פעילות מקדימה

פעילות מקדימה

מזה כחודש אני מסתובבת פה בפורום, ממש מתחילה וסוגרת איתכן ועם הרעיונות השופעים שלכם את היום. אז ראשית- המון תודה. וכעת מתוך רצון לתרו משהו גם מעצמי אספר על הפעילות שתיכננתי ליום ששי שלפני תחילת הלימודים בגן. השנה החלטתי להזמין את הילדים והוריהם בקבוצות קטנות, כ-7 ילדים בכל קבוצה. בהזמנה ביקשתי שיגיעו עם תמונה. נשב על השטיח, אקריא את הסיפור "תגידי איך קוראים לך" אחריו אספר על עצמי [שם, כינוי, ואיך אני מעדיפה שיקראו לי בגן] כך גם הסייעת, ואז הילדים יציגו את עצמם. נקום, ונערוך סיור בגן. מנסיוני זה חשוב מאד, שכן יש ילדים שבימים הראשונים נבוכים ולא יודעים היכן השירותים למשל. בסיור אני משלבת סקרנות ועניין לגבי המוקדים השונים ובדלת האחורית מכניסה מעט מחוקי הגן. ואז, יקבל כל ילד דף [אין לי נסיון בכך, אבל אם אצליח אצרף את הקובץ שהכנתי] ומדבקות עם אותיות ועם מספרים. ידביק את תמונתו, יוסיף בעזרת האותיות את שמו ואת מספר הטלפון שלו. את הדפים נאגוד בספר הטלפונים של הגן. לסיום, ייגש כל ילד לחפש את המגירה שלו [אציל המגירות מסודרות על פי הא"ב של השמות הפרטיים של הילדים, כך גם לגבי דפי הנוכחות, דף הקשר וכו. זה יעיל וקל להתמצאות יותר מהדפים שמקבלים מהמועצה בהם האירגון הוא על פי שמות משפחה. במגירה תחכה לכל ילד הפתעה [אולי סוכריה על מקל] ותליון עם שמו, אותו יענוד בבואו לגן ביום ראשון.

ניסנמה

New member
פעילות נחמדה. את מתכוונת לגן חובה?

אהבתי את סידור המגירות לפי הא'-ב' של השמות הפרטיים. אני גם אסדר אותן כך, כי תמיד אני מחפשת את המגירה הדרושה המון זמן. אני מתכוונת לתת לכל ילד במפגש לצבוע דמות של ילד/ילדה עם ציון שם. פעם ביקשתי לצייר את מתאר כף הרגל ואז תליתי על הקיר תחת כותרת "ושוב נצאה אל הדרך", פעם כפות ידיים - "יד ביד לגן נצעד", השנה יהיו ילדים. ספרי אחר כך איך היה עם המדבקות, האם הצליחו הילדים, האם לא היה מסורבל להם. הרעיון שלך מצא חן בעיניי.

כן, גן חובה

אבל השנה מחצית מהילדים יהיו 'צעירים' [בני ארבע] בעניין המדבקות, סביר שיהיו ילדים שלא ידעו לכתוב את שמם וודאי לא את מס' הטלפון שלהם, אבל מדובר בפעילות הורה-ילד, ובעניין השם -נראה לי שקל יותר להדביק את האותיות מאשר לכתוב אותן, בכל מקרה אספר כמובן איך היה

לו לאה

New member
האם אתן יודעות אם הסיפור :

תגידי איך קוראים לך ? נמצא בספר הגדול של נירה הראל.?

למעלה