פעילות עם צדפים

קרני12

New member
פעילות עם צדפים

אשמח לקבל רעיון לפעילות בתנועה עם צדפים. שילוב של מוסיקה ותנועה (אירית? את פה?)

אירית י

New member
../images/Emo6.gifבוקר טוב מצחיקולה../images/Emo6.gif

אני אספר לך מה אני עשיתי. קודם כל הכנתי רשרשנים מצדפים. אני חושבת שהראתי לך אותם, אבל אני אספר איך כדי שכל מי שתרצה תוכל להכין. קניתי בהום סנטר צינור שקוף דק, השחלתי לתוכו חוט ניילון והשארתי משני הקצוות מספיק חוט עודף כדי להשחיל את הצדפים. כל צדף שהשחלתי עשיתי עליו קשר כדי שישאר במקומו. את הצדף הבא אחריו השחלתי מספיק קרוב כדי שיוכלו להתנגש ולהשמיע צליל. אחרי שהשחלתי בערך 5 צדפים חיברתי את שתי הקצוות ויצרתי מעיין קשת. זהו, הרשרשן מוכן. ולפעילות: אני הכנתי פעילות שמשלבת גם חול, גם צדפים וגם צלופנים כחולים שיהיו כאילו הגלים. בשלב הראשון הם ישבו על הרצפה במעגל ואני לצלילי הים המכושף פיזרתי חול על הרצפה (החול היה חול דק מהים - ולא חול מארגז החול). הנחיתי אותם לצייר על החול - כל אחד מה שהוא רוצה. לאחר מכן שמתי שיר מתוך שטותינוע "לצייר ולמחוק": גל גל גל גל גל גל מעגל פיק פיק פיק פיק פק פיק פיק פיק פיק פק ונמחק. כשסיימנו לצייר על החול שמתי שוב מוסיקה שקטה והתחלתי לפזר צדפים על החול. הילדים שיחקו עם הצדפים ולאחר שספקו את סקרנותם, ביקשתי מהם לבדוק את השוני בין הצדפים והכונכיות. הילדים מצאו שוני בגדלים בצבעים ובצורות. ואז חילקתי קונוסים, הילדים הכניסו צדפים וחול לקונוסים וניערו, הדצפים רישרשו והחול נשפך החוצה מהפתח התחתון של הקונוס, נתתי להם לעשות פעילות חופשית בלתי מונחת עם הקונוסים והם המציאו דברים מקסימים. אחד הדברים היה מגדל שבו כל אחד מילא חול וצדפים בקונוס שלו, הם הציבו את הקונוסים זה מעל זה ברווחים ואז החול הועבר מקונוס לקונוס עד שיצא מהאחרון אל הרצפה. היה מקסים. הדבר הבא היה רשת תול. פרשתי רשת תול על הרצפה ובקשתי למלא בה חול וצדפים, הילדים מילאו ואז הרמנו את הרשת, בדקנו מה נשאר בה (כמובן שהחול יצא ממנה ונשארו רק הצדפים). שוב שמתי מוסיקה שקטה, והפעם פרשתי רצועות ארוכות של צלופן כחול, הילדים פעלו עם הצלופנים כאילו הוא הים, עשו גלים, הרימו, הורידו בלווי מוסיקה קלאסית "קנקן של אופנבאך" או עם השיר הידוע "הים רגוע". שרנו את השיר אניה ונרגענו קצת בתנועה מצד אל צד. לסיום הילדים קיבלו רשרשני צדפים ועם מוסיקה מתאימה (אני במקרה בחרתי מוסיקה אפריקאית) הם רקדו ורישרשו. זהו. הפעילות הזאת אורכת כשעה שלמה. אני עכשיו הולכת לשעה בערך, כשאני אחזור אני אחשוב בשבילך על פעילות אחרת שעוסקת רק בצדפים. ביי ביי

אירית י

New member
עוד דבר חשוב וגם תמונה להמחשה

חשוב שיהיה שפע מהחומרים כדי לא ליצור מתחים בין הילדים. אני אספתי בערך 10 קילו צדפים ו-10 קילו חול. בקיצור - הפעילות הזו מתאימה רק למופרעות שביננו. צרפתי עמוד מתוך האתר שלי בו מופיעות תמונות מתוך הפעילות הזו.

קדן

New member
אירית

אני הכנתי השבוע צמידים לרגליים מצדפים למסיבה , ובקצב של מוסיקה אפריקאית הילדים יניעו את הרגליים , אחר כך מצטרפים מרקסים שהכנתי מבקבוקי מים קטנים מלאים באורז ומקושטים . את הצדפים היה קשה לאסוף מכיוון שלא כולם עם חורים, ולשם כך גייסתי את כל המישפוח'ה למשימה. הפעילות שלך עם הצדפים מדהימה , כמו תמיד . אני מאמצת אותה לשנה הבאה.

אירית י

New member
קדן, נשמע מדליק../images/Emo45.gif

נכון, קשה למצא דווקא את הצדפים עם החור

איריתי כמו תמיד נשארתי מוקסמת

את כל כך בסדר תמיד מפרטת כך שכל אחת תוכל להבין למה בדיוק התכוון המשורר. חבל שאת לא הצפון

את הצדפים אפשר להכניס

לתוך גרבי ניילון לקשור משני הצדדים ולהשתמש בהם כמו בכדורים עם הפעמונים קל ונוח לילדים להחזיק בקשר של הגרב להקיש עם הפעמונים בחלקים שונים של הגוף הילדים מאד אוהבים אצלי להקיש על חבר לפי הנחיה על הגב ...

angel10

New member
אירית, אין, אין עליך!../images/Emo57.gifטפו טפו

פשוט מדהימה הופכת את הרעיונות שלך לקבצי וורד ושומרת לי.מותר, נכון?

קרני12

New member
אירית 1000../images/Emo25.gif

כבר הכתרתי אותך לקינגית באחת הפעמים לא? את פשוט ע נ ק י ת!!!!!!!! אה, ושכחתי להודות לך |רמקול
רמקול|

אירית י

New member
ותודה על כל המחמאות שגרמו לי../images/Emo9.gif

להסמיק ולצחוק לחילופין (טפו טפו טפו
)

למעלה