פעם בחיים..

dominik

New member
פעם בחיים..

אתה חייב את זה לעצמך. לא לדפוק חשבון לאף אחד ולהשאיר פה הודעה באורך של ספר בגרות בהיסטוריה. כי זה חשוב לי. לא חשבתי שתבינו, אבל ההודעה של lowelpine למטה עוררה בי קצת תקווה שאולי בכל זאת. אז זהו. מוקדש באהבה לקורט (שאני מקווה שיצליח להגיע בשלום לשורה 4),ל NO וללוקה. אז ככה, נורא כיף להיות פרפקציוניסט. ותאמינו לי, אחרי שהתמודדתי עם שתי מורות למתמטיקה שלא היו מביישות את שומרי השער של HOTEL KALIFORNIA ( …“but you can never leave… “( אני יכולה להוציא לכם דוקטורט בנושא ``חופש וזכויות האדם``. הכיף המרכזי בלהיות פרפקציוניסט הוא שאף פעם לא ממש תמצא מישהו שיתנגד לך. כי אם הוא מתנגד לאהבת האדם באשר הוא, לחיים מאושרים ומלאי פרחים ופרפרים ולמדיטציה כלל עולמית מדי בוקר, הוא מן הסתם כהאניסט פאנאט רדוף רעיונות אלימים או, בקיצור, - הזאב הרע. ואף אחד לא רוצה להיות הזאב הרע. אבל לכל דבר טוב יש חסרונות, (בעצם גם לכל דבר רע, לצורך הפרוטוקול) ואחד החסרונות ברצון הגורף והנהדר הזה לספק לכולם חיים מאושרים וחיבור לאינטרנט במחיר שני שקל לשנה הוא, ושימו לב לעומק האלגורי, שתמיד יש כאלה שינסו לקצץ את זה לשקל ועשרים. זה לא אומר שכולם זאבים רעים, אבל זה כן אומר שלפעמים נצטרך להרוג כמה כבשים כדי לחשוף ``השיניים הגדולות`` האמיתי. ומכיוון שכל כך התחברתם לנושא הנאציזים והפאשיזם לדורותיו (קורט, אני כבר מחפשת לך ציטוט), אביא לכם דוגמא מהשטח הכל כך מוכר והסטיגמאטי: במלחמת העולם השניה נהרגו מאות אזרחים גרמנים בהפצצות של בריטניה על ברלין, וקרוב לעשר מליון חיילים גרמנים נהרגו בידי צבאות בעלות הברית. האנשים האלה לא עשו שום דבר רע. חלקם גויסו בכוח לצבא הרייך, רבים מהם אפילו לא הצביעו להיטלר בבחירות הקודמות. היו ביניהם פעוטות, שבכלל לא ידעו את פשר המילה ``יהודי``, ואבות ואמהות שאפילו לא הספיקו להפרד מילדיהם, לפני שה``טובים`` של המלחמה חיסלו אותם בדם קר. ואף אחד מהם לא נשאל מהם בדיוק דעותיו הפוליטיות בנושא השפם של היטלר לפני שפצצות וטנקים מאוד מסויימים הפכו אותם לאנשימים ז``לים. האם הייתם קוראים למפקדים הרוסים והבריטים שהטילו את הפצצות והרובים ``נאצים``? האם היית אומר להם לנצור אש ולהיכנס למשא ומתן עם היטלר? להזכירכם, סיבות ``הומניות`` מהסוג הזה הם שגרמו לכך שגרמניה לא הושתקה בזמן, ולכך ש6 מיליון יהודים אינם יכולים לספר את הסיפור הזה באופן אישי. ההרג של החפים מפשע היה, עד כמה שזה לא עצוב, הדרך היחידה לחסל את היטלר. תראו, המלחמות המתנהלות בעולם הן לא בין בני אדם. אף בן אדם שפוי לא היה מוכן להקריב את חייו או את חיי ילדיו בשביל לתקוע חרב בחזהו של אדם אחר, שאולי במקרה אפילו מעריץ את אותה הלהקה כמוהו, וחושב, כמו הרבה אנשים אחרים, שהמשפט ``שיט, הדבר הזה נראה כמו אקדח``, הוא לא מי יודע מה טוב בשביל לסיים בו את החיים. לא, אף מטרה פרטית אינה מצדיקה הרס חיים, ובדיוק בגלל זה נכתבו פעם על איזו אבן שתי מילים לא מי יודע מה דרמטיות שמתחילות ב``לא`` ומסתיימות ב``תרצח``. אבל המלחמות שלנו הן לא בין בני אדם, הן בין רעיונות. ועד כמה שזה נשמע פילוסופי והיפוטתי, יש משהו ברעיונות נשגבים באמת שגורם לאנשים לחטוף אבן\מגרפה\לוע-של-טנק ולצאת להילחם למען עתידם ועתיד ילדיהם. ותודו שהרי גם ``עתיד``, מוחשי ומוצדק עד כמה שלא יהיה, הוא עדיין תמיד בגדר רעיון. לא כל הרעיונות האלה הם טובים. מלחמות רבות היו סתם משגות של כל מיני שליטים משועממים שלא הצליחו לקלוט את ``היפים והאמיצים`` באנטנה שלהם, ולכן בין ארבע לחמש אחר הצהוריים נאלצו לעסוק בתיכנון קרבות והשתלטויות שונים ומגוונים. אבל כשאתה עומד מול מציאות שנוגדת לחלוטין את כל הערכים עליהם ביססת את חייך, ועליהם תרצה שיגדלו ילדיך, והדרך היחידה להפסיק מציאות זו היא לפרוץ בשאגת קרב עתיקת יומין ולהסתער לקרב- אז אין שום דבר הומני בנתינת ``עוד הזדמנות`` לאדם העומד מולך, חביב ואינטילגנטי עד כמה שלא יהיה. ופצפיסט אמיתי, שמאמין ב``שוויון`` ומאמין ב``אחווה`` ומאמין בזכות לחיים שלווים ונחמדים, צריך לדעת גם לקחת רובה ולהילחם על הערכים שלו, למען עתיד טוב יותר, גם אם בהווה משמעות הדבר היא הרג של חפים מפשע. כי זה עצוב לראות אנשים מתים וזה עצוב לראות ילדים מתעוורים, לא משנה באיזה צד של המתרס הפוליטי הם נמצאים. אבל עצוב עוד יותר לחשוב שאם נזרוק מאחורינו את כל הערכים התרבותיים וההיסטוריים שיש לנו, שאם לא נתייצב לימין האמונות שלנו, אתאיסטיות או כהניסטיות עד כמה שלא יהיו, אז גם העתיד שלנו יראה כך- מת, עיוור, וחסר תקווה. זהו. דום

Funeral_Drum

New member
שתי עובדות, ליתר דיוק

אין לי מה להוסיף ולדעתי חשוב שכולם יקראו את כל ההודעה שלך ויצאו קצת מהקיצוניות שבה הם שרויים לכיוון יותר אובייקטיבי ונורמלי. כמה עובדות מעניינות בקשר למלחה``ע השניה: אחת מההפצצות של בריטניה בגרמניה הייתה על העיר דרזדן. ההפצצה הייתה יסודית ביותר והשמידה את העיר כולה חוץ מרובע אחד או שניים, ונספו יותר אנשים (אזרחים) מאשר בהפצצות על הירושימה ונגסקי, ולמעשה ההפצצה הזאת הייתה מיותרת לא פחות מפני שבעיר לא היו שום מטרות צבאיות. אותי די זיעזע לשמוע על זה בגלל קנה המידה הענק של ההרס וההרג לעומת חוסר הפירסום של העניין. בעצם, הפעם היחידה ששמעתי על ההפצצה הזאת הייתה בספר ``בית מטבחיים חמש`` של קורט וונגוט, שהיה שבוי בדרזדן בזמן ההפצצה. אגב, אני מאוד ממליץ על הספר הזה, הוא כתוב בצורה מאוד מיוחדת- יש בו את ההומור השחור המעולה שאופייני לקורט וונגוט, מעורב בהמון מרירות ועצב שבאים עם נושא המלחמה. עוד עובדה מעניינת היא הצורה שבה השמיד צבא ברית המועצות שדות מוקשים שעמדו שדרכו של הצבא. בעצם, אני חושב שאתם יכולים לנחש לבד (אני רק אומר שלא סתם ככה נהרגו לברית המועצות כלכך הרבה חיילים במלחמה). shine

מתח

New member
דומיניק

כל הכבוד :) נהניתי לקרוא את מה שכתבת, למרות שאני לא מסכים עם זה. כלומר, לא עם הסוף, אבל ... טוב, אני כבר אכתוב הודעה גדולה אחרי ביציפר. כנ``ל lowealpine בינתיים, צ`או

lowealpine

New member
תודה, תודה, ושוב תודה!

אני שמחה שלמישהי יש שכל, אני שמחה שלא כולם נטשו את הכל והפכו לפחדנים. תודה!!! lowe

סופרמן18

New member
יש הבדל בין פרפקציניסט לפציפיסט

בגלל שבילבלת בין שני הדברים האלה לקח לי מלא זמן להבין מה לכל הרוחות אתה רוצה להגיד. אה ופרפקטציוניסט זה מישהו שרוצה לעשות הכל מושלם(ע``פ מילון סופרמן החדש התשס``א)

dominik

New member
טוב, הפעם נתפסתי..

מה שנכון נכון. למרות שיש קשר מאוד חזק בין השניים- פציפיזם בדרך כלל קשור בפרפקציוניזם, שניהם הם הקצנה שלילית של משהו חיובי-הפעם התכוונתי לפציפיזם, ורק ואך אליו. עם קוראי הפורום האינטלגנטים הסליחה. {נחסוך לכם הסברים נוספים בגין התנהגות טובה} דום

לונה

New member
אני מניחה שרק במקרה

השיר שאני שומעת (נאנדום. לא עשיתי את זה בכוונה) כרגע הוא russions של סטינג. כשכתבתי את הכותרת השורה שנשמעה הייתה ``there`s no such thing as a winable war, its lie we don`t believe any more`` מה שהיה הוא שיהיה. וגם המלחמה הקרה נגמרה בסופו של דבר.

luka

New member
זה יהיה נגדי להגיד ש...

לא הבנתי כלום?!, כי באמת לא הבנתי למה את חותרת. אז אני אקרא שוב, ואנסה להבין שוב רגע... שעת קריאה.............................................................................................................................................................................................................................................. טוב.. דום, דבר ראשון, את צודקת, באמת לא היה אפשר להוריד את היטלר בדרך אחרת, אבל ככה זה במלחמה גם חפים מפשע נהרגים, ואני לא אומרת שזה צודק, כל עוד אפשר למנוע את זה, אז צריך לחשוב על זה, כל עוד זה לא ממש נחוץ ושאני אומרת נחוץ אז באופן קריטי ממש, אסור להשתמש בשיטה הזו, הריגת חפים מפשע. שאת אומרת ערכים, לאילו ערכים את מתכוונת, הערכים האלה שעליהם ביססת את חייך?, ואלה שאת רוצה שילדייך יגדלו עליהם? כי אולי הערכים שלי והערכים שלך שונים?!, אז אין לי מושג למה את מתכוונת. ושאת אומרת שפציפסט צריך לקחת רובה ולהלחם על הערכים שלו אז הוא צריך להלחם על הערכים שלו גם אם זה נוגד לערכים שלו?, כי לקחת רובה ולהלחם זה נוגד את הערכים שלי, אחר כך מדינת ישראל בוכה על מכת האלימות שלה. ואםאת מתכוונת שההערכים שלך הם ערכים היסטוריים אז אין לי מה להגיד לך כי ההיסטוריה שלי שייכת להיסטוריה, מה שאומר לא שווה משהו בעניי, רק העתיד וההווה. טוב התגובה שלי כזו כי חצי מהמכתב לא כל כך הצלחתי להבין, כלומר, הבנתי אבל לא הבנתי למה את חותרת. ונו, קורט איפה אתם המצבים שכאלה?!

dominik

New member
שעת סיפור

קודם כל, תודה שאת אומרת לי שלא הבנת, כי אני ממש לא אוהבת אנשים שמשאירים הודעות על איך שהם הסכימו עם כל מילה רק כי הם לא רוצים להודות ש``כל מילה`` במקרה שלהם זה המילה הראשונה והשתיים האחרונות, שהם במקרה קראו. וזה שאנשים רוצים להבין אותי למרות שלפעמים אני לא ברורה זה נורא מחמיא לי. (רוב האנשים שאני מכירה כבר הפסיקו מזמן לנסות..) בכל מקרה, הנה התשובה הכללית למה ששאלת: קודם כל, המטרה הכללית שלי היתה להראות שלפעמים מלחמה זה דבר נחוץ. שאי אפשר להגיד שמלחמה היא מטבעה דבר לא מוסרי, כי מה שבאמת לא מוסרי זה הדיכוי של הרצונות שלך, והכניעה לגורל. זה לא אומר שצריך להלחם עם כל אחד שלוקח ביס מהפיצה שלך, זה כן אומר שיש מקרים קריטיים בהם חייבים להלחם. אני מסכימה איתך במיליון אחוז שקורבנות חפים מפשע מותר להקריב *רק* במקרה שאין דרך אחרת, ואם לא תהרוג אותם ימותו עוד יותר אנשים. ונכון, צריך להישתדל להימנע כמה שיותר ממצבים כאלה, אבל אם הם כבר מגיעים- ולדעתי מדינת ישראל נמצאת כרגע במצב כזה-אז הפיתרון המוסרי היחיד הוא מלחמה. את שואלת מה הערכים שלי? אז זה אולי יפתיע אותך, אבל הערך המרכזי שלי הוא בדיוק כמו שלך- ערך החיים והביטחון. אבל מעבר לחיים הפיזיים, שאותם, אפשרי ונחמד להעביר בניו זילנד הרחק מהמון מתהולל,יש חשיבות לחיי הרוח, לגאווה שלך. כי לחיות תחת דיכוי, ולחיות תחת פחד מתמיד ותוך בריחה תמידית, זה לא חיים. זה גלות, ובסופו של דבר זהגם מוות. ובקשר לילדים שלי- לפני שאכפת לי על איזה ערכים הם יגדלו, אני די רוצה שהם יגדלו בכלל. אני רוצה שהם ידעו חיים אמיתיים, של גאווה לאומית ושל הרגשה שהם חלק ממשהו הרבה יותר גדול מהמשפחה שלהם- שהם חלק מהיסטוריה, חלק מעם. והיסטוריה זה לא רק עבר. זה לא רק כל מיני מלחמות מוזרות של אנשים משועממים עם שמות מצחיקים. היסטוריה זה גם עתיד. בעיקר מה שישאר ממך וממני בעוד אלף שנה. באמת לא אכפת לך מה תשאירי אחרייך בעולם? באמת היית מסתפקת בכמה עצומות אכולות תולעים? אני לא. אני מבינה שאת לא אוהבת היסטוריה, כי בדרך כלל היא מוצגת כמשהו מעורפל ומלא פאתוס. אבל אל תשכחי לשניה שהיסטוריה זה חיים של אנשים. זה מיליון סיפורים קטנים על חיים של אנשים, בדיוק כמונו (מדברים על שמות מצחיקים..) שהרגישו, ואהבו וחיו. בעיקר חיו. אני לא אומרת שצריך ללמוד מהם, הם ברוב המקרים לא ממש רלוונטים, אבל שווה להתייחס אליהם. כי בדיוק כמו שאת לא לבד בעולם, את גם לא לבד בזמן. טוב, זה העיקרון, אני מקווה שהבנת קצת יותר הפעם. ובקשר לקורט- הבטחתי לא לרדת עליו יותר, אבל הוא לא יקרא את זה בכל מקרה, אז מותר לי להניח שהוא התייאש אי שם באמצע השורה החמישית של מה שכתבתי..

מחמאה

אם יש מישהי שהיא הכי חכמה בפורום הזה .. זאת את ! :) את אומרת את הדברים הכי נכונים שאפשר להגיד .. סתם שאלה .. את מכירה את איתמר רוטמנש ?

dominik

New member
די, אני מסמיקה!

אנשים עוד יחשבו שאני נכנסת תחת ניק אחר ומחלקת לעצמי מחמאות.. ולא, מי זה איתמר רוטמנש? (גיל, מיקום, תעודות מזהות..)

:) סתם בדיחה פרטית

שחשבתי שאת מכירה אותה ... יש לי חבר .. ששמו איתמר רוטמנש .. והוא הפאשיסט הכי ידוע בארץ .. מתי שהוא מכיר מישהו הוא חייב לדבר איתו על כמה דברים: פאשיזם (מוסוליני וכל זה ..) על הצבא .. ועל הדעות הפוליטיות שלו ... וגם אם אותו בן אדם משתעמם מהקטע .. הוא גורם לו להתעניין .. הוא דמגוג כזה .. ובסוף אותה שיחה .. הבן אדם יהפוך לפאשיסט .. :) אני נפלתי קורבן .. בכל מקרה .. חשבתי שאת מכירה אותו כי את מדברת בדיוק כמוהו .. פעם אחת אפילו אני והוא הלכנו ברחוב ומישהו שאנחנו לא מכירים הולך עם חבר .. ומצביע על איתמר .. ואומר ``אהה .. הנה הפאשיסט הזה ..`` ואיתמר בכלל לא מכיר אותו .. :) בכל מקרה .. איתמר הוא הדיקטטור הבא של מדינת ישראל

למעלה