה סיוט והכול יהיה טוב.אבל אחרי שעבר קצת זמן,הבנתי שצריך להמשיך בחיים,הם לא יחזרו להיות כמו שהיו,אבל אין מה לעשות,הכי גרוע זה לשקוע ברחמים עצמיים ולהכנס לדכאון. צריך להרים את הראש ללבוש מסיכה "החיים זורמים" ובתוך תוכי דקה דקה לחשוב על הוריי.....

adi17das

New member
...

כל חיי חשבתי על זה מה יהיה איתי כשיקרה חס ושלום דבר כזה נורא. ותמיד שכנעתי את עצמי שלי זה לא יקרה בחיים,כי אני בת טובה. עושה הכול בשבילם,יותר מזה, זו גם המחשב שהיתה לי בראש נון סטופ כשאבא שלי התאשפז ידעתי שהנה רע עכשיו אבל נעבור את זה,כמו שעברנו את הכול. וכשהוא נפטר עולמי קרס בשנייה וכל האמונה שלי הלכה. במיוחד אחרי שמצבה של אמא שלי החמיר ידעתי שאלוהים לקח לי אבא בגיל 20.5 הוא לא יקח לי גם את אמא (כמו ילדה האמנתי שאלוהים עושה רק דברים טובים,הוא לא גורם לכאב נורא שכזה) וברגע שאמא שלי נפטרה הדבר היחיד שרציתי הוא למות! פשוט להתעורר ולהבין שזה סיוט והכול יהיה טוב.אבל אחרי שעבר קצת זמן,הבנתי שצריך להמשיך בחיים,הם לא יחזרו להיות כמו שהיו,אבל אין מה לעשות,הכי גרוע זה לשקוע ברחמים עצמיים ולהכנס לדכאון. צריך להרים את הראש ללבוש מסיכה "החיים זורמים" ובתוך תוכי דקה דקה לחשוב על הוריי.....

morib17

New member
היי..../images/Emo140.gif

שולחת
ענק! ומאחלת המון בהצלחה!
פה לכל דבר שתרצי..

yaeli20

New member
../images/Emo201.gif ../images/Emo201.gif ../images/Emo201.gif ../images/Emo201.gif

אני חייבת לפני הכל וידוי... את ההודעה שלך ראיתי לראשונה כמה דקות אחרי שהעלת אותה אבל לא ידעתי כיצד להגיב, מה לכתוב כדי שאולי לרגע קצר יהיה לך קל יותר... והאמת, לא מצאתי. כי מה שעברת זה אחד הדברים הנוראים ביותר שאפשר לעבור. אני חושבת שאת מדהימה, תראי לזה חוזק, תקראי לזה הישרדות, תקראי לזה "סתם" פחד להישבר איך שלא תקראי לזה להתמודד עם מוות כפול בזמן כל כך קצר ולהמשיך הלאה זה יכולת שלא לכל אחד יש ולא כל אחד היה מסוגל. כתבת שלהשבר זה לחלשים, אני לא מסכימה איתך... להישבר זה דבר בריא החוכמה היא לדעת להשבר לכמה רגעים ואז לקום ולהמשיך הלאה. לבכות ולכעוס על העולם זה דבר כל כך טבעי (ואפילו חשוב) לעשות כשאנחנו מתאבלים. אל תרגישי לא טוב עם זה, אל תרגישי חלשה, כולנו צריכים את זה לפעמים. מרבית האנשים בפורום (אם לא כולם) יגידו לך שאת השנה הראשונה לא סופרים, זאת שנה שאנו אמורים להתמודד בה עם המוות של היקר לנו וללמוד לחיות בלעדיו. במקרה שלך, לצערי, את חווה את זה כפול, לפני שהספקת להתאבל ולהתמודד עם מות אביך נגזר עליך להתמודד גם עם מות אימך. יקירתי קחי את כל הזמן בעולם, אין כאן נכון ו/או לא נכון מלבד מה שנכון או לא נכון לך. זה הזמן שלך ללמוד לחיות מחדש. בינתיים קבלי חיבוק חזקק חזקקק

למעלה