פעילות עם ילדים

mor mor

New member
פעילות עם ילדים

בעבר שאלתי, אני לא מוצאת את התגובות, לגבי עיסוקעם ילדים... חברה, ביקשה ממני להגיע לערוך סדנא, ביום הולדת של ביתה בת ה - 11 או 10 3 שעות של פעילות, מה אני יכולה לעשות עם הבנות, יהיו בערך 12 בנות.... אני אצטרך גם לקנות חומרים, כמה אני צריכה לקחת?

עבודות גבס למשל..

יחסית זול וקל לביצוע הכיני מראש מלאי גדול של דברים מגבס ותני להן לצבוע אם יש השגחת מבוגרים נוספים אפשר להכין גם נרות הצעה נוספת היא הכנת עוגיות למיניהן או שוקולדים/מרציפנים. כמובן שדאס זו אפשרות נוספת אך העלויות גבוהות.

mor mor

New member
תודה גלי גם אני חשבתי...

על גבס, נראה לך שלטים לחדר של הבנות מתאים, או ציור על חולצות.... כי לא ממש בא לי להתעסק בדאס...

מכירה את צביעת החולצות

באמצעות קשרים? לוקחים חולצה לבנה, תופסים פיסת בד ובעזרת חוט עושים קשר חזק >מספיק חזק שיהיה עמיד במהלך הצביעה> טובלים את החולצה בתוך גיגית עם צבע בד <הוראות להכנת צבע בד יש על הצבע עצמו> מניחים לייבוש, כשפותחים נוצרים עיגולים למיניהם כמו כתמי כלור.

לשלטים לחדר

הייתי משתמשת בסול בצבעים שונים >אפשר להוסיף פומפונים, עיניים זזות, מיני שערות - הכל תלוי במעוף שלך ושל הבנות> כיום יש אפשרות לרכוש כל מיני צורות מסול שאפשר להדביק על השלט עצמו עשי סיבוב בחנויות התחביב ואולי תוכלי להתרשם משלטים מוכנים.. או להכין שבלונות של שלט מגבס ולאפשר להן להשתולל עם צבעי גואש. >ועוד רעיון - חנוכה קרב ובא.. אפשר להכין חנוכיות מגבס>

bell2002

New member
עשיתי לבני בן ה- 8

יום הולדת לכיתה. עשיתי תחנות ככה: תחנה אחת - פיצה - חתכתי פיתות לרוחב כך שהתקבלו שני עיגולים וערמתי את העיגולים בערימה בצלחת, (כל הכלים חד-פעמיים) בקערה עשיתי רוטב פיצה מרסק עגבניות+מים+תבלינים, בקערה אחרת גררתי 1.5 ק"ג גבינה צהובה (במעבד מזון), בקערות אחרות שמתי תירס, פיטריות,זייתים . הילדים הכינו לעצמם פיצה לפי טעמם האישי. הקונסטרוקציה הלכה כך:לכל ילד נתתי צלחת חד פעמית ועליה ריבוע של נייר אפייה (על הריבוע בפינה כתבתי בעיפרון את שם הילד) על הריבוע הילד שם את עיגול הפיתה והכין את הפיצה והביא לי לאפות, את האפייה עשיתי בתנור טורבו על הרשתות - על כל רשת נכנסו 4-5 פיצות (על ריבועי נייר האפייה) אופים 10 דקות בחום גבוה. תחנה אחרת הייתה עוגיות מבצק פריך - כל ילד קיבל כדורון של בצק פריך ועיצב לעצמו צורה, אופים כמו הפיצה על חתיכות נייר אפייה עם שם הילד. תחנה נוספת היתה כל ילד קיבל שקית עם ממתקים (וופלה, מרשמלו, עדשים, מסטיק, בייגלה...) והוא היה צריך לבנות מהממתקים משהו לפי דמיונו. תחנה נוספת שהצריכה המון הכנה קודמת היתה הכנה של צורות מגבס והילדים קיבלו צבעי גואש ומכחולים והם צבעו את השבלונות האלה לבד. כמובן שהיה טקס יום הולדת ומשחקי בלונים כחצי שעה. התגובות שקיבלתי היו נפלאות - קודם כל הילדים עצמם אמרו לבני שזה היומולדת הכי יפה שהיו בו אי פעם. וההורים... התקשרו אליי והחמיאו. אני... לקח לי שלושה ימים להתאושש - אבל היה מאוד כדאי. לגבי מחירים - תלכי לסופרמרקט תתמחרי לעצמך את המוצרים ותחשבי כמה היית רוצה להרוויח, בהתאם לזה תדרשי מחיר. אפשרות נוספת היא שתתני רשימת קניות לאמא של הילדה, שהיא תקנה הכל, תכיני את הגבס בביתך (גבס עולה גרושים - הבעיה היא השבלונות שהן יקרות), ויום לפני הארוע תכיני את הבצק, רוטב העגבניות והחומרים לפיצה. זהו, סוף המגילה. אם תרצי עוד פרטים - בשמחה.

bell2002

New member
ועוד דבר קטנטן

הילדים לא זרקו אוכל אחד על השני בכלל, פעם ראשונה שאני רואה יום-הולדת ללא ונדליזם. הם היו כל-כך עסוקים, המסכנים, שלא נשאר להם זמן ואנרגיה לבזבז על דברים אחרים - היה להם הרבה להספיק. אבל לבנות 10-11 זה בוודאי לא יקרה. גם זה רק 12 בנות, כך שזה הרבה יותר קל, אצלינו היו 25 ילדים בני 7-8.

שמיימית

New member
וואהוווו חתיכת פרוייקט!!! כל הכבוד

אבל נשמע שהיה ממש כיף האוכל האוהב עלי זה פיצה פיתה אם הייתי יודעת הייתי באה
ממש השקעת ביום הולדת נשמע מאוד כיף הייתי רוצה להיות ילדה במסיבה שעשית יפה מאוד יש תמונות?

av_i_va

New member
המלצתי לך גם בפעם הקודמת:../images/Emo140.gif

3 שעות בנושא אחד זה זמן ארוך מידי. אפילו שהילדים יחסית גדולים, אין להם סבלנות לכל כך הרבה זמן. יהיה עליך לחלק את הפעילות לתחנות שונות במרווחי זמן של 20-30 דקות.

mor mor

New member
אולי אני אעשה כך....

שעה ראשונה - מציירים על חולצות עם שבלונות... שעה שנייה - ושלישית - שלט לחדר בעזרת שבלונות,סול , חיות שאפשר להדביק.. וצביעת צורות מגבס....

למעלה