פעם ראשונה פה

Netel

New member
פעם ראשונה פה ../images/Emo9.gif

מודה ומתוודה אחרי כמה שנים בתפוז אני מעיזה להכנס לפה ולהציץ מעט. מצד אימי אני הונגריה-אבי מפולין. סבתא ז"ל היתה מבשלת ואופה מקצועית-גם בבית וגם באולם שמחות. כמה דברים למדתי ממנה-המון מתכונים ירדו עמה לקבר. בשנה האחרונה התחברתי לצד האומנותי שלי והתחלתי לאפות ולעסוק בעוגות מפוסלות בבצק סוכר. את הטכניקה של בצק הסוכר אני לומדת כל הזמן ומשפרת,ומתכונים בודקת ומנסה. פתאום הבנתי שאני חוזרת לגנים הבסיסיים שלי. ולמה לא העזתי להכנס לפורום הזה מההתחלה? כי סבא וסבתא נפטרו בהפרש של שנה אחת בלבד-וכך נכחדה לה תרבות שלמה שליותה אותי בילדותי. שנים לא יכולתי לשמוע אנשים משוחחים בהונגרית-מיד היו עולות הדמעות בעינים. אני מקווה שאוכל להיות פה ולתרום גם דברים משלי-בתקווה שלא אקבל "רגלים קרות" ובאמת ארגיש שאני יכולה להשאר פה. מתנצלת על ההשתפכות הארוכה

טומי*

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

מבין בידיוק את הרגשתך בקשר לסבא וסבתא שנפטרו זה לאחר זה. מקוה שנוכל להעזר בך בידע שלך, וגם את תוכלי להעזר בנו. אגלה לך סוד קטן...בגילגול הקודם הייתי קונדיטור ואפילו היגעתי לדרגה הכי גבוהה של שייף קונדיטור...אבל זה היה מיזמן.

Netel

New member
יווווו ../images/Emo12.gif

בדיוק לפני כמה חודשים דוד שלי שאל אותי על כמה עוגות שסבתא היתה אופה. אשאל אותו לשמות המדויקים-אולי אפתיע אותו באחת מהן בסוף... והאמת שהגעתי לפה בזכות סבתא-בל"ג בעומר היה יום פטירתה והגעתי למסקנה שחייבים לשמר את המורשת בשביל הילדים שלי שלא זכו להכירה. (טל שלי נולד חודש לאחר מותה)

agibagi

New member
ברוכים לכל המצטרפים החדשים../images/Emo140.gif

Netel,Avitar,Yael,Edita - ברוכים הבאים אני שמחה שהצטרפתם. תשארו לא רק בשביל הטעם המתוק והקסם ההונגרי .

ברק 188

New member
ברוכה באה Netel נשמח לקבלך בטעם

עוגות מפוסלות בבצק סוכר וגם

Netel

New member
הנה העוגות שהכנתי לל"ג בעומר

מזמינה אתכם לשרשור באומנות בעוגות

ronnymp

New member
נטל - ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

ואוווו - איזה עוגה נפלאה יצרת שם חשבת אולי לעשות מזה עסק כלכלי

Netel

New member
תודה רבה לך ../images/Emo24.gif

ונגעת בנקודה רגישה עזבתי עבודה כדי לעסוק בזה מהבית אבל זה לא פשוט ולא מגיע למשכורת נורמלית.

ronnymp

New member
שיווק נכון - זה שם המשחק ../images/Emo106.gif

וגם אני חלש בו .......
כאילו - תנסי לחשוב בכיוון של מיהם צרכני העוגות .... ניסית פליירים
פיזור דוגמאות (תמונות) בגני ילגים - עבור ימי הולדת
בבתי ספר
עיתונות מקומית במקום מגורייך ברשת אינטרנט - אם יש אולי אתר של איזור מגורייך מרכזי קניות מקומיים מרכזי פעילויות מקומיות - חוגים/מתנסים/מקומות עבודה גדולים וכו' אני סתם חושב בקול רם .....
קחי - קבלי משהו טרי מהיום מהתנור .... אני לא בעסקי האפיה - רק האכילה
אני מייד מוסיף עוד כמה כאלה גם בגלריה שלי-פה רוני

למעלה