פעילות לים השואה

פעילות לים השואה

אהלן,
אני מתנדבת בהוסטל עם אנשים בעלי אוטיזם.(רק לידע כללי, מדובר בנערים ונערות בתפקוד נמוך-בינוני)
ביום ראשן הקרוב אני צריכה להעביר שם פעילות (כמו בכל יום ראשון..) בגלל שזה נופל על יום השואה חשבתי להעביר פעילות כל שהיא שקשורה לנושא.
כמה שאלות, האם לדעתכם כדאי בכלל להכנס איתם לנושא הזה, או להתעלם מזה ולהעביר פעילות שמחה ורגילה?
אם כן , אז יש לכם רעיונות של איך להעביר את הנושא? על איזה תוכן לתת דגש?

תדה רבה!!

ריקי 04

New member
תדלגי, אין שום סיבה בעולם

אם הם יבינו - זה רק יכניס אותם ללחצים, למה זה טוב?
מקווה שאני לא פוגעת באף אחד, אבל הייתי מתייחסת אליהם כמו לילד יותר קטן - אתה לא רוצה שיחשף לרוע בעולם. כשאומרים "לזכור ולא לשכוח" - לא נראה לי שהכוונה אליהם...
אני בעד פעילות שמחה כרגיל, ואם קשה לך - תוותרי על המוזיקה, או תבחרי אחת שיותר תתאים באווירה (לא במילים).

miss owl

New member
ילד קטן יותר? נחשפתי לשואה בגיל 4

כבת למשפחה בה משני הצדדים עשרות אנשים נרצחו בשואה אני מודעת לעניין בגיל 4 , אז סיפרו לי ברמה נמוכה אבל מבלי להסתיר דבר- ציינו את כל קרובי המשפחה שמתו שם בגלל הגרמנים בלי איך ומה בגלל שהם היו יהודים. בגיל 6 כבר הכרתי את המושגים "גטו " "מחנה ריכוז" "מחנה השמדה" "אושוויץ " "נאצים" ו"תלאי צהוב" וככה זה עלה בהדרגה. וכן זה הכניס אותי ללחצים והיה לי קשה אבל תמכו בי, לרגע לא הסתירו ,הקטינו או עשו אווירת הכל כרגיל- ביום הזיכרון לשישה מיליון יהודים שום דבר לא כרגיל.
שאומרים לזכור ולא לשכוח מדובר בכולם , כל אחד ברמתו ומאוד פוגע שיש אנשים שבעינייך לא ראויים לזה.

dina199

New member
האם את יכולה לברר אם יש להם

במשפחות מישהו קרוב לנושא ?
לדעתי כדאי להתייחס ליום השואה במידת האפשר.
ואם זה ממש בלתי אפשרי אז לא לעשות שום פעילות שמחה . לזה יש מספיק זמן ביום העצמאות

אני לא חושבת..

שיש לי דרך לבדוק את זה.. אבל ככל שאני חושבת על זה יותר אני לא מצליחה לחשוב על דרך להעביר להם את התוכן :/
וחבל לי כי זה באמת נושא שחשוב לי .. ובמיוחד שרוב העובדים שם (כמעט כולם) הם ערבים, ככה שאני לא יודעת כמה הם בעצמם יעשו להם פעילות על הנושא.. מתסכל.

dina199

New member
אין לך שום קשר עם המשפחות ?

מה לגבי עו"ס של המוסד ?

בעקרון יש לי קשר עם

העוס אבל כרגע בגלל בעיה טכנית אין לי איך ליצור קשר איתה.. ועם המשפחות אין קשר..
אולי באמת אלך על פעילות עם מוזיקה..
עוד רעיונות?

dina199

New member
ז"א אין קשר עם עו"ס.

אז לדעתי ללכת על פעילות בלי מוסיקה בכלל או על מוסיקה רגועה ושקטה.
מה הם עושים בזמן הצפירה ?

schlomitsmile

Member
מנהל
יש לך דרך לבדוק האם יש להם איזשהו מושג איזשהו ידע מה זה "השואה" ?
מה מסבירים להם על הצפירה?

אפשר לעשות פעילות מוזיקלית, עם שירים.
לא צריך לדבר הרבה, למשל פשוט לנוע לצלילי השירים.

למעלה