פעילות לגן

mamma1

New member
פעילות לגן

קיבלתי מכם עיצות מאוד טובות בעבר ואני חוזרת לשמוע על עוד רעיונות מקוריים. אני מארגנת לבן שלי פעילות בגן חובה לכבוד יום הולדת 6 שלו. אצלנו ההורים מגיעים לגן ועושים משהו עם הילדים, רוב ההורים הולכים על כוון של יצירה. שנה שעברה הוא היה בגן קטן אז עשיתי תחנות ספורט היתולי ואחר כך כל ילד צייר לעצמו על חולצת טריקו עם טושי טכסטיל, זה היה שוס רציני. השנה הגן גדול יותר כך שאני יכולה להשקיע פחות ביצירה. גם הפעלות אחרות באות בחשבון. תחומי העניין של הבן שלי זה בעיקר כדורגל והתעמלות מכשירים, הרכבות ודברים טכניים (כמו לפרק ולהרכיב מכשירים) אבל אין לי רעיון איך לשלב את זה כך שכולם יהנו, גם בנות הגן. אני אשמח לשמוע רעיונות! המון תודה מאמא

KarinDi

New member
מזל טוב!

זו אכן משימה לא פשוטה. בגיל הזה, בנות אוהבות דברים טכניים לא פחות מבנים (אני כזו עד היום...), אלא אם כן בגן ובבית שידרו להן טוב טוב שאסור להן ולכן הייתי הולכת על הכיוון הזה. מה לגבי יצירה מחלקי חילוף? אפשר לאסוף ברגים, אומים, שייבות ושאר חלקים שכל אחד צובר בבית וליצור דמויות, מכוניות וכו. יכול להיות קצת בעייתי מבחינת הדבק, אבל צריך לחשוב על זה.... אפשר לקנות כדורי קלקר ולתת לכל ילד לעצב את הכדור של משחק החלומות שלו. יהיו ילדים שילכו על כדורגל, יהיו שיעשו את הכדור מהמשחק של הארי פוטר, יהיו שיעשו כדור דיסקו ויהיו שיעשו כדור פיות...אפשר לחבר בסוף חוט ולהכין קישוט מקסים לחדר. אם את רוצה לעשות שוב תחנות, אפשר בתחנה אחת לעשות הרכבה וחיבור של מכשיר פשוט, בתחנה אחת לעשות גלגולים למיניהם על מזרון, בתחנה אחרת לעשות משחקי כדור ועוד, ולקרוא לזה "העולם של X". האם משהו נראה לך בכיוון? אם כן ואם לא, נשמח להמשיך לעזור ולפתח..

mamma1

New member
תודה

תראי הבת שלי מרכיבה לגו כל הזמן ומשחקת כדורגל עם הבן, אבל מעולם לא ראיתי אף אחת מהחברות שלה עושה זאת. יצירה מחלקי חילוף זה רעיון מקסים, אני צריכה רק לבדוק איפה אני אמצא מלאי כזה. בכל מקרה זה רעיון מצוין שאם לא אעשה בגן, אעשה איתם בבית. גם הכדור לתלייה בחדר נראה רעיון לא רע וכל אחד יכול להתחבר אליו. התחנות נראה לי פחות, גם כי זה דורש יותר כוח אדם לארגון. אשמח לשמוע עוד דברים המון תודה!

KarinDi

New member
אני מאמינה

שאם תשלחי מייל לכל החברים שלך ותבקשי להפיץ, תוך שבוע תאספי מלאי מתאים...אם יש בסביבה נגריות או מסגריות, שווה לנסות לשאול שם לגבי פגומים אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

למעלה