פעילויות לילדים שאינם יודעים לקרוא

hadasy2

New member
פעילויות לילדים שאינם יודעים לקרוא

רציתי לשאול, אני צריכה להכין פעילות בספרייה לילדים בכיתה א', אבל מאחר וזו תחילת השנה, הם אינם יודעים עדיין לקרוא, או שקוראים חלקית. הפעילות בדרך כלל נחלקת לשניים: הקראת סיפור בקול לכל הילדים, ושאילת שאלות ואחר כך דף פעילות שאני מכינה. הסיפור שבחרתי הוא בית חרושת לשירים - שכתב קובי מידן. אולי תוכלו לעזור לי למצוא פעילות מתאימה לילדים הללו ? תודה

חייםלוי

Member
מנהל
בנוסף למי שיעזור לך כאן תפני לפורום

מורים וגם לפורום גננות. יש להם חומרים והדרכות מוכנות.

perhay

New member
אני בעד להפריד בין פעילות בכתה

לפעילות בספרייה. הספרייה צריכה להיות מקום שמעניק לילדים חווייה שונה מהחווייה הכתתית. לכן,אחרי הקראת הסיפור, לא הייתי מכינה דף פעילות, אלא חושבת על פעילות מסוג אחר. למשל, מכיוון שמדובר בספר "בית חרושת לשירים" אולי יש מקום שהילדים יכינו ספרונים עם שירים קצרים, שניתן לחפש עבורם והם ידביקו על הדף, אן אולי הם ימציאו ומישהו יכתוב בשמם. יש שיטה סימפטית להכנת ספרונים (ואני מקווה שהיא מתאימה גם לילדי כתה א') והיא ספרונים בתוך קופסת גפרורים. מכינים נייר מקופל כמו אקורדיאון, הילדים כותבים משהו (מה שהם יודעים לכתוב), מאיירים ואחר כך מכניסים את הנייר בתוך קופסת הגפרורים. מנסיון, ילדים מאד אוהבים להרגיש סופרים ולו ליום אחד. זה מה שעולה לי כרגע. מקווה שעזרתי לך.

המחזה כמעט תמיד מוצלחת. הילדים

מפגינים את מה שלמדו, אך מפעילים ומפגינים גם את מחשבותיהם ודמיונם.

Sapientia

New member
הנה קישור מומלץ:

ילדים בספריה אמנם בקישור מדובר על ילדים בעלי פיגור, אך ניתן להקיש מזה לילדים שעדיין לא למדו לקרוא. גם מבחינה שכלית- בני הנוער המוגבלים דומים לילדים צעירים. בקישור שנתתי יש שורה כחולה- עוד מידע על הפעלות מומלצות וספרים מומלצים ועוד מופיעים תחת הסעיף של "ספריות וחינוך מיוחד".

Sapientia

New member
תיקון- גם מבחינה רגשית.

בני הנוער, גם המוגבלים, מתעניינים גם בנושאים של נוער רגיל, כמו אהבה, כדורגל ועוד.

hadasy2

New member
פעילויות לילדים שאינם קוראים

תודה רבה, הכתבה מאוד מעניינת וגם הפעילויות שהם עושים שם.

Sapientia

New member
../images/Emo45.gifאני עושה שם פרקטיקום../images/Emo9.gif

והמון קרדיט לתמי מספריית הילדים על כל הכתוב באתר.

Judi2006

New member
נמאס מסיפורים

גיליתי כי לילדי כתות א' נמאס לשמוע סיפורים ושוב ושוב לקבל דף עבודה עם שאלות וכו'. ולכן החלטתי לגוון קצת את הפעילות לכיתות א' המתארחות בספרייה . גיליתי כי אם מתאימים זאת ליכולתם אפשר להסביר להם בקלות איך למצוא ערכים באנציקלופדיות,כיצד להשתמש במפתח וגם מעט על שיטת המיון של דיואי.נתתי להם להחזיק ביד ולהעביר זה לזה כרכים של האנציקלופדיה העברית וכן מילון אבן שושן הפעילות היתה מהנה , מעניינת ומאתגרת. לא חייבים להישאר בתוך הפורמולה השחוקה של סיפור ודפי עבודה... השהייה בספרייה יכולה להוות הרפתקת למידה מעוררת עניין גם לילדים בכיתות א'.

hadasy2

New member
תודה רבה,

אני אנסה לבנות פעילות שכזו, לפי אנצקלופדיות ומילונים (אולי דווקא כאלו המתאימים יותר לגיל הצעיר, כמו יבנה, מילוני וכו') תודה

חוטהשני

New member
הם אולי טיפה קטנים לזה.. כי הם רק רכשו את הקריאה, אבל לדעתי זה דבר שיכול לאתגר אותם ויכול להיות מעניין.. אולי ללמד אותם איך מחפשים משהו - באיזה דרכים מאתרים מידע.. וגם להכניס את נושא של קריאה בעיתונים (יש עיתונים לקטנים..)

למעלה