פעילות יתר

אביב1968

New member
פעילות יתר

שלום רב, האם רמת TSH=0.04 הנגרמת ככל הנראה מאדנומה טוקסית, מצדיקה תחילת טיפול (אני בתחילת היריון). האם אני מוגדרת כפעילות יתר או עדיין לא? יש לציין שההתדרדרות חלה מהר - לפני שבועיים הרמה היתה 0.08 ולפני חצי שנה 0.31. תודה רבה על תשובותיך

אביב1968

New member
נתונים נוספים

בבדיקה לפני שבועיים נבדקו ערכים נוספים THYROGLOBULIN=1035 (כשהנורמה היא 0-40). הכוונה היא לאלף שלושים וחמש. בדיקה שלא קשורה לבלוטת התריס אבל גם חריגה היא GLOBULIN GAMA=20.4 (כשהנורמה היא 10-19) ANTI THYROID PEROXID=14.4 (כשהנורמה היא 0-35) כלומר תוצאה בסדר. מה פירוש התוצאות? האם עלי לערוך בדיקות נוספות?

לא קובעים טיפול על סמך TSH בלבד

שלום אביב, חיפשתי אחורה כי חשבתי שכבר התיחסתי לא מזמן לשאלה שלך. לא מצאתי, אולי התבלבלתי. ניתן לטפל בפעילות יתר בהריון אבל חייבים להיות בטוחים שזה מה שזה כי... בתחילת ההריון שכיח מאד לראות ירידה ב-TSH, גם אצל נשים שאין להן כל פתולוגיה בבלוטת התריס. זה משני לעליה של הורמון ה-betaHCG שפועל קצת כמו TSH ויכול גם להעלות קצת את ה-FT4 וה-FT3. זה חולף ולא צריך לטפל. מאידך, במקרה שלך, את כנראה יודעת על קיום של בעיה כלשהי עוד מלפני ההריון. על מה מתבסס המידע של האדנומה הטוקסית? רמת התירוגלובולין (ואני משערת שמדובר בחלבון עצמו ולא בנוגדן כנגדו, כלומר זה לא anti thyroglobulin Ab) הגבוהה לא מאד ספציפית למרות שכאן היא גבוהה למדי, אבל אין לי מושג איך הריון משפיע על רמותו. אצל אנשים עם ז]ק רב קשרי רואים לעיתים קרובות עליות מכובדות של תירוגלובולין. השאר לא נראה לי רלוונטי. מה שהייתי אומרת זה שכדאי שתתייעצי עם אנדקורינולוג/ית, ולא רק בצורה וירטואלית.

למעלה