פעילות לילדי כיתה א

doritle

New member
פעילות לילדי כיתה א

אני צריכה לארח ולהפעיל 7 ילדים מכיתתו של בני... מה אפשר לעשות?! זה יוצא בערך שבוע וחצי לפני חנוכה...

דוריק30

New member
כיתה א'

פעם הכנתי פעילות לקבוצה של ילדי כיתה א', במסגרת של בית חם. דווקא היה נחמד וחוויתי. זכור לי לטוב :) אז הכנו עוגיות מבצק פריך והילדים פיסלו. אחרי אפייה שמנו לכל ילד את העוגיות שלו בקופסה שהוא קישט פיצה אישית לכל ילד- שהוא יכין וישים מה שהוא אוהב האם יצירה זה כיוון אפשרי? הכנת סביבונים וחנוכיות- למרות שסביר להניח שעושים את זה בביה"ס סימני דרך ברחוב/באזור- תצטרכי מבוגר נוסף שילך עם אחת הקבוצות. חפש את המטמון בחוץ או בבית- אפשר להכין משימות פשוטות ולעזור להם בקריאה. קומזיץ בחורשה או באזור- לצלות מרשמלו זה תמיד חוויה. אפשר גם להכין פיתות פשוטות משהו מהדברים בכיוון? אשמח להמשיך לעזור אם תצטרכי. תהנו ושיהיה בהצלחה

doritle

New member
אכן מדובר ב"בית חם"..

אין מי שיכול לעזור לי, ולכן לא יכולה להוציא אותם החוצה... לתת להם להתעסק עם אפיה ...- איכשהוא נראה לי מבאס לקרצף אח"כ את הבית... משחק חפש את המטמון בבית... - הם יהפכו את הדירה... סליחה שאני נשמעת שלילית....
אולי "בינגו חנוכה" או שזו פעילות "חנונית" מדי? אני צריכה עוד רעיונות...

דוריק30

New member
זה בסדר ../images/Emo3.gif

אני מציעה רעיונות וזה טוב שאת מכוונת יותר בינגו זה נחמד- תצטרכי לעשות אותו עם ציורים וקצת מילים, כדי שתהיה זרימה. זו פעילות נחמדה וקלה בשביל ילדים בכיתה א' (ובכלל). את יכולה להכין להם לוחות ריקים ולתת להם הרבה תמונות ומילים ושהם ישימו על הלוח מה שהם רוצים ובאיזה סדר, ככה יוצא להם לוח שלהם. את יכולה להכין חידות שהתשובות יהיו המילים והתמונות שבלוח. עוד פעילויות: חבילה עוברת-הפתעה עטופה בעיתונים ומשימות משחקי חברה- גולם במעגל, כבשה שחורה (בערך אותו רעיון), קליעה למטרה/למרחק. כמובן שיש את כל משחקי היומולדת, אבל נראה לי כדאי להשאיר אותם לימי ההולדת שעוד יגיעו. אם בכל זאת- להכניס נר לבקבוק, לפוצץ בלונים בכל מיני צורות, מרוצי סוסים- כמעט כמו במציאות. עושים מסלולים על הרצפה עם מסקינטייפ. בכל תחילת מסלול שמים סוס צעצוע (כמובן שיכולות להיות חיות אחרות
). זורקים קוביה וכל סוס בתורו מתקדם לפי הקוביה. אנחנו עשינו את זה לילדים מא'-ו' וזו היתה תחנה אטרקטיבית ביותר לכולם. להעלות הצגה- לפי סיפור ידוע או כזה שממציאים. עוד משחק שאצלנו עובד- שאלות נכון לא נכון או מסכים לא מסכים. תכיני מראש שלטים עם נכון/מסכים ולא נכון/ לא מסכים (תבחרי את הנוסח) ותשאלי אותם שאלות והם יצטרכו לבחור באיזה צד הם עומדים. אלו יכולות להיות שאלות של הבעת דעה (שוקולד זה הכי טעים, כדורגל זה הכי מעניין, אני אוהב לאכול קוסקוס וכו') או שאלות של ידע כללי או על תחומים שקרובים אליהם. להצטלם בכל מיני פוזות, תלבושות ואח"כ אפשר לשלוח להורים במייל הודות לבקשה שלך, אני מרעננת את הפעילויות שאני יכולה לעשות עם הילדים. מקווה שהפעם הרשימה עוזרת יותר שתפי אותנו שיהיה לילה טוב

למעלה