פעם זה קרה לכם?

miki626

New member
פעם זה קרה לכם?

שלום לכם אני דו בארון דתי
בזמן שאתה ניפגשים עם גבר (לא משכב זכר)מין אוראלי
אז אחרי זה אתם מרגישים כאילו אלוקים מעניש אותכם?
לי למשל קורים דברים מוזרים
אני רב עם חברים שלי
שום דבר לא הולך לי
אני מרגיש כאילו אלוקים מעניש אותי על זה שניפגשתי
זה יכול להיות

כי הרבה רבנים אמרו לי שזה בגלל שאתה צדיק ואלוקים אוהב אותך אז בגלל זה הוא מעניש אותך

פורטי40

New member
נבואה המגשימה עצמה

אילו היית חושב באופן חיובי אחרי הקשר המיני עם הגבר, שאתה איש הגון וטהור, לא הייתי רב עם אנשים והכל היה מצליח לך.
אבל מכיוון שהחלטת מראש שמגיע לך עונש, העונש אכן מגיע.

miki626

New member
לא נראה לי

הרי איך זה התחיל בהתחלה
אני ניפגשתי עם מישהו אחרי זה התחילו לי כל הדברים המוזרים האלה

אתה מכיר עוד אנשים שיש להם את זה

ואיפה אני יכול לשאול על זה שהרבה יראו את זה
יש פורום או אתר
ותודה לך

רiאיש

New member
יש תפיסות "קבליות"

על צדיקים גמורים שנותנים להם ייסורים בעולם הזה כדי שישארו להם רק זכויות לעולם הבא.
וכן בברכות דף ז.:
"צדיק וטוב לו, צדיק גמור, צדיק ורע לו, צדיק שאינו גמור. רשע וטוב לו, רשע שאינו גמור, רשע ורע לו, רשע גמור"

אני מאמין שרובנו בבחינת "בינוניים תלויים ועומדים".

בנוגע לשכר ועונש בעולם הזה, נראה לי שאני מקבל יותר את דעת המהר"ל מפראג ור' סעדיה גאון שאמרו שכמעט אין שכר ועונש בעולם הזה:

"וטעם כל זה מה שהשכר של מצוות אינו בעולם הזה, כי כבר פירשנו שאין המצוות טבעיות להיות תשלום שלהם בעולם הזה.
ועוד כי ראוי שיהיה התשלומין לאדם כפי אשר הוא צדיק או רשע, וזה שייך בעולם הבא, אשר הוא עולם האמיתי, לא בעולם הזה. שמצד עולם הזה שהוא עולם גשמי, אין העולם הזה עולם האמת לשלם אל האדם בו כפי מה שהוא צדיק או רשע באמת בלא תוספות וגירעון, לכך אשר הוא רוב זכויות תשלום שכרו הוא העולם הבא"
תפארת ישראל למהר"ל מפראג, פרק ס

בכל מקרה - אתה מדבר על מין אוראלי שהעבירה בו דרבנן, במקומך הייתי מפסיק לדאוג.

פורטי40

New member
פה אני עם המהר"ל ור' סעדיה גאון

אל תצפה לעונש ואל תצפה לשכר. משום שאם תצפה, תקבל את מה שאליו ציפית.
ועוד דבר שכדאי לזכור: המזל שלך הוא חלק מהאופי שלך...

shlomiaz22

New member
היי

בעבר כשהייתי דתי הרגשתי סוג של הרגשה כזו, אבל היום כשאני כבר לא חובש כיפה אבל עדיין מאמין, אני מבין שמה שהרגשתי היה מאוד רווי במטען התרבותי שמקיף אותי וזה הדת והמוסר. אני יכול להתחבר למה שאתה אומר, אבל יש פה אנשים חכמים שאמרו לך מדובר במעין החלטה פסיכולוגית שאתה מקבל על עצמך, נסה לחשוב יותר חיובי לאחר שאתה חווה חוויה כזו או אחרת עם גבר נסה (ואני יודע שזה מאוד קשה) להגיע למקום יותר שלם עם עצמיך הבחירות שלך והמעשים שלך.

שבוע מצויין

:)

datibalev

New member
אף אחד לא הדובר של הקב"ה

אם אתה מרגיש שדברים קורים בגלל דבר מסוים זה סימן ש...?

אז יש כאלו שיגידו שזה שטויות. ההרגשה הזו נובעת רק בגלל שאנחנו רגילים לחשוב בצורה תכליתית, "זה קרה בגלל שהוא רצה ש..." ולכן אם קורה משהו אז " זה בגלל ש..." וכאשר באים לעולם שאינו תלוי בנו אין להשוות שזה לא אותו דבר.

ויש את אלו שיגידו שהכל בידי שמים (חוץ מיראת שמים כמובן) ולכל דבר יש סיבה. שהרי הקב"ה לא רק ברא את העולם אלא גם משגיח עליו ודואג לו. וכשקורה משהו צריך לעשות חשבון נפש טוב טוב ולבחון את מעשיך.

האמת, נמצאת איפשהו באמצע... לעיון נוסף תעבור על הספר דרשות הר"ן שמדבר על נושאים של השגחה לעומת בחירה. אם נאמר בגדול שלא כל דבר צריך לייחס להשגחה. ומצד שני צריך לעשות חשבון נפש ולהיות שלם עם מה שאתה עושה בחיים.

כאן נכנסת הפסיכולוגיה שדוגלת בכך שאסור להדחיק דברים, וזה נכון בדרך כלל. כך שכל אחד צריך לראות מה הוא מדחיק. באופן כללי כדאי לך לנסות את שיטת ה - http://m-focusing.co.il/?p=1266 זאת שיטה שנותנת ראייה אובייקטיבית על בעיות...

סביר להניח שזה נובע מרגשות אשמה

שמשפיעות לך על התפקוד. אתה מתאר דברים "רעים" שקורים לך שקשורים במצב רוח שלך פחות או יותר.

לדעתי אתה צריך לשבת עם עצמך ולהשלים עם כך שמה שאתה עושה הוא לא עבירה, ולכן אתה לא מקבל עונש.

בסופו של דבר אתה נמנע מאיסור דאורייתא של משכב זכר, ועל כך יש לך זכויות גדולות למעלה.

שז"ל דרבנן הוא איסור פחות חמור, ובמצבנו עדיף "ליפול" בעבירה קלה כדי לא ליפול בעבירה חמורה. זאת לוגיקה הלכתית ידועה. מעבר לכך, שיש רבנים שסבורים ששז"ל שמורה לסטרייטים שיכולים לקיים פרו ורבו ומשכב אישה, ולכן האיסור לא תקף במצבנו.

אם תרצה לשמוע יותר, אני ממליץ בחום שתתקשר לרב רון שיתן לך את כל התשתית ההלכתית לדבריי.

datibalev

New member
בהחלט!

מה שכן אני מציע פיתרון לרגשות האשמה האלו...

אני לא אומר שזה קל, אבל זה אפשרי...

גייניש

New member
הו, זה פשוט מאוד:

יש לך נשמה גדולה, והדרך בשבילה לצאת במלואה ולהביא המון טוב בעולם זה רק על ידי התחברות מלאה עם גבר, לכן השטן מעמיד לך מכשולים ומניעות, כדי לבדוק עד כמה אתה באמת מסור, להראות לך עצמך שזה באמת חשוב לך.

(הבהרה: אני לא באמת מאמין בשטויות שכתבתי פה הרגע, כיון שאינני מאמין בהשגחה פרטית. אחת מהסיבות לחוסר האמונה הזה היא מה שהודגם כאן: שכל חוויה נתונה לפרשנות לכל כיוון שהוא - ועל כן אסור לאדם המאמין לנסות לתרגם מהמציאות מהי הדרך הנכונה, אלא להבין מהי הדרך הנכונה ועל פיה לתרגם את המציאות.)

למעלה