פעם אחרונה...

פעם אחרונה...

אני עד בפורום הזה לראשי בוק נטולי חדירת חומרים חיצוניים וזה מקומם איך בעידן זה בו נטענת הטענה שהתפתח מוח האדם יתר על המידה, עדיין חיים בתוכינו גלמים שלא מוכנים לחשוב קימעא וכבולים בכבלי שינאת התקשורת למינה הנושא.... ימי הצער של העם היהודי הטענה....החילוני (בפורום) מאזכר כיום אבל וזיכרון את ימי השואה והזיכרון ולעומת זאת בז ומתעלם מיום תשעה באב המסמל אבל קשה שבעתיים החרדי לעולם לא יגחך יזלזל או יתעלם ממות יהודי, הוא מצטער ומתאבל על מאורעות וזוועות השואה, הוא מכבד בדרכו שלו כי הלא כבר נאמר "איש" באמונתו יחה (לא נאמר, אומרים את זה) וכמו כן מציין את יום תשעה באב ועכשיו ימשיכו חילוניי הפורום לחשוב שמה שהחרדי לא עומד בשואה זה הפגנת גיחוך ליום זה? לא ולא הוא מגחך על העומדים ומדליק נר וקורא השכבה לשוכבים ולנופלים תפנימו את זה...

mosh_the_ant

New member
החוצפה שלך מדהימה!MY GOD

מאיפה היומרנות הזאת שלך ? אני לא מבין , אתם חותמים באפסנאות על חוצפה ותוכחה ? (אה שכחתי - אתם לא משרתים....) מה זאת אומרת תפנימו ? -האסון הגרוע ביותר בתולדות עם ישראל, וזה מה שיש לך להגיד ?קשה לך לעמוד לכבוד אבותיך ואבותיי שנרצחו בשואה בדם קר ובנשק חם ? אתה בא לריב למי היה אסון יותר גדול ? ט´ באב או יום השואה ? – אתה מוכן להתעורר ולהריח את הקפה ? אני עד היום לא מבין אם אתם עושים את זה בכוונה או שאתם פשוט חיים בבועה המצחינה שלכם בלי לנשום אוויר מדי פעם. כולנו יהודים –כולנו ישראלים וכולנו רוצים לחיות את החיים שלנו בשקט ושלווה, למה אתה חושב שאתה יהודי יותר ממני ? אני לומד בסביבה שיש לה אורינטציה דתית –באריאל , ושמה כל אחד חי את החיים שלו לפי ראות עיניו, למה לכם –זה כל כך קשה ?

הוא אשר אמרתי...

חוסר אינטלקטואל בהבנת הנקרא זה מה שהפגנת אתה קורא חלק מהדברים וצועק כתרנגול, גוללללללללללללל אני כתבתי ואתה יכול לחזור ולקרוא (זה קשה אני יודע) שהחרדי אינו מזלזל ובז, איפכא ואיפכא מסתברא, הוא מעריך, כואב, מאזכר, מקדש את המאורע ולעומתו אחיך כותבי הפורום הפגינו זילזול מופגן ביום תשעה באב אז אני, להוציא מליבם של אלו המחשתי שאובדן העם בתקופת החורבנות היה קשה וכואב מנשוא ואף יותר מזוועות השואה המתועדות זה הכל אם לא הבנת היית צריך לתקוף חרדים לארוחת ערב אני יודע אבל.... הכותב אינו חרדי, הוא מייצג את מי שאינו בפורום ושופכים את דמו שלא בפניו

mosh_the_ant

New member
ואילו אני חושב שהתחלת את הבלאגן הזה

בכוונה תחילה כדי שתוכל להצטדק ,כולך טלית שכולה תכלת ," אוי אללי,המיעוט החרדי מותקף קשות בידי אוכלי הטרפה של שינוי ,אני חייב לעמוד כנגד השצף קצף כדי שחס וכרפס כבודם יירמס"... די -כבר, רד מהכיסא הגבוה שלך וצא לעולם תנשום קצת אוויר ותראה שהעולם הרבה יותר גדול ומלא בפלאים מאשר הקטנוניות הזאת. להיות ציניים -זה קל מאוד .ואני ממש מתפתה -אבל זה לא יתן כלום. לכתוב עוד פעם שאני רוצה שאני ואתה נשב ליד שולחן אחד, נשתה בירה (בהגחת הרבנות-אני מוכן להתפשר) ונדבר ? אני מקבל אותך ושכמותך לביתי -התקבל את חוקי הבית שלי ? מחכה לתשובתך הכנה -והלא מתחכמת בעליל - דבר אלי כאדם לאדם , ולא דמגוגיה דתית מול חילונית.

איך הגעת לכל המסקנות האלה?

תביט בשירישור הקודם בנושא שאגב...לא אני התחלתי אותו אחא....כן, גרשון שליח המפלגה, בשם חופש השיסוי הוא התחיל לכתוב שטויות בסערת רגשותיו ואני ניסיתי לתת הכוונה לעלם, מזה יצא מה שיצא, נכנסת באמצע, נכנסתי בך וכל אחד כותב בלי לקרוא, תקרא שוב את דבריי בלי קשר לדתי חילוני, אני פשוט צודק בעובדות והמציאות מוכיחה זאת.

mosh_the_ant

New member
הוכחת את טענתי.

אני פניתי אליך כאל אדם -בנסיון כנה ואמיתי ליצור איתך שיחה אמיתית. אבל אתה אפילו לא ניסית להתייחס !!! ניסיתי לעקוף את כל הדמגוגיה הדתית\חילונית -אבל אתה כמו שחשבתי -בחרת ללכת בדרך הקלה . דרך השנאה . "נכנסתי בך וכל אחד כותב בלי לקרוא" - זה מה שאתה כותב לי אחרי שאני מושיט לך את ידי ? לפחות תהיה מספיק בן אדם בשביל להעניק את תשומת הלב לאדם שאתה מדבר איתו . לפי דעתי המנחשת -את\ה בן 13 .(ואם לא -אז,מנטלית) מתלהם, מתלהב, מביא מילים שמצאת במילון -אבל לא נכנס לעובי הקורה. בקיצור מה שנקרא במחוזותינו " זיין שכל " "אני פשוט צודק בעובדות והמציאות מוכיחה זאת." - בשלוש שורות הוכחת לי שאתה צודק ? מה עם דוגמאות,פירוט ,מתי ואיך , הרוחניות של הדת מול האפסות של החיים ללא אל וכו´... תחזור אלי עוד כמה שנים -כשתלמד משהו.

יחס החרדים לשואה

אבל אשמים אנו ח"כ יוסי פריצקי אפריל 2002 בעת האחרונה החלו לפאר את דפי העיתון "יום ליום", ביטאון סיעת ש"ס, "מחקרים" ומאמרים על שואת יהודי אירופה ועל אשמת הציונות בשואה זו. בחלק ממאמרים אלה הואשמו היהודים הרפורמים בשיתוף פעולה עם הנאצים - לא פחות ולא יותר. בחלקם הואשמה הנהגת היישוב העברי בארץ ישראל וההנהגה הציונית בהפקרת יהודי אירופה לגורלם המר, ובחלקם השתלחו הכותבים "סתם" בציונות, בצה"ל, במדינת ישראל ובחילונים. מן הראוי לשאול מדוע ביטאון של תנועה אורתודוכסית ספרדית עושה מעשה תועבה שכזה ומאמץ לעצמו דיעות ורעיונות של החרדים האשכנזים הקיצוניים ביותר? לחץ [כאן] להמשך הכתבה מאתר "חופש"

גרשי גרשי...

אתה אמור להיות מנהל פורום, כלומר עם טיפת שכל מה רצית שפריצקי יכתוב ויחשוב על מה שצוטט, מה? גם אם הכתבה היתה אוהדת את הרפורמים הוא היה נגדם לגופו של עניין, ראשית ש"ס אינם חרדים ואיך אומרים בערבית, בראס דין עינכום זו המציאות לגבי הרפרומים, המחקר לא של ש"ס, זה מחקר שנעשה ע"י חוקרים למעט אם אתה סובר שש"ס המציאה את זה ואז זוטר שבאזרחים יכל לדפוק תביעה לעיתון על שקרים ודיבה, כך ש...לא אתה לא אני ולא פריצקי יודעים מה באמת היה, ואם אכן הם סייעו בידי הנאצים אז מה הכעס, להיפך, תכעס. על משפט קסטנר גרינוולד שמעת? משפטנות למדת קצת בחיים? עד היום יש בין האשכנזים האשמות בין קהילות שונות על האשמה זו או אחרת בנוגע לתקופה ההיא, תאשר שהצלחת לעקוב אחריי

אנדרי ז

New member
נכון, הוא קצת פיקשש

אני במקומו הייתי מודה בעובדה הזאת ואפילו בשמחה. כי זה רק מראה שלכל מטבע יש שני צדדים. אפשר לעשות דברים בנועם ותוך סובלנות הדדית, או שאפשר לשלוח פקחים (דרוזים?) לשכונות חרדיות במוצ"ש שירשמו דו"חות על עבודה לא חוקית, שירגישו גם הם מה שאנחנו מרגישים.

אחלה

לפי החוק ה´חדש´ שבת תיכנס בחצות (יום שישי) ותצא בחצות (ביום שבת). מכאן, אתה כופה על שומרי שבת (שהם הרוב במדינה - לא חייבים להיות דתי) לחלל שבת, ומצד שני לחלל שבת (שבת שלכם). מפעלים ועסקים המעסיקים דתיים ושומרי שבת (יש המקפידים לשמור לפחות על אחד מהאיסורים הבאים:נסיעה, עישון, טלביזיה, בישול ועוד.) ואשר יבחרו לעבוד/לפעול עד חצות ביום שישי, יצטרכו לפטר את אותם עובדים! לעומת זאת, מה עם אלו העובדים מזה שנים במוצאי שבת? מה יהיה איתם? הם לא יוכלו לעבוד מפני שאתה תקבע בחוק שאותם השעות הן כבר בגדר שבת! אולי תעזור לי להבין מה הן התוכניות לפתור את הבעיות היכולות לצוץ עקב חוק השבת החדש? אני די הסתבכתי מלהבין. תודה

אנדרי ז

New member
הזכרתי גם את הביטוי דרכי נועם

מבחינתי אפשר שכל אדם, ואפילו כל עסק, יכריז אם הוא מצהיר על עצמו כשומר שבת, ואז לא יחולו עליו איסורים במוצ"ש. לחילופין הוא יוכל להכפיף את עצמו לחוק החדש, ואז הוא יוכל לעבוד גם בשישי בערב. יש עוד הרבה על מה לחשוב ואני תמיד פתוח לרעיונות חדשים.

אנדרי ז

New member
שני דברים

1. את ה"יוטורן" עשה נעים מאוד כשהביא את הקישור בנושא פריצקי. 2. אין לי שום בעיה עם זה. דיונים מתפתחים בצורה טבעית לכל מיני כיוונים, ואתה בטח לא השוטר שלנו בשביל להגיד לנו על מה לדון ועל מה לא.

סילבן

New member
מה הבעיה?!

כיום, רוב בתי העסק עובדים חצי יום ביום שישי ולא עובדים כלל ביום שבת. אחרי החוק הזה, שודחף את השבת לתוך הלילה, קטן זמן היום של השבת, כך שבתי עסק יהיו פתוחים כל יום שישי ורק ביום שבת לא יהיו פתוחים. רק אחוז קטן מאוד של בתי עסק פותחים את שעריהם במוצ"ש, כי בשביל שעות הערב המועטות אין זה מוצדק. פריצקי ידע זאת טוב מאוד, מה רצית שיגיד?

פלסטיק

New member
איזה כיף, הבטיח שפעם אחרונה

אבל בטח לא תוכל לעמוד בזה, אני בטוח. אתה סתם מקשקש ומתלהם, אני הצעתי לתת מעמד שווה ליום הזיכרון יום השואה ותשעה באב ואתה כבר קופץ. אפילו הגיון בסיסי אתה לא מבין מרוב זה שאתה צריך להוכיח לעצמך שבזים לתשעה באב.

פלסטיק...

אתה מסוגל לעבור על שלל הודעות כל הכותבים ולראות מי זלזל באמת באירוע זה או אחר? אתה מסוגל להיות אוביקטיבי? אתה מסוגל לקרוא נכון ולהבין פחות או יותר נכון? אתה פלסטיק?

למעלה