פעילויות מסביב לעולם

Internet Mom

New member
פעילויות מסביב לעולם

פנו אלי בבקשה לרעיונות, ולא מצאתי משהו בפינטרסט שהפיל אותי מהרגליים. למישהו יש משהו?

Internet Mom

New member
מצאתי קישור מוצלח

באתר יום הולדת לילדים- שפע דפי צביעה, רעיונות ומשחקים

Internet Mom

New member
תכנית קייטנה באתר הלול

שפע פעילויות, החל בהכנת דרכון וכלה בביקורים בארצות שונות!

Internet Mom

New member
מעגל דגלים

כל ארצות העולם מחזיקות יד ביד... כל ילד יכול להכין דגל אחר!

Internet Mom

New member
עוד טונות קישורים

של הפעלות ופעילויות לפי ארץ, באתר אמריקאי

Internet Mom

New member
עוד...

KarinDi

New member
נראה לי ש...

השיטה היא פשוט לבחור מדינות בהן רוצים "לבקר" בטיול ואז לחפש פעילויות מתאימות למדינות הספציפיות.
לפני כמה זמן אמא אחת סיפרה לי על יום מקסים שהיא וביתה ארגנו בהשראת איסלנד. אני לא יודעת כלום על איסלנד ובחיים לא הייתי מצליחה להעביר ככה יום...רק צריך להתעניין.
יש כמה קווים עקרוניים שיכולים לתת רעיונות לפעילויות על כל מדינה:

הכי קל זה פעילויות קולינריות: קרואסונים בצרפת (אפשר להכין ממלוואח, עם מילוי של גבינות, לוקח 5 ד), סושי, פיש אנד צ'יפס ועוד.
פעילויות בהשראת מבנים מפורסמים- בניית דגמים מכל חומר אפשרי- מגדל אייפל, פיזה, פירמידות.
יצירת בעלי חיים/צמחים אופייניים למקום מסויים בעולם. הכי קל זה דובי פנדה או קנגורואים, אבל חיפוש מידע יכול להוביל להרבה רעיונות של מיני חיות שונים ומשונים. ביום מסביב לעולם לא הייתי מוותרת על סוואנה אפריקאית
יצירת לבוש/תכשיטים אופייניים: חריזה, רקמה, הדבקה...רק צריך למצוא ברשת תמונות להשראה, ואז עניין הביצוע תלוי בדמיון ובחומרים שיש בבית
שפה: בעיני "ביקור" במדינה דורש איזשהו מפגש עם השפה, היום עם יוטיוב זה קל...לחפש שירי ילדים בכל שפה רלוונטית

כמובן שכל פעילות תלויה בגיל, אבל נניח לדעתי האישית פעילות של דגלים תורמת הרבה פחות לידע על העולם...אבל גם זה משהו שצריך לדעת :) ובהחלט הייתי משלבת מפת עולם/גלובוס, מאפיינים של טיסה (דרכון, מטוס כולל ארוחה מיוחדת או כדור פורח והספר של זול וורן) כי זה חלק משמעותי מה"מסביב לעולם"...
אם היו יותר פרטים קונקרטיים הייתי שמחה לעזור לתכנן לפרטי פרטים, נשמע לי כמו אתגר כיפי ממש!

Internet Mom

New member
אני מקווה שמי שפנתה אלי קוראת כאן

שלחתי לה קישור! ובכל מקרה הדיון הזה משורשר לקישורי הפורום לטובת עוד אנשים שיתעניינו בנושא.
אז אני מזמינה אותה לפנות דרך הפורום או במייל עם שאלות נוספות ואני אוסיף אותן לכאן.

למעלה