פעם ראשונה פה ו...

karin45

New member
פעם ראשונה פה ו...

רציתי לשתף אותכם במה שאני מרגישה... שנה, שנה מאז שנכנסתי לראשונה לאינטרנט, מכורה, מה זה מכורה ! ועוד איך מכורה ! למה התמכרתי? הבדידות... הלבד.. היותי לבד יום יום כשהבעל עובד בלילות, מצאתי את עצמי מדפדפת באתרים, קוראת פורום כזה או אחר ןאז גיליתי את הצ´אט, לא צריכה לספר לכם מה הרגשתי, פתאום לא הייתי לבד, היו אנשים שיכולתי לשוחח איתם. במשך שנים חייתי בבועה והבועה הזן התפוצצה לי בפרצוף,כשהתחלתי לגלות דברים, לגלות שנשארתי איפה שהוא תקועה 20 שנה אחורה, כשהתחתנתי ואז התחילו הבעיות הכלכליות, ילדים, זוגיות ואת ההתפתחות האישית שלי השארתי מאחור. השיחות שניהלתי בצ´אט היו שיחות כייף עם אנשים שהאירו כל אחד בדרכו את עיני (גם התאהבות היתה בצ´אט וזה יישאר כזיכרון נעים), פגשתי אנשים נפלאים, קראתי בפורומים והתחלתי לראות דרכי מחשבה כזה או אחר וחשבתי איפה הייתי כל השנים האלו. מגיעה מהעבודה מדליקה את המחשב, בודקת מסרים, דוא"ל, נכנסת לסיבוב בצ´אט, הולכת לתלות כביסה וחוזרת לסיבוב נוסף לפורום זה, שוב לצ´אט וכך כל הערב, תראו מה השעה ועדין יושבת מול המחשב ואתם חושבים שזה הסוף... אקום אלך להתארגן לשינה ואחזור לבדוק עם מישהו כבר ענה להודעה זו, עד שלבסוף בלי שום ברירה אכבה את המחשב עד מחר אחה"צ שאחזור שוב מהעבודה. לזה שהכי מפריע מההתמכרות שלי מתנצלת אך אני פה בגללך, כי אינך לצידי בשעות שהכי זקוקה לך. לילה טוב ובוקר טוב קארין

Wizzy Boy

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo9.gif

בקשר להתמכרות שלי.. לפני שעליתי על האינטרנט, לא הרגשתי בודד.. הרגשתי ילד נורמלי.. ומאז שהתחלתי לעלות על האינטרנט, אני לא יוצא הרבה.. לפעמים אני מעדיף להשאר בבית תקוע בצ´אט, במקום לצאת עם חברים.. אבל אני נהנה מכל רגע..

היי קארין הגעת בדיוק למקום הנכון

ברוכה הבאה עוד נדבר צריכה לצאת עכשיו וכבר באיחור בגלל האינטרנט המלעון כמובן איך לא כמאמר השיר עוד דקה ועוד דקה והנה כבר עברו החיים

e-magine

New member
שלום קרין וברוכה הבאה

כן, בדידות היא אחת הסיבות הידועות להתמכרות לאינטרנט. כל דבר שעושים אותו במידה מוגזמת וכפייתית, יכול להזיק, כך גם הגלישה. אנחנו כמובן לא מתכחשים לתועלת הרבה ולהעלאת איכות החיים שלנו כתוצאה מההתחברות לאינטרנט. מה שחשוב הוא שניתן להנות מהתועלת הזאת מבלי לתת לגלישה לשלוט על חיינו. מאד חשוב לנו לשלוט בגלישה ולשלוט ברגש שלנו כלפי הגלישה. להבין שהאינטרנט כאן כל הזמן, ולא יקרה לנו כלום אם לא נבדוק את המייל כל הזמן ולא נקרא מייד בפורומים, ולא נהיה בחדרי צ´אט כל הזמן. כמעט תמיד נמצא תחנת דלק וירטואלי שתתדלק אותנו באשליות.

היי קרין

הזדהיתי מאוד עם הרבה ממה שכתבת. גם אני באינטרנט בערך אותו פרק זמן שאת נמצאת בו (שנה) וגם אני מרגישה שממש התמכרתי לדבר. נכון, יש בזה הרבה יתרונות, האינטרנט פתח לי עולם חדש, דרכו למדתי דברים חדשים והכרתי אנשים אבל גם וויתרתי על הרבה דברים אחרים שהייתי עושה לפני האינטרנט, כמו למשל ללכת לשחות או לישון בלילה... עד לא מזמן גם אני הייתי מדליקה את המחשב כפעולה ראשונה אחרי שהייתי נכנסת הביתה מהעבודה, כשאני עוד מזיעה ורעבה, לפני שאני עושה משהו, קודם כל, ללחוץ על הכפתור שמפעיל את המחשב ואחר כך ללכת עם העכבר לכוון האייקון של הקישור לאינטרנט. רק אז אפשר להתפנות לדברים האחרים... אבל בימים האחרונים פשוט הגעתי להחלטה שעד שעה מסויימת אני לא מפעילה את המחשב. אתמול למשל הפעלתי אותו הרבה אחרי הזמן שהחלטתי עליו. ואפילו אז באופן מפתיע כבר לא הרגשתי שאני ממש "חייבת" להתחבר. התחברתי כי רציתי ולא מתוך הכרח פנימי כפי שהיה עד עכשיו. אני פשוט חוזרת לעשות דברים שאהבתי לעשות בעבר כמו למשל לקרוא ספרים (ושוב לאחרונה אני קוראת הרבה) או סתם לצאת לטייל. זאת הדרך שלי לצאת מההתמכרות.

מנסיוני ....

זה דבר אחד שאת מתמכרת לאינטרנט ודבר אחר לגמרי שאת מוצאת את מי להאשים בזה. ההתמכרות לאינטרנט היא שלך. את היחידה שיכול להחליט לצאת ממנה. אם תתלי את זה בבן הזוג שלך, בעצם את תקועה בגללו ולא תוכלי לצאת מההתמכרות עד שהוא לא "ישתנה" ורוב הסיכויים שהוא לא ישתנה. אז אין לי בעיה עם זה שאת אומרת שאת מרגישה מוזנחת על ידו ואין לי בעיה שאת מוצאת תחליף לבדידות שאת חווה ממנו ברשת. הכל לגיטימי ואלילו כייפי. אבל קחי בחשבון שכשתחליטי לצאת מההתמכרות או לתת לה איזו מסגרת אחרת תצטרכי להתמודד עם עצמך ולא עם בן הזוג שלך. אחרת לא תוכלי לשנות כשתחליטי שהאינטרנט כבר לא מתאים לך כמו שהוא. עכבר

karin45

New member
תודה על קבלת הפנים...

לא התכוונתי להאשים מישהו בהתמכרות שלי ואני לא מרגישה מוזנחת, כי יודעת מהן הסיבות שהוא לא נמצא פה איתי בשעות אלו אך הוא היחיד שלא אוהב שאני נכנסת לאינטרנט ןאינו מבין שזה מקום בו אני מרגישה נוח ומרגישה שאיני לבד אחת ההצעות היתה להחליט על שעת כניסה ושעת יציאה ולעמוד בזה, אנסה ומקווה להצליח ביי בנתיים ותודה

SHIRA2811

New member
קארין, מתוקה.. ../images/Emo140.gif

קראתי הכל.. אל תדאגי. אני מזדהה איתך. אני כאן תמיד.. אין מה לדבר על הפרש הגילאים ביננו, אבל את יכולה לפנות אליי במסרים. את מרגישה רע עם ההתמכרות שלך? פנית למישהו?

למעלה