פעילות יתר של הבלוטה

yaelli10

New member
פעילות יתר של הבלוטה

קראתי את תשובותייך בשרשור הזה. ויש לי שאלות נוספות בנושא. ראשית קצת עליי, אני שנה וחודשיים לאחר הלידה, שלושה חודשים לאחר הלידה אוחנה אצלי מחלת ה"גרייבס". ירדתי ק"ג, חוויתי את רוב תופעות המחלה... הומלץ על טיפול בכדורים (אני גרה בחו"ל - strimazol mazol), שלא עשו לי טוב מבחינת רגשות\תפקודים וכו'... כבר שנה בערך שאני חולה במחלה, לאחר תקופת מה, מאחר שלא נטלתי את הכדורים, שונה המרשם לכדורים לנשים בהריון.. מזה חודש שאני נוטלת אותם, השמנתי נורא. בין 8-6 ק"ג בחודש האחרון, התיאבון ממשיך, אני רעבה, מדוכאת ועייפה. מה הלאה? הבנתי שהסיכויים להחלמה מהמחלה הארורה הזאת היא 50%-50% יופי. במקום בו אני גרה, מכירים במחלה הזאת כמחלה לכל דבר, לכן אני לא עובדת וזוכה לקיצבה. האם יש סיכוי שאני אהיה נורמאלית מתי שהוא?
 
איפה את גרה?

שלום יעל, גם בארץ, היית זכאית לחופשת מחלה כל עוד ואת באמת חולה. לא כל הפציינטים בכלל זקוקים למנוחה ולחופשת מחלה. אבל חלק מהאשנים מרגישים רע מאד ולא מתפקדים. אבל אני שמחה לומר לך שזה יחלוף. את כרגע מקבלת PTU propylthiouracil. זה לוקח כמה זמן עד שמשיגים איזון. אני מניחה שהתפקוד כבר התשפר כי עלית במשקל. נכון שעלית, אבל האם עלית יותר ממה שירדת במשך כל התקופה שאת חולה ולא טופלת? הסימפטומים עצמם יחלפו גם כן. זאת כמובן אם לא תהיה סיבה אחרת להפסיק לך את הטיפול. חולים במחלה מגיבים לטיפול, השאלה היא כמה נשארים ברמיסיה לכל ימי חייהם לאחר שמפסיקים את הטיפול, וכאן המספרים לא נורא משרשימים. 50% נשמע סביר. יכתן כי עם הזמן זה אפילו קצת פחות מכך. יש כמובן טיפולים אחרים: יוד רדיואקטיביב וניתוח. אבל שווה לדעתי לנסות את הטיפול התרופתי, תוך הבנת המגבלות שלו, ותופעות הלוואי האפשריות שלו. דבר אחד אני יכולה להבטיח לך, הוא שיפתרו לך את בעיית הפעילות יתר. אז תהני מהמנוחה, תחשבי חיובית, קחי נשימה ארוכה, ודעי שזה יחלוף.
 

yaelli10

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

אני כבר יותר מעודדת. זה היה מן בוקר כזה שהציפורים לא ממש צייצו ושרו. אני מתגוררת בהולנד. הכדורים שציינת אלו הכדורים שאני נוטלת. 3 כדורים 3 פעמים ביום. ועכשיו עוד קצת תקווה וגם אופטימיות, בגללך.
 
למעלה