פעם לפני לא הרבה זמן

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
פעם לפני לא הרבה זמן

הייתי מאמין גדול בדו-קיום, בשלום, גם במחיר כל השטחים. ולא סתם בעסקי ברבורי שלום, עזרתי לבן של אבו מה זה, להקים מפעלים בשטחים, לפתח את התעשיה שלהם. נתקלתי בהמון אנשים נפלאים וחכמים ונהנתי מכל רגע. ואז, חודש אחרי החיבוקים בין ערפאת וברק בבית הלבן, נפלו עליי השמיים. המהומות, היריות, המצור על קבר יוסף, סירוב לפנות חייל פצוע, הלינץ´, השמחה ברחובות למראה אותו לינץ´. אין לי מילים אחרות מלבד זה שנפלו עליי השמים. אינני יודע מה צופן העתיד, אולי בעוד שנה תקום מדינה פלסטינאית, אולי בעוד שנתיים ייחתם חוזה השלום, אולי. רק דבר אחד אני כן יודע, אני לא הולך להאמין לשלום הזה לעולם, אני לא הולך להאמין לאנשים אלו עד יומי האחרון כאן, ולא אכפת לי מה יהיה. שלום/מלחמה מבחינתי אין בינם שום הבדל, כי כשמדובר בשלום בגלל שהם לא הצליחו להשמיד אותנו, אני מעדיף מלחמה. כי הרצון להמיד אותנו עדיין קיים, כי השנאה הזו, מקורה באנשים ולא רק בשלטון שלהם. זה הכל בינתיים, הדור שלי כנראה כבר לא יאמין לעולם. היו לי 10 שנים נחמדות של תקווה שאולי...... אך לפני שנה הם הסתיימו.

זה פשוט מדהים! אתה כותב, ואני....

שומע את אבא שלי!!!!! (ואני מודה, לפעמים גם את עצמי. אני חושב כמוך לגבי היושב בראש ישות ערבית-פלסטינית, אך לא לגבי פלסטינים כאינדיבידואלים)

אבו-דני

New member
פעם ולא לפני זמן..היה עבדכם הנאמן..

--- כמו all תמים מלא אמונה שרק מבקש להחיש אותה...ומעשה שהיה כך היה.. 1993 פריצת הדרך בדיעבד הלכאורה היסטורית הציתה את דימיונם של רבים ואבו-דני לא המתין דקה..יען נקראתה הזדמנות נדירה... למצרים מיד פנה ועל המעבורת של נועייבה המשייטת צפונה בואכה עקבה עלה על המעבורת התגודדו ים "בועלים" מצרים שאת פרנסתם מחפשים..והריח הנעים של זיעתם שהצטברה זה שנים, הציף את כל המפרץ מסביב..מסכנים הדגים בירכתי המעבורת רבצו, ספק בהנאה,אולי מצוקה 2 נשים סקוטיות על הרצפה אבו-דני התנדב לארח להם לחברה אחת יען גיזרתה המדהימה והשניה? לא נורא.. לא טוב יטייל האדם בארץ עויינת טרום הסכמי השלום לבדו..צריך את אישתו.. מישהו פעם דיבר עם סקוטי/ת? לא נורא.. לא צריך להבין את מבטאה וכך אבו-דני עם דרכונו בעל האריה האימתני במרכזו מטייל לו עם ארוסתו?! שגם לה דרכון זהה רק שצבעו אדום כהה..וזה כבר לירדנים הרבה (על כך בהמשך) (דרכונים בריטים הוחלפו לאירופאים בצבע אדום ארגמן במקום הכחול העז) איך אתם מאותה מדינה עם דרכונים שונים?..לא אחת אבו-דני נשאל במחסומים והמחסומים היו כל כך רבים ...אבל אנחנו בטיול אז מה לנו ו...זמנים... אבל בסיפור שלי זו אינה הנקודה... על השלום שאת כל האיזור כיסה בתקוה אבו-דני רצה לראות את פטרה את ג´רש רק כתחנה בדרך לתקיעת יתד בממלכה ואת השתאותכם על ההרפתקאה טיפשית-מסוכנת להכנס בדרכון זר לארץ עויינת אפטור אתכם מדאגה ניכרת... לו נעלמתי צפיפות האוכלוסין היתה נשכרת בעמאן הכיר את הירדנים.. אבו-עיסא וטלאב (שלא היה אבו עדיין)-אנשי עסקים השלום כך האמין ועדיין מאמין צריך להיות מבוסס על כספים לעתיד אמין כך שווק השלום בירדן כאופציה לעתיד מזהיר היתה הטענה המרכזית וכך הפך אבו-דני למשווק של מלחי ים המוות באיטליה ואחכ´ ישראל של סבונים ישראלים שצלחו לעיראק סעודיה ולכל מקום אחר... הכל היה ממש באוירה נהדרת אוירה שהינה הכל פתיר וכל כך מהר.. עד ש....עד ש...יצא המרצע מן השק ואת האלימות על השלום הוא ביכר... ויש עוד יש הרבה ...רק שאבו-דני לעולם ממהר

למעלה