פעם לפני שנים רבות

פעם לפני שנים רבות

התנהל דיון נמרץ מעל דפי הפורום הזה ואף בפורומים האחרים ביחס למועמדותו ולבחירתו של יו"ר ארגון המדריכים לריקודי עם הנוכחי. היו רבים בעד עם נימוקים כבדי משקל ולעומתם היו רבים נגד, אף להם נמוקים כבדי משקל. זוכר אני כי בדיונים שהתנהלו לאחר הבחירה עלתה הדרישה לתת ליו"ר החדש שהות של לפחות מאה ימי חסד על מנת לבטא את עצמו ולהוכיח את יכולותיו. ישבתי ומניתי את הימים על גבי לוח השנה, אחד לאחד, ומצאתי כי תמו מאה ימי החסד ואולי היגיע העת לערוך סיכום ביניים של בחינת טענות הבעד והנגד על מנת להסיק מסקנות אם ומהי תרומת היו"ר לריקודי העם בכלל, לריקודי העם הישראלים בפרט ולמחול הישראלי כולו. אשמח לשמוע דעת החברים ומסקנותיהם.

לדעתי היו"ר הנוכחי לא זקוק ל...

מאה ימי חסד כדי להוכיח את תרומתו מפני שזו החלה שנים מספר לפני שקיבל תואר זה ומי שמתמצא ב"שוק" ריקודי העם יכול לראות בברור שהוא שינה את המפה בכמה תחומים : א. הוא אחד מהתורמים לכך שהרקדות הפכו מקטנות בינוניות לגדולות המוניות. ב. הוא הכניס באופן קבוע ושיטתי אלמנטים והופעות "חוץ ריקודיות" בהרקדות. ג. הוא הכניס שיטות ואמצעים שלא היו בתחילת הדרך. ד. מטביע את חותמו בעולם הריקוד באופן רציף מזה שנים רבות. ה. תואר זה שקיבל כעת נותן מימד רשמי לפועלו שימשיך לדעתי גם לאחר סיום הקדנציה שלו.

בעז כהן

New member
כל זה טוב ויפה,ואולי גם נכון, אבל

מאומה ממה שתיארת אינו בעל תועלת למדריכים חברי הארגון. הארגון אמור לתת מענה לרווחה כלכלית, מקצועית וחברתית של המדריכים יו"ר הארגון צריך לדאוג בעזרת חברי המזכירות, בעזרת ראשי וחברי ועדות ובעזרת חברי ארגון איכפתיים, שמטרות אלו יושגו בצורה הטובה ביותר. ולא היא!

סטיריקן

New member
איתן, הזהר! אתה נוגע בפרה קדושה

איתן שמידט יקר אתה ביודעין עומד לדרוך על יבלות. כידוע לך של-"דון קולוריוני" המדובר בו כאן, יש "קשרים" עיסקיים עם רבים, גם עם אילו בעלי השררה... The Israeli pariah לכן לעולם לא יאפשרו ביקורת, גם אם היא לגטימית, אומונתית, מקצועית, כשרה וצחה כשלג. לאחרונה, אפילו דב אורבך התחיל ללחך לו פנכה... ידידי איתן, רק עיצה בשתי מילים בערבית. "דיר באלאק" !!!

למיטב ידיעתי והשכלתי המצומצמת

הפרות קדושות בהודו. בבריטניה הן משוגעות ובארץ אוכלים אותן בכל פה ואם אני זוכר נכוכה הרי שלפי הדת היהודית הן כשרות לאכילה כך שאפילו מבחינת הרבנים אין בעיה הילכתית.

סטיקן נחמד

כתבת : "......אפילו דב אורבך התחיל ללחך לו פנכה..." מלחך פנכה מוגדר כ"משתמש בלשון חלקות לתועלת עצמית". תואיל נא ידידי הסטיריקן לחשוף איזה תועלת עצמית אני אמור לקבל מהיו"ר החדש, אולי מתוכנן לי איזה תפקיד ? אולי נסיעה ? או אולי סתם ג'וב באירגון ? אשמח אם תבשר לי קבל עם ועולם.

סטיריקן

New member
המילים והחתימה שלך, תשובה לדב אורבך

לדב אורבך ידידי דע לך שדבריך נקראים בצמאון, נחקקים ומוטמעים היטב במוחות שלנו. בכל זאת, אם חשדתי בכשרים? הסליחה איתך. אך מאחר ושאלת אותי בפרהסיה? אשיב לך בפומביות במילים שלך אתה: הנה ציטוט שלך, כלשונו, כריחו וכרוחו... התחלת ציטוט: קודם כל.... תרגעיו דב אורבך / ריקודי עם ו 02:42 | 05/09/05 יש בדיחה מהלכת והאומרת בערך כך : מהן המילים הראשונות של כל ספר בישול מרוקאי ? והתשובה היא : קודם כל... תרגעי. זו בערך הרגשתי, לאחר שחזרתי מערב מוצלח וגדוש אירועים, ביושבי לכתוב שורות אלו, בערב פתיחת החוג החדש באולם "היובל" בכפר סבא, חוג שעבר עם גדי מ"לב הפארק" ברעננה וחגג הערב את לילו הראשון. הייתי בהרקדות רבות ובחוגים רבים, אנרגיה כל כך סוחפת מזמן לא ראיתי. קהל עצום, נדמה לי שהאולם הזה טרם ראה מימיו כל כך הרבה אנשים... מזל שהאולם מצופה פרקט ולא פל-קל... איני מתרשם בדרך כלל, ממספר רוקדים של ערבי פתיחה וסיום. אין זה מעיד על העתיד לבוא, אך כשמדובר ב-700!!! מבקרים, זה אומר דרשני. בביקורי האחרון במקום בחוג אחר, בקושי היתה קיימת חנייה. עיריית כפר סבא הכשירה במיוחד מגרש חנייה עצום המסוגל להכיל את הבאים, השכילה העירייה להבין את הפוטנציאל הכלכלי הגלום במרקיד החדש לימי ראשון הבאים. הגעתי בסבב מעגל הראשון שבו גדי לימד את הריקוד "בתוך". ריקוד שלדעתי יהפוך לשלאגר תורן בעתיד הקרוב, השיר בעיבודו של ארתור גורביץ' שכיבד אף הוא בנוכחותו את הערב. סבב ריקודי הזוגות הראשון היה קצת פושר מבחינתי, הרבה ריקודים מהסוג שנרקדים לאחרונה עד לזרא, עד לעליית ליגה עם ריקודים כמו "שמש לים שוקעת", "לילות של אהבה", "חולות מדבר" ועוד. צמד רקדנים וירטאוזים, האחת רוקדת יושבת על כסא-גלגלים ורקדן צעיר, הלהיבו בהפסקה, עשר דקות של אקרובטיקה מלהיבה שזיכתה אותם במחיאות כפיים סוערות. שלמה ממן היה אורח הערב וזכה כיאה לשפע של פרגון מגדי, הריקוד "סרט שחור לבן" של שלמה נרקד פעמיים לבקשת הרוקדים ובהתלהבות רבה. הנה צמח לו להיט תורן. מאחל לגדי כל שבוע חוג מלא ותוסס כמו הערב. תודה על הערב המהנה. נהננו מאד. מועתק ממאמרי בפורום "סברס". סוף ציטוט. כמי שיכול לדקלם את כל הכתבות שלך בשנתים האחרונות, (כמעט בעל פה), לא זכורה לי, "יציאה", או מוצא שפתיים כזה חנפני... שלך. גמר חתימה טובה. סטיריקן

סטיריקן, לא חושבת שאורבך צריך../images/Emo13.gif)

את עזרתי,.. ואולי זה נראה היה לך חנפני, הוא בסך הכל רשם דיווח עדכני. היכול להיות שלא היית מעולם בערב ריקודים אצל גדי? אחרת, ישר היית יודע, שהוא מדייק,
)

תודה חלילית

תודה לך על הסיוע
ולך סטיריקן : על אף שמאמרי שאותו טרחת לחפש ולהעתיק לכאן, נראה אולי לך כחנפני, לי הוא נראה כדיווח אמיתי לאותו ערב מרתק. ואם תשים לב בודאי תמצא שידעתי במאמר הזה לשלב גם בקורת, להלן : ציטוט :".....סבב ריקודי הזוגות הראשון היה קצת פושר מבחינתי, הרבה ריקודים מהסוג שנרקדים לאחרונה עד לזרא...."

ערן ידידי

דבריך מדברים בעד עצמם. שכן אם אכן הדברים כפי שציינת הרי לא היתה כל סיבה למנות את הנ"ל לתפקיד מכיון ש"התרומות" שפירטת נעשו גם בלאו הכי ללא המינוי. שמא היה ראוי למסור את התפקיד בידי אחר שיתרום לאירגון על פי מטרותיו וכוונותיו המוצהרות?

יפה ציינת "תרומות" ולא תרומות...

בדיוק על אותו משקל של הפרות הקדושות....לכל אחד הפרשנות שלו, לסוגייה פילוסופית זו יש תשובות ותגובות רבות ובטח שבטח במדינת היהודים וקל וחומר כאשר מדובר ביו"ר הארגון כיו"ר, אם לזרום לפי דבריך אז אולי צריך לעשות כמו בגיבוש קצינים לתת כל פעם למישהוא מהחיילים להיות "מפקד הכיתה התורן" ככה בסבב יהיו כולם השאלה מה יהיו התוצאות??!!.

ואולי זה המקום, להעלות תהיה נוספת

כפי שהועלתה על ידי בפורום אחר, ומתייחסת לערב הוקרה אליה הוזמנו מדריכים חברי האירגון. תחילת ציטוט: "לא כל כך מבין את מהות האירוע. ערב או אירוע של הוקרה יוזמים בדרך כלל על מנת להעלות על נס דמות מסוימת,ארגון מסוים או גוף אחר שיזמו פעילות ייחודית מסויימת בעלת תרומה לקהילה ו/או לאנושות ומרגישים צורך להוקיר את העשיה. לא ברור לי על מה ולמה בא לעולם ערב הוקרה זה ומדוע נבחר להמנות בקטגוריה זו של הוקרה. האם מוקירים את פועולם של מרקידים חברי האירגון שעושים מלאכתם ומתפרנסים ממנה? הרי בכך אין ייחוד ובוודאי אין מה להוקיר. באותה מידה ניתן לערוך ערב הוקרה לאירגון הרופאים, השרברבים או מנקי הארובות. אם מבקשים לערוך כנס או פגישה של חברי האירגון לצרכים חברתיים, לכבוד השנה החדשה או כל סיבה אחרת הרי ניתן לקרוא לילד בשמו והמילה הוקרה ודאי מיותרת".

איתן - מטרת ערב ההוקרה

הגוף הקרוי "אירגון המדריכים לריקודי עם" פועל למעשה בשני מסלולים מקבילים, מסלול אחד שהוא הבסיס המקצועי, או כפי דבריך " חברי האירגון שעושים מלאכתם ומתפרנסים ממנה". המסלול השני, הוא המסלול ההתנדבותי. כפי שידוע לך בוודאי, כל הפעילים באירגון המדריכים עושים זאת בהתנדבות מלאה ובזמנם החופשי, כמו כן כל ההרקדות המתקיימות בכרמיאל מתבצעות ע"י המדריכים חברי האירגון בהתנדבות. בנוסך לכך מתקיימות פעילויות התנדבותיות שונות וכמובן עומדים מאחריהם אנשים ומדריכים. בנוסף לכך, המדריכים לריקודי עם הם קבוצה זהה לגוף של אומנים, שחקנים, וכו' שהם בעלי ענין משותף. אני סבור שזה יפה מאוד להפגיש את כל המדריכים לערב בלתי פורמלי / שגרתי ובהשתתפות בני/ בנות הזוג של המדריכים, מפגש מסוג זה עשוי לחזק את האירגון, את הקשר הבלתי אמצעי בין חבריו, לשפר את האוירה, לבנות קשרים חדשים, וגם הנאה משותפת מקבוצת אנשים בעלי עניין משותף. להפגיש את האנשים רק בשביל ההנאה זה לא מספיק, לכן צריך ליצוק איזשהוא תוכן שיעשיר את המשתתפים, יעצים את החוויה ויגרום לאנשים לצפות לאירוע הבא. המתכון הבדוק לערבים מסוג זה הוא: 1. אולם מפואר במקום מרכזי. 2. תוכנית אומנותית קצרה וייחודית. 3. אוכל טוב. 4. נאומים מבריקים. 5. תעודות הערכה לאנשים המיוחדים. 6. המצאת תארים חדשים כגון: היוצר הפורה של השנה, המדריך הצעיר ביותר, המדריך שביצע פריצת דרך מיוחדת, אשת המדריך של השנה, תעודה על פעולה מיוחדת במינה וכו' (לא יותר מ 10 גביעים ותעודות). 7. סרטון קצר שיצביע על ציוני דרך בהתפתחותה של תנועת ריקודי העם מאז ועד היום. 8. הוקרה "לקשישי האירגון", פעולה חשובה ביותר. 9. תיעוד האירוע (באמצעות צילומים ותמונות) והפצתו בקרב חברי האירגון. 10. רצוי להזמין גם שר שעוסק בתרבות שיעניק לאירוע אופי ממלכתי. 11. רצוי להזמין אישים בכירים מתחום האומנות, זה יכול רק לעזור. 12. רצוי מאוד להזמין "סלבריטי" בכדי שלעיתונאים יהיה כדאי להכניס את דבר האירוע גם לעיתונות הארצית. חברי הפורום יוכלו בוודאי להעלות רעיונות חדשים נוספים שיעלו את קרנו של האירוע. איתן, זה חשוב לקיים את האירוע ולו רק בשביל הנסיון. אם הצליח - הוא יהפוך למסורת יפה. אם לא הצליח - לפחות מנסים, וגם זה משהוא. חג שמח וחתימה טובה.

שמעון מכובדי

האמת שלא עלה בידי להבין מדבריך אם זו תוכנית הערב המוצהרת או שמא אלה הצעות ורעיונות אפשריים. אני שב ומציין כי אין כל פסול בעריכת אירועים כאלה ואחרים אלא שלא נהירים לי די צרכם נושאי, נשואי, ומושאי ההוקרה.

איתן - אלו רק רעיונות שאני מציע

אני לא בוועדה המארגנת, אני לא יודע מה תוכנית הערב וכו. כל מה שכתבתי אלו רק הצעות שלי.

rak dan

New member
יד שאינך יכול לשבור תנשק ! ס.חוסיין

"יד שאינך יכול לשבור תנשק"! סאדם חוסיין ובאשכנזית, "אם אתה לא יכול נגדם, תצטרף אליהם"! ג. ביטון נציגנו בבחירות הקרובות לכנסת הקדמה זה לא פליטון, לא בדיחה, ולא גימיק. הפעם אני הכי רציני שאפשר. אז אנא מכם אל תתיחסו לרעיון לפי נטיתכם הטבעית לפסול אותו על הסף, לפני שתקראו עד הסוף, ותשקלו מעט את התכנית המעשית הניתנת לביצוע. בענין אני מתלבט מזמן למרות שעל פניו הוא ניראה מופרך, השקעתי מאמץ להביא נתונים ועובדות ולהראות עד כמה הוא אפשרי, נכונן, ויתכן. השיטה היפנית. בשביל מה להתאמץ ולהמציא כל פעם מחדש, מוטב לקחת רעיונות ומוצרים של אחרים לשכלל אותם ולעשות יותר טוב, מכוניות, שעונים, מצלמות, עובדה זה עובד. גם אני לא המצאתי כלום, רק לקחתי את הרעיון של ידידנו ש. עשור וא. פרץ, שהתמודדו בבחירות האחרונות על ראשות הרשויות המקומיות ביבנה ובגן-יבנה. אחרי שהבינו והפנימו את היתרונות הגלומים במנעמי השלטון המקומי והממשלתי הנהוגים במדינת ישראל. אז בואו ביחד נאמץ ונשדרג את הרעיון המקורי של מרקידנו, ונעלה אותו לרמה הארצית בבחירות הבאות עלינו לטובה בקרוב, ונעמיד מועמד משלנו הרוקדים. תסכימו איתי ודאי שגדי ביטון הוא מועמד מתאים וראוי שהוכיח את יכולתו וכישוריו. גדי ביטון המועמד שלנו. נולד בישראל 1965 כיום בן 40 . אזרח ישראלי ! שרות מלא בצה"ל, ללא רישום פלילי, רשאי לבחור ולהבחר לכנסת. כישוריו: הוכיח כישרון ויצירתיות , יכולת אירגון מוכחת, בעל אישיות כובשת וסוחפת את ההמונים, כושר ביטוי מעולה, הופעה יצוגית תקשורתית, נכחות מצטלמת היטב בטלביזיה. מייצג מובהק של הדור הצעיר. והעיקר הפוליטקה, הוא ממש מוצלח בזה, אז למה לא לנצל תכונה בולטת שלו בדבר האמיתי ה-כנסת, במקום לבזבז זמן על זוטות באירגון שולי של המדריכים. הרציונל למועמדות. 1. יש תקדים. כבר היה ביטון אחד בכנסת, צ'רלי ביטון , רבותי 4 קדנציות !! הכנסת 9, 10, 11, וה12- , אז מה רע בעוד ביטון אחד נציג שלנו בכנסת. 2. שלמה עמר ח"כ לשעבר, יו"ר הנהלת קאופרטיב אגד, נבחר בקולות כ- 2400 חברי אגד בלבד ! ! ובני משפחותיהם. באגד עוד כ- 3800 שכירים שבספק אם הם אוהבים את בעל הבית ? חסינותו של הח"כ הוסרה ב- 1988 בעקבות פרשת "הפגישה הלילית" במשרד עו"ד ארנון והקומבינה לא לשרת במילואים בלבנון. 3. חיים כץ חבר הכנסת, יו"ר עובדי התעשיה האוירית, נציג 3500 הטכנאים בלבד ! בתעשיה, נבחר לכנסת בקולתיהם של 16,000 עובדי התעשיה האוירית. פוליטקאי להשכיר פעם חבר של עמיר פרץ בעם אחד, כיום בליכוד חבר של ?. סיכום : מה שמתאים לתעשיה האוירית ולחברים הטובים באגד בטח מתאים לחברים ולחברות הרוקדים הנפלאים בריקודי העם. על מנת להבחר לכנסת דרושים כ- 25,000 קולות, קטן עלינו, עם 500 חברי אירגון המרקידים ו- 250,000 רוקדים לפחות בישראל ובני /בנות הזוג, אנחנו מכניסים בקלי קלות 10 חברי כנסת, כך שיש עוד מספיק אפשרויות גם למועמדים מרקידים נוספים להבחר לכנסת ויש תמריץ רציני, אם פנינה רוזנבלום יכולה אז גדי ביטון לא יכול?? . לגדי יש מספיק מתנדבים נאמנים שיעבדו בהתנדבות ללא שכר למען המטרה החשובה. המפלגות. לפי החוק המשחית בישראל, רק מפלגות רשומות רשאיות להשתתף בבחירות לכנסת. מאחר ואין כיום שום הבדל עקרוני בין הליכוד, עבודה, ושינוי, והכל מסחרה ואינטרסים אישים, גדי יוכל לנהל מו"מ עם כל המפלגות הציוניות כמובן, ולסגור על התנאים הטובים ביותר, כסיעה במפלגה קימת. הנדוניה של גדי יהיו טפסי רישום לסיעה "שלנו הרוקדים" שיוחתמו בהרקדות. כל מרקיד יערוך ערב הרקדה אחד בחינם ותמורת הכניסה תשמש כדמי רישום לסיעה. אי אפשר הכל בבת אחת, הסבר נוסף בהמשך. אז תחשבו על זה !

רקדן - התחלת למחזר?

אתה או מישהוא אחר כתב פעם בדיוק את אותה הכתבה. חשבתי שממחזרים רק ריקודים ולא כתבות.

rak dan

New member
א.שמידט כיום מחזור זה טרנד לגיטימי

איתן, בואנה שלא תתבאס, אנשק ידך בסיוע הומני. דברים שלא אמרתי מקודם: למה בעצם הכי הכי הכי גדי ביטון. הוא יו"ר בדיוק כמו כל נבחרינו "תחזקנה ידי אחינו המכוננים באשר הם שם" שמבין את כללי המשחק הישראלי . למה לשחק ולבחוש בקקי המקומי, כשאפשר לשים יהבך על הגולה הדוויה הקורצת ומפתה. איך הנך מעז להחציף פנים ליו"ר הנבחר. מה הוא לא התחיל לטפל בהול בחו"ל, ולהכין לו מקום נחיתה וחניה ברחבי הגלובוס מכאן ועד לאוסטליה הקרובה. תתביש לך איתן על כל השמצותיך הנלוזות. וסליחה על המיחזור הבא, לא נשכח ולא נסלח על ההתעללות בנכים ואלי אוחיון בכרמיאל !!! אירגון המדריכים הוא ולא אחר השותף הכי בכיר שיש למחדלים ולבושות, לאלדר וסלומון ולסירחון שרק מטומטמים כמונו עוד לא קלטו. חוצמזה חבל"ז אין ממילא מי שמקשיב לך, לא בעליונים ולא בתחתונים. בברכת חתימה טובה, ומחיקת כל העלבונות וההשמצות.

רקדן את המשנה הזו כבר "למדנו"

שמא נוכל לצפות ממך לריענון וחידוש. למיטב זיכרוני גם בעבר לא היתה התלהבות יתר מדברים אלה.

למעלה