פעם ראשונה כאן

Chocksum

New member
פעם ראשונה כאן../images/Emo53.gif

אז כן, אני בפורום הזה בפעם הראשונה, מפוחדת ומבולבלת אחרי התקף ראשון שחטף הבן שלי, בן ה- 11, שחווה התקף בן 2 דקות. את ההתקף הוא עבר ביום שבת בבוקר והיה מאושפז בביה"ח מאז ועד אתמול בצהריים לבדיקות. בדיקת הראייה והבדיקות הנאורולוגיות (EEG) יצאו תקינות והורו לנו להמשיך במעקב נאורולוגי ונתנו רשימת איסורים שקשורה לשעות שינה, ארוחות סדירות והמנעות מוחלטת מאלכוהול. גם אמרו לנו שאולי זה התקף ראשון ואחרון. אשמח אם מי מכם יענה לי על השאלות הבאה. כשהייתי בביה"ח סיפרתי לרופאים שונים על המתח הנפשי העצום שבני חווה בעשרת הימים האחרונים: חבריו משכבר הימים עברו תאונת דרכים מזעזעת באוטובוס של ביה"ס שבשלה חלקם נפצעו, אחד נהרג ועוד ילדה שהכיר נהרגה. אף אחד מהם לא קשר מתח נפשי להתקף אפילפטי ואני תוהה על כך, למרות שמאז הספקתי לקרוא חומר מקצועי על העניין שגם בו לא מצאתי קישורים בין אפילפסיה למתח. אני גם תוהה באם כך מקובל לחשוב ברפואה הקונבנציונאלית בעוד שבעצם בתחום האלטרנטיבי הנושא של האפילפסיה מוכיח את עצמו בהצלחה גם כן? ואם כן אז אילו טיפולים מתאימים ביותר לאפילפסיה? השאלה הבאה היא שבערב לפני האירוע בני לקח לראשונה בחייו לגימה מבירה לבנה: האם יש קשר בין להתקף? השאלה אחרונה היא בקשת המלצה לנאורולוג ילדים שידוע שהוא מוצלח, שעובד עם קופ"ח מאוחדת. אודה מאוד לכל מי שיתייחס. ר.

ufo11

New member
ברוכה הבאה לביתנו:)

אממ....אז ככה... יש מקרים בהם בהחלט יש התקף אחד ויחיד ויותר לא חוזר... עם זאת, לדעתי כדאי למלא אחר האסורים שקיבלתם כגון מספר שעות השינה (אני מניח שלפחות 7?), המנעות מאלכוהול (אלא אם הורתח) וכד'... לפי מה שידוע לי, אבל אין לי מושג אם זו עובדה מוצקה, זה שמתח אינו בעל השפעה על עניין זה, אולם איני רופא ואיני מוסמך לכך.רצוי לדבר על כך עם הנוירולוג. לגבי רפואה אלטרנטיבית, בכלל אין לי מושג. צר לי. אגב, האיסור לגבי שתיית אלכוהול, בעיקר כשיש טיפול תרופתי, הוא משום שזה פוגם בפעילות הכדורים, ובכך בעצם מונע מאיתנו לאזן את עצמנו. ואם אפשר לשאול שאלה... מדובר באוטובוס עם הילדים שהיה לא מזמן בחדשות? לפני כשבוע וחצי משהו כזה? המון בריאות ואושר! מקוה שעזרתי במעט.

Chocksum

New member
תודה על המהירות

ולשאלתך, ניחשת נכון. שיהיה יום טוב.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה | חיבוק|

התקף ראשון זה באמת קשה (ואני משער) חווייה קשה להורים. כמו שאמר ufo יכול להיות שיהיה התקף אחד וזהו. אני מקווה שכך הוא. במאמרי הפורום יש רשימה של נוירולוגים ומספרי הטלפון שלהם, מסןדרת לפי נוירולוגים לילדים ולמבוגרים. אני לא יודע מי מהם עובד עם איזו קופה. אם תעשי חיפוש בפורום תמצאי שכבר היו כאן שרשורים על אפילפסיה ורפואה אלטרנטיבית. מתח נפשי בהחלט אינו תורם בשום מקרה והוא יכול להוות טריגר להתקף. אבל, כדאי להתייעץ עם נוירולוג או אפילטולוג - ברשימה במאמרים. שיהיה רק טוב

hashy

New member
אני מצטרפת לדבריו של חיים ../images/Emo23.gif

מתח נפשי אינו תורם ולעתים גורם להתקפי דמה [ניתן לקרוא על כך במאמרים שונים באינטרנט] מה שכן, אפילפסיה לכשלעצמה מוגדרת כמחלה כרונית רק לאחר שעברו שני התקפים על החולה בדיוק מהסיבות שציינת שיכולים להיות אירועים טראומתיים שגורמים לכל מיני דברים בגוף וטראומה ידועה תופעות שונות ומשונות. לעניין האלכוהול והבירה אני רוצה לתקן משהו מדבריו של עב"מי - אלכוהול גורם לשינוי תהליכים פיסיולוגיים בגוף ואי לכך לשינוי תהליכים בזרימת החשמל בין המח לגוף ולפיכך הוא יכול להיות גורם מאיץ להתקף. מה שכן הדבר תלוי בכמות האלכוהול וברמת המחלה [לי למשל אושר לשתות עד חצי כוס יין ביום ובעוד שלאחרים, כמו לבנך, המליצו לא לשתות כלל] ייתכן שאוסף הגורמים - הטראומה, המתח, הדיכאון (שהוא תהליך כימי ויש להתייחס אליו) אני משערת שגם שנתו הייתה לקויה - כל אלה יחדיו גרמו להשתוללות של מערכת החשמל שלו. וכן, לא ניתן לדעת האם זה יחזור או לא. נוירולוג טוב יגיד לך בערך את מה שאמרו עד עכשיו ואולי יפנה אותך גם לCT ולMRI - אם אלה לא בוצעו עד כה אחרי התאונה [המחרידה והכואבת]. עצתי לך היא שתדאגי שיהיה לך עותק של תוצאות הEEG ואפילו הרישום עצמו של הבדיקה (זה נראה כמו EKG ללב - דף ארוך עם קוי רוחב) כדי לבקש פיענוח נוסף ע"י הנוירולוג המומחה אליו את פונה וכל בדיקה אחרת שעשו לו כולל הרישום של חדר מיון והתכתבויות בין רופאים. האינפורמציה הזו יכולה לסייע לנוי' ולכל רופא אחר באיבחון וייעוץ. אני מאחלת לכם בריאות חיזקו ואימצו

ufo11

New member
לצערי ניחשתי נכון...הייתי מעדיף

מאוד לטעות מאשר לדעת שזה נכון... וחופשי על המהירות... דעי לך שכאן בפורום, עונים מאוד מהר...לפחות מההכרות שלי עם הפורום :) הגעת למקום נחמד ונעים:) מקוה שאנו עוזרים קצת...

ענת71

New member
בקר טוב ר.

שלום אני ענת חולת אפילפסיה חליתי במחלה מגיל 8 כיום אני בת 32. אפילפסיה לא קשורה במתח נפשי בעבר סברו שהמחלה הזאת היא מחלת נפש. אפילפסיה היא מחלה מאד מורכבת בספר אפילפסיה מחלה עם תקווה של פרופסור פנחס לרמן תוכלי למצוא הרבה אנפורמציה על המחלה.

qt1

New member
ברוכה הבאה Chocksum ../images/Emo141.gif

את הפחד והבלבול שלך את מקרינה אל בנך ,אני מניחה שהתאונה המחרידה הותירה גם בך את רישומיה כמו בכל המדינה ושגם את הכרת את הילדים שנהרגו ומכירה את אלה שנפצעו. אין ספק שגם את וגם בנך עברתם חוויה קשה עד טראומתית , אני לא חושבת שצריך להקל ראש. ידוע לי שישנם צוותים שעוזרים לילדים , האם גם בנך מקבל עזרה? את צודקת כשאת כותבת שבנך עבר ומן הסתם עדיין עובר מתח עצום , אני כן קושרת את ההתקף למתח נפשי , גם אם לא מצאת חומר מקצועי כתוב בנדון! אני יכולה להעיד על עצמי שכשהיו לי מצבים של מתח נפשי היו לי יותר התקפים מאשר כשהייתי בלעדיהם. את צודקת לגבי התחום האלטרנטיבי ,כל מטפל אלטרנטיבי יאמר לך משהו אחר וזו אחת הבעיות בטיפול אלטרנטיבי, אם את נחושה בדעתך להתחיל טיפול אלטרנטיבי כדאי לך לפנות לפורום רפואה משלימה, להזיק זה לא יזיק , זה בטוח. לגבי בירה לבנה בגיל 11 , אני לא בעד באופן כללי , אבל לגימה לא היתה גורמת לו להתקף. את זוכרת אם בנך היה ליד מחשב בזמן ההתקף? איפה הוא היה? המלצה , כפי שכתב לך ידידי חיים יש לך רשימה של כל האפילפטולוגים והנוירולוגים לפי אזור מגורייך , אבל בשלב זה בנך אינו סובל מאפילפסיה ,היה לו התקף אחד, אני יודעת שלא היה לך קל לראות אותו בהתקף , אני אשמח לענות על כל שאלה, קחי בחשבון את העובדה שאינני מתחום הרפואה ושהידע שלי מבוסס על נסיון אישי וממה שחברי הפורום כותבים , אני יכולה 'לקרוא' לאחות הפורום שלנו במידה ותחפצי בכך ,ולמנהל אי"ל שיוכלו לתת לך יותר פרטים. שוב, ברוכה הבאה , והרבה בריאות לך ולבני משפחתך.

Chocksum

New member
../images/Emo51.gifעל קבלת הפנים

ותודה על כל סוגי האינפורמציה. לא הייתי עם בני כשקרה המקרה הוא היה בביקור אצל אחד מחבריו מניצולי התאונה. האמא של החבר, שעברה מאוד מקרוב את נושא התאונה, לא יכולה להירגע מהמקרה של בני עד היום, היא כל כך נבהלה והיא אמרה שעבורה זה יותר קשה משום שזה קרה אצלה בבית והיא חשבה שזהו זה... המקרה קרה בשעת בוקר מוקדמת, ולא ברור אם בני נפל מהמיטה, קיבל מכה בראש והתחיל לפרכס, או התחיל לפרכס ונפל מהמיטה. הוא לא יכול לענות על כל אלה. הוא רק זוכר שכשהתעורר ראה מעליו את פניהם הדאוגים של החבר והאם ואח"כ הם רצו לאמבולנס, שם הוא מאוד רצה לישון וגם כשהגיעו לביה"ח הוא ממש רצה לישון ונרדם למשך כשעה וחצי. אני חייבת להודות שהמקרה עם הפרכוסים ואובדן השליטה מאוד מסעיר את רוחי מהרבה סיבות. אתחיל בהיבהלות הפרטית שלי לשלומו הגופני והנפשי של בני שמתבססת על עצבים מאוד מרוטים בשל התאונה המחרידה. כמו כן, הספקתי לקרוא קצת מההודעות שלכם בפורום ומצד אחד אני שמחה שיש לכם אחד את השני וטיפולים שמצליכים לאזן ויחד עם זאת הייתי מקווה שההתמודדות הזאת לא תהיה לא לכם ולא לבני, ואם מישהו לא מסכים איתי אני מסייגת את מה כתבתי רק לעצמי.והתתמודדות הזאת קשורה לא רק למצב הגופני שהוא מבהיל לכשעצמו אלא שזה נושא חברתי מאוד מורכב שאני בטוחה שגורר אחריו התמודדויות לא פשוטות עם כל הנושא של הדימוי העצמי, דחייה חברתית ולכן כלכלית וכד' ולי פשוט כרגע אין כוחות גם לזה. בקשר לשאלה שנשאלה בקשר לתמיכה הנפשית אז אנחנו לא גרים במושב יותר מזה כשנה ולכן התמיכה שהזכרת בעקבות התאונה לא קשורה אלינו. את התמיכה אנחנו משיגים באופן פרטי אבל אם הכל נובע מהנפש ברור שאיננה מספיקה. אני די משותקת בימים אלה, מתחילה לאט לאט לקבוע תור לרופאים וכיוצ"ב. אבל אזכור גם את הצעתכם לאחות ומנהל אי"ל. מאחלת לכם רפואה שלמה וכל טוב,
ר.

chocksum היקרה ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה, אני מניח שהבן שלך עבר טלטלה קשה ולא שגרתית. אין הוכחה מדעית קושרת לכך שהתקפים אפילפטיים נגרמים בעקבות לחץ ומתח נפשי. (בכלל הרבה שאלות נשארו עד היום לא פתורות בנוגע לאפילפסיה). אני מקווה מאד שההתקף שהיה לבנך הוא חד פעמי ולא ישוב.. מניסיון אישי, הרופאים לא יכלו לקבוע ממה התקפי הניתוק קרו, אך באמת הייתי שרוי בלחץ די כבד של בחינות הבגרות שבהן הייתי חייב להגיע להישגים מעולים על מנת להתקבל לעתודה. מה שחשוב כרגע הוא לעקוב אחר הוראות הרופאים ולשים יד על הדופק שיהיה בהצלחה, כל טוב יונתן

מירי מי

New member
סיפור עצוב...

עברתם חוויה קשה, מקווה שתתגברו מהר... חיבוק לילד. מה הוא עצמו אומר על הכל? אני מקשרת בהחלט בין מתח נפשי להתקפים, אפילו שלא מצאתי התיחסות כתובה לכך. את ההתקף הראשון שלי חטפתי באמצע תקופה מתוחה מאד בחיים, ודווקא בגלל זה הרופאה פטרה אותי ב"התעלפת בגלל הלחץ". רק לאחר שבאו התקפים נוספים אובחנה האפילפסיה.

Chocksum

New member
מירי שלום ../images/Emo20.gif

הבן שלי כאילו לא מבין מה קרה. הנסיונות שלי לגשש אחר ידיעותיו העלו ממנו סברה שהוא קיבל מכה כשנפל מהמיטה וכל נסיון להעמידו על עובדות נתקל בהתנתקות מכך. אז הנחתי להתמודדות הישירה ואם צריך הוא יקלוט בבוא הזמן. הוא מאוד אהב את התשומת לב בבית החולים ועכשיו בבית:) וזה יופי שיוצא מזה גם משהו טוב. יום טוב יהיה, ר.

moribat

New member
כמה דברים-

לפי ניסיוני עם בעלי, שחולה באפילפסיה- מתח אכן טריגר להתקפים, חום כנ"ל.בימים חמים במיוחד, בעלי סובל מהתקפי שינה מרובים מבכרגיל.בדיקת ה-e.e.g היא לא מהימנה ביותר, היות וברוב הבדיקות הממצאים "ללא פעילות אפילפטית".בדיקת אמ.אר.איי. יעילה ביותר. לכשתדעו יותר, אני מציעה שתיגשו לייעוץ באשר למצב החדש אם נוצר( אפילפסיה או לא) כי ודאי שמצב זה ידרוש מכם שינויים וגיוס תעצומות נפש להתמודד בצורה ב"טובה " ביותר.ודאי שילדכם יזדקק לכל התמיכה, האינפורמציה, ושיתוף הפעולה שלכם. בברכת בריאות לכולכם.

למעלה