פעם חשבתי...

שום אחד

New member
פעם חשבתי...

שבשירים, המשמעות שלהם נגזרת מההרכבה של המילים, ביחד עם המוזיקה. אז רק לאחרונה גיליתי כמה שזה לא נכון, לפחות אצלי.. כמה שהמוזיקה משפיעה על המשמעות של השיר.. מכירים את Seasons In The Sun של Terry Jacks? אז עד לא מזמן חשבתי שזה שיר די שמח.. רק לאחרונה קראתי את המילים, ונפעמתי.. Goodbye to you my trusted friend We´ve known each other since we were nine or ten Together we climbed hills and trees Learned of love and A B C´s Skinned our hearts and skinned our knees. Goodbye my friend it´s hard to die When all the birds are singing in the sky Now that the spring is in the air Pretty girls are everywhere Think of me and I´ll be there We had joy we had fun We had seasons in the sun But the hills that we climbed were just seasons Out of time...... Goodbye Papa please pray for me I was the black sheep of the family You tried to teach me right from wrong Too much wine and too much song Wonder how I got along. Goodbye Papa its hard to die When all the birds are singing in the sky Now that the spring is in the air Little children everywhere When you see them I´ll be there. We had joy we had fun We had seasons in the sun But the wine and the song like the seasons Have all gone. We had joy we had fun We had seasons in the sun But the wine and the song like the seasons Have all gone. Goodbye Michelle my little one You gave me love and helped me find the sun And every time that I was down You would always come around And get my feet back on the ground. Goodbye Michelle it´s hard to die When all the birds are singing in the sky Now that the spring is in the air With the flowers everywhere I wish that we could both be there We had joy we had fun We had seasons in the sun But the stars we could reach Were just starfish on the beach We had joy we had fun We had seasons in the sun But the stars we could reach Were just starfish on the beach We had joy we had fun We had seasons in the sun But the wine and the song like the seasons Have all gone All our lives we had fun We had seasons in the sun But the hills that we climbed were just seasons Out of time...... We had joy we had fun We had seasons in the sun

-Annie-

New member
אמממממממ, לא בדיוק

זה שיר על השלמה, איפשהו, עם מוות. לאו דווקא שיר התאבדותי. "זה הקיץ האחרון שלי אתכם, עם הגשם הראשון אני אעלם.." על אותו עקרון. שיר פרידה. מישו שמודע שהוא הולך למות וכבר השלים עם זה. לאו דווקא מתאבד. ואכן, שום אחד, אני מכירה את השיר אבל אפעם לא הקשבתי למילים, אלא רק לפזמון וגם אני מצאתי בו משו שמח אז. ואולי גם עכשיו. בגלל שהוא משלים עם מוות, הוא שמח בעייני

tiptiponet

New member
אוקיי ...

"זה הקיץ האחרון שלי" זה שיר פרידה כיוון שחבר הלהקה שכתב אותו חלה בסרטן "לאט לאט השכבות נמסות" - רמז ענקי ... אבל את זה אני יודעת הפעם הראשונה ששמעתי את השיר "goodbye my friend its hard to duie" זכור לי שאימי אמרה לי שזה מכתב התאבדות, הייתי אז קטנה, אבל אם זה באמת מעניין אותכם אני אבדוק את הנושא

רותי ב.

New member
גם אני

הקשבתי תמיד רק לפזמון ולא לשאר המילים, ותמיד נשמע לי כזה ´בסדר´. אמנם בזמן עבר הבסדר הזה,.. אבל נוח היה לי לחשוב למרות זאת ´בסדר´. תודה על נקודת מבט נוספת, שום אחד, ולא יודעת אם זה שיר התאבדות או השלמה.

מתאפסת.

New member
נראה לי..

משום מה יותר שזה שיר של הבעת כאב. כאב והשלמה. אבל לחילופין אפשר גם לראות את זה כאיזושהי זעקת יאוש. זעקה לעזרה. לי אישית זה כואב כל פעם מחדש שאני שומעת את השיר כי אי אפשר להתעלם מהעוצמה שבמילים. אף פעם לא חייכתי או הרגשתי איזושהי שמחה בשביל אותו אדם כי אולי הוא השלים עם הסוף שלו. להפך. לא מצליחה להבין איך בנאדם באמת משלים משלים עם הסוף שלו. והאמת היא שאני חיה בנאדם כזה. אחד כזה שיודע שזה הסוף. ועוד יותר גרוע מתי הסוף. אז הוא מספר לי שהוא השלים ושהוא ריאלי ושהוא מבין את המצב. ואח"כ הוא כן מודה שהוא לחוץ ומפחד ושאי אפשר באמת להשלים עד הסוף. גרם לי להגיע למקומות שדי נמנעתי מלהגיע אליהם השרשור הזה. בכלל השבוע האחרון העמיד אותי במבחן לגבי עצמי. והופתעתי לראות עד לאן מגיעה הרגישות שלי והחוסן הנפשי שלי. תודה . עם כמה שזה כואב לי, תודה שגרמתם לי להבין כמה דברים ולרצות להתמודד איתם. כל כך אוהבת את המקום הזה.

bduya

New member
ואני

כל כך אוהבת אותך. ונמאס לי רק לומר לך את זה פה כל הזמן. וגם מזה שאין לי שום דרך להראות לך את זה. את יודעת מה ? אולי אני מגיבה לך כדי שתהיי בטוחה, שלא רק תחשבי.. שיש לך פה חברה. כן חברה לא חברה. וכל מה שאני ינסה לעשות, לומר, כל מבט אפשרי של תמיכה, אהבה, אהדה. לא ישנה כלום אצלך.. לפני כמה ימים אמרת משהו שלא יוצא ממני. אני לא אומרת שנפגעתי, אבל קצת נסוגתי. והנסיגה שלי הזו, ואל תביני אותי פה לא נכון, אני לא מצדיקה כלום בנוגע לקשר שלי ושלך בזמן האחרון מהצד שלי, אבל.. אמרת לי שאני לא יודעת מה זה להרגיש ככה. נתת לי להרגיש שאין לי מושג על מה אני מדברת. כשבעצם, אי אפשר בכלל להשוות את הדרך לאבד בנאדם ואת ההתמודדות עם כל הכאב שבזה, למצבם האישי של הסובבים אותך. אני לא באה אליך בטענות ילדה אבל אל תשכחי, שאני פה קצת כן קצת לא. אני שם כי גם לי היה דבר כזה קים. והכי הרבה, אני אוהבת הכי שבעולם. כתבת משהו שדי שגרם לי לרצות דווקא פה להגיב לך .. "תודה שגרמתם לי להבין כמה דברים ולרצות להתמודד איתם." .. ומצטערת. שאני לא שם כמו שאני אמורה להיות. יודעת שאני יכולה להיות.

רותי ב.

New member
מתאפסת,

כשתרגישי צורך, ורק אם תרצי, שתפי.
על המילים החבויות ...

למעלה