פעילות יתר ומרקטיזול

gogo38

New member
פעילות יתר ומרקטיזול

שלום, הנה הסיפור: כ-8 שנים יש לי תת פעילות ומטופלת באלטרוקסין. לפני כחודשיים בבדיקת דם התגלתה פעילות יתר TSH פחות מ-0.03 , T4 - 25.20 , T3 - 3.00. בבדיקות חוזרות אין שינוי. הייתי אצל אנדוקרינולג ולדבריו מקרה יוצא דופן, ושיש לי עכשו פעילות יתר. נתן מרקטיזול 10 מ"ג ביום. בביקור אצל רופא משפחה, היא אמרה לי שלמרקטיזול יש תופעות לוואי של הרס כדוריות דם לבנות ולכן כל פעם שיהיה חום גבוה להגיע למרפאה. התפלאה שלא אמר לי דבר על כך. לשאלתי: האם זה נכון? אם כן, האם זה לא מסוכן? והאם יש טיפול אחר יותר קל. בנוסף האם משמינים מזה. אני בחורה רזה. וכל החיים הייתי רזה. זה גם מדאיג אותי. בנוסף יש לי הרבה פעמים תחושה שהפה שלי יבש ואני צמאה, האם זה קשור? תודה מראש.

gogo38

New member
המשך שאלה פעילות יתר ומרקטיזול

ברצוני לציין שעדיין לא התחלתי את הטיפול. ובנוסף האם למה שקרה לי יש קשר להחלפת גלולות למניעת הריון יסמין למליאן. תודה.

אין קשר לגלולה

שלום לך, ראשית כל הכבוד לרופאת משפחה שלך שעשתה מה שהאנדוקרינולוג היה צריך לעשות. הסכנה במרקפטיזול לא גדולה, אבל היא קיימת וחובתנו להזהיר כל פציינט מפני תופעות לוואי אפשריות. בגלל שיש לך תת פעילות כל כך הרבה שנים, אני חושבת שמה שאת עושה זה דבר שנקרא hashitoxicosis, זהו אירוע קצר בד"כ של פעילות יתר. לרוב זה חולף מהר ולא תמיד דורש טיפול מכוון. לרוב גם מקרים כאלה חוזרים למצב של תת פעילןות. המחזור הזה יכול לקרות כמה פעמים. זה לגמרי לא נדיר. אם באמת את צריכה טיפול לפעילות יתר, ואם את אישה רזה מטבעך, אל תדאגי בנושא המשקל. אם את באמת צריכה טיפול תרופתי, ישנו כדור אחר עם אותן תופעות לוואי. שמו Propylthiouracil או PTU בקיצור.

gogo38

New member
המשך התייעצות

תודה על תשובתך הצלחת לעודד אותי. רק עוד משהו קטן, אם זה חולף לדברייך, האם את רוצה צורך לקחת התרופות או להמתין עם זה? לכמה זמן אצטרך לקחתן? כי אין לי כרגע יותר מידי תופעות של פעילות יתר. (לפני כחודש היה מאוד, דפיקות לב מואצות, נשירת שיער, הזעות בלילה) וכרגע אין! (שאלתי לגבי הגלולות נבעה כי תמיד בעבר גם כשהפסקתי לקחת היה איזשהו חוסר איזון לכאן או לכאן). תודה על תשובתך.

gogo38

New member
מחכה לתגובתך

אודה אם תגיבי לשאלתי האחרונה

הטבה ספונטאנית

זה שאת מרגשיה שהמצב משתנה מדבר בעד חלוף האירוע. אם את לא נורא סובלת חכי עוד שבוע-שבועיים ותחזרי לע הבדיקה. אם יש הטבה ברורה, זה סימן שזה מה שהיה. ואז צריך רק לעקוב ולראותמתי חוזרת התת פעילות ואז לחדש את האלטרוקסין.

gogo38

New member
יובש בפה

תודה על תשובתך, אכן בבדיקה שעשיתי השבוע תוצאת ה-tsh היתה טובה יותר ומראה מגמת עליה 1.49 (כבר נכנסה לסוגריים). אבל עדיין מאז שהתחילה פעילות יתר יש לי תחושה של יובש בפה . האם זו תוצאה של פעילות היתר? מעולם לא היתה לי בעיה כזו רק בחודשיים האחרונים.

gogo38

New member
יובש בפה

אודה אם תעני לי בהקדם בענין היובש בפה.

למעלה