פעם ראשונה בפורום

achokler

New member
פעם ראשונה בפורום

בני בן ה 12 אובחן עם צליאק לפני 5 שנים. עד אז עשינו מלא שגיאות. עכשיו מתורגלים, קופסאות, כיבוד מהבית וכו. הבן שלי מבקש כבר הרבה זמן דים סאם. אנחנו מחפשים לקנות לא להכין. גרים בגליל. מישהו מכיר איפה אפשר לקנות?

טליאמתי

New member
ברוכים הבאים לפורום
צפוניים....עזרה בבקשה

אין לי מושג בנושא וודאי שלא באיזור מגורייך אבל אני בטוחה שיהיו כאן חברים שיוכלו לעזור

שלום achokler וברוכה הבאה

אני שמחה לשמוע שכעת אתם מתורגלים ושומרים על אורח חיים ללא גלוטן.
לצערי אני לא מכירה מקום בו ניתן לקנות. אני מקווה שלמישהו אחר תהיה המלצה.

אמנם לא באיזור שלכם וגם לא ממש המלצה אלא דיס-המלצה, שקושר לנושא.
ביום שישי הייתי בקניון G בכפר סבא ויש שם דוכן דים סאם של חברה בשם נגיעות.
שמעתי את המוכר אומר ש"יש דים סאם ללא גלוטן". כמובן שמיד האנטנות קפצו ושאלתי במה מדובר.
אז מדובר בבצק שאין בו מרכיבי גלוטן, מכינים אותם יחד עם הדים סאם שמכיל גלוטן, אין שום הפרדה.
הוא המשיך להסביר לי שיש דרגות שונות של רגישות....הסברתי לו שאין דרגות בצליאק ושחשוב לדייק כאשר מציגים מוצר ללא גלוטן.
לא הגעתי לשאלות בנוגע לתוכן הדים סאם והאם יש בזה רוטב סויה כי כבר לא היה רלוונטי.

יום טוב,

אמא של הבנים

achokler

New member
תודה אבל הפתעה - אני אבא של הילד לא האמא

וכן המוכרים מספרים לך שטויות כי לא מבינים
כמה פעמים נתקלתי בסושי שטוענים שללא גלוטן ומשתמשים ברוטב סויה (שכמובן מכינים מחיטה)

אפרופו ההפרדה , אף פעם לא הקפדתי בנושא , הבדיקות של הבן מראות מצב תקין, אז אולי באמת יש רמות שונות של רגישות.
אבל להציג מצג שווא זה מסוכן.

מצד שני חברות כמו עלית שרושמות על כל מוצר אפילו בפסח עלול להכין גלוטן זה מרגיז אפילו יותר.
נראה אותם רושמים עלול להכיל גוקים (ואני בטוח שיש)

סליחה שהנחתי שאתה אמא

אז...ברוך הבא

אין רמות שונות של צליאק. או שיש או שאין. יכולה להיות רמה שונה של נזק בעת האבחון. המשמעות היא בסך הכל כמה המעי כבר ניזוק בעת ביצוע הביופסיה.
ההמלצות הרפואיות לטיפול בצליאק הוא אותו טיפול - המנעות מגלוטן, גם היה היה מעט נזק וגם אם היה נזק רב, גם אם יש תגובות מיידיות ו/או קשות לחשיפה לגלוטן וגם אם אין כל תגובה מיידית.
חשוב גם לציין נושא שנדון כאן פעמים רבות, הנזק של אכילת גלוטן או שאריות גלוטן הוא נזק מצטבר. לא כל נזק בא לידי ביטוי בבדיקות הדם אבל זוהי הבדיקה למעקב וכמובן שלא עורכים ביופסיה תקופתית. חשוב להקפיד!

שיהיה יום מצוין,

אמא של הבנים

למעלה