פעם אכלתי סלט כרוב

פעם אכלתי סלט כרוב

עם שומשום ותבלון שלו היה עם רוטב סויה ועוד כל מיני דברים שאני לא זוכרת... מישהו/י אולי מכיר/ה את הסלט הזה ויכול/ה לתת לי את המתכון??

מיכל63

New member
יש המון מתכונים במאמרי הפורום

את צריכה רק לבחור מה נראה לך... אני טעמתי את הסלט הזה במפגש של הפורום וזה היה טעיםםםםםם
משהו משהו... וצירפתי לך בקישור עוד מתכונים מלוח מתכוני הפורום
סלט כרוב ואגוזים =============== מקור המתכון - גיסתי נתי הורד (1מדינת ישראל) החומרים 1 כרוב לבן (ניתן להחליף את הכרוב בעלי סלרי אמריקאי) 1/2 חב' אטריות נודלס 1 גזר מגורר (אם הכרוב גדול 2 גזר) 50 גרם שומשום 150 גרם אגוזים קצוצים אופן ההכנה לקצוץ דק מאוד את הכרוב/עלי סלרי לקצוץ דק מאוד את הגזר להרתיח ולסנן את האטריות ולהוסיף לכרוב להוסיף את השומשום והאגוזים הקצוצים לערבב היטב ולתבל ברוטב רוטב לסלט כרוב ואגוזים 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן רגיל 2 כפות חומץ 1 כפית סוכר 1/2 כפית שטוחה מלח - אם יש צורך (לטעום לפני שמוסיפים הסויה מלוחה) לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך מעל הסלט ולערבב היטב. הערה - חייבים לתת לסלט לנוח יחד עם הרוטב בכדי שהכרוב יספוג את כל הטעמים. מקור המתכון - נתי הורד גיסתה של 1מדינת ישראל

kalah

New member
אצלנו קוראים לו שליש-שליש

שליש כוס רוטב סויה שליש כוס שמן-לללאאא זית. קנולה. שליש כוס חומץ. 2 כפות סוכר- אני ממירה בממתיק.- את כל אלו לשקשק יחדיו. שליש כוס גרגרי שומשום קלויים ואפשר גם מעט אגוזי מלך ופקאנים קצוצים קלויים- לפיזור מעל. את הכרוב את מקצצת דק דק ושופכת את המרכיבים. לתת איזה 10 דקות שהכרוב מתרכך וסופג.

יש באמת הרבה מתכונים לרוטב לסלט

כרוב. אני מכינה בד"כ את אחד משני הגרסאות האלה: סלט כרוב של ליהיא לפיד: כרוב לבן 1/3 כוס שמן 1/3 כוס רוטב סויה 1/3 כוס חומץ צנוברים/גרעיני חמניה/שומשום אופן הכנה: חותכים את הכרוב לחתיכות לא גדולות מדי ולא קטנות מדי. בסיר קטן מחממים את השמן, החומץ ורוטב הסויה. שופכים על הכרוב. מחממים במחבת עם טיפה שמן צנוברים, גרעינים או שומשום. שופכים על הכרוב ומערבבים. והסלט השני: סלט כרוב מהספר של בישולה: חומרים: 1 כרוב ירוק לרוטב: רבע כוס שמן רבע כוס חומץ רבע כוס רוטב סויה (אני שמה פחות - משהו כמו 3 כפות) 3 כפות סוכר לעיטור: שמן לטיגון חצי כוס צנוברים או חצי כוס אגוזים או חצי כוס אגוזים מסוכרים או חצי כוס שומשום ההכנה: 1. פורסים במעבד מזון את הכרוב לרצועות דקות, ומעבירים לקערה. 2. מערבבים היטב בקערית את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הכרוב. מערבבים היטב ומשהים לשעתיים לפחות. 3 לפני ההגשה, מחממים במחבת מעט שמן, ומטגנים תוך בחישה את האגוזים, הצנוברים או השומשום. מפזרים על הסלט ומגישים.

למעלה