פעם אחרונה שאני שואל!

פעם אחרונה שאני שואל!

מה נסגר איתכם יא חבורת אינטלגנטים?! אני שואל שאלה כבר פעם שלישית, אתם לא עונים לי אני נכנס פה לאטרף : האם מישהו חווה הזדקרות שלא לוותה ברעד של היוק\סטיק ו\או צפירת הזדקרות? האם אני אקבל רעידות בסטיק וצפצוף בכל מצב ותצורת טיסה שיזהירו אותי מפני הזדקרות קרבה? או שישנם מצבי טסה בהם ההזדקרות באה ללא אזהרה? זו שאלה שמעסיקה אותי כבר כמה זמן

sagiari

New member
הזדקרות ללא התראה

ראובן שלום, אין לי ניסיון רב כמו לאחרים בפורום, אך תנסה את התרגיל הבא, שלימד אותי מדריך בארה"ב ונדמה לי שתחווה הזדקרות ללא התראה. בססנה 172 תעבור לטיסה י"א איטית של 45 קשר, מדפים מלא למטה (תצורת נחיתה), תזדקק כנראה גם למלוא המקזז, בדרך יתכן וצפצפת ההזדקרות תזעק, אך כשתתייצב בי"א סל"ד 1900 מהירות 45-50 היא תרגע. אז תעבור לסרק ומיד תתרחש הדזקרות ללא התראה/עה. כמובן שיש לבצע את התרגיל בגובה מתאים בהצלחה

הזדקרות ללא רעידות

ראובניו שלום אולי חוסר התשובות לשאלתך נובעות מהעובדה המצערת, שאלו שהרגישו הזדקרות ללא רעידות NOT WITH US ANYMORE טומי

1mor

New member
cross control stall

ראובן אהלן, בארה"ב חוויתי משהו דומה להזדקרות ללא אזהרה מוקדמת. הדבר נקרא בשמו הנ"ל. בדרך כלל בזמן פיינל כאשר רגל מוכנסת וכנף נגדית יורדת , לתיקון לרוח, נוצר מצב מסוכן אם מהירות האוורי יורדת יתר על המידה. מצב זה עלול להביא לנפילת כנף והזדקרות ללא אזהרה וללא רעידות או הגאים רכים. יש לשים לב ולהיזהר בתיקוני רוח. בשמחות מור.

צור בנר

New member
לא ברור לי איך נקבל הזדקרות

ללא צפצפת הזדקרות, בהנחה שהצפצפה פועלת כשורה. כנף מזדקרת בזווית התקפה מסוימת ותו לא., ולא משנה באיזו מהירות זה קורה. הצפצפה לא יודעת באיזה מצב טיסה המטוס נמצא והיא מופעלת באותה זווית התקפה קריטית (מעט לפניה, כמובן). לכן, לדעתי, צריך להיות צפצוף (אני לא בטוח לגבי רעידות, מה גם שאני לא תמיד מרגיש רעידות בהזדקרות בססנה) לפני כל הזדקרות. ייתכן וזה יהיה הרבה לפני ההזדקרות (כמו בכניסה הדרגתית, כמו שמבצעים בקורס פרטי), או זמן קצר בלבד לפניה (בכניסה חריפה).

כשאתה כותב זמן קצר - כמה קצר?!

כמה כבר קצר זה יכול להיות? אם זה שבריר שניה אז אני קורא לזה "ללא אזהרה" ... אזהרה זה כאשר יש לך מספיק זמן להגיב....

למעלה