פעילויות לילדים עם ADHD

liatm53

New member
פעילויות לילדים עם ADHD

שלום לכולם... נעים מאוד קוראים לי ליאת ,
ואני מדריכה חדשה במועדונית התנהגותית לילדים בגילאי 6-9 עם ADHD

למדתי באוניברסיטה על ADHD ... תואר בפסיכולוגיה עם חטיבה בחינוך... אבל אני אשמח לעצות מעשיות "בשטח" מכם ההורים ואנשי המקצוע המתמחים בתחום....

1- כיצד לבסס משמעת ? ( לפי מה שקראתי באינטרנט ובפורום אני מבינה שהשיטה המומלצת היא כלכלת האסימונים, טבלת עיצוב התנהגות, שבחים , ותעודות הצטיינות.... )

2 . שיעורי בית. במסגרת המועדונית אנו מנסות לעזור לילדים בהכנת ש.ב וקידומם בלימודים.. אשמח לעצות באילו תנאים יותר יהיה להם קל להתרכז.... כמובן שזה אישי לכל ילד... אבל אשמח לשמוע על שיטות שונות... האם כדאי לאפשר הפסקות בהן יוכלו לעשות סיבוב קטן בחצר ולחזור...? או שהפסקה כזו תוציא אותם יותר מפוקוס..?

דבר אחרון- אשמח לקבל עצות ורעיונות לפעילויות שיעניינו את הילדים...
רוב הרעיונות שכללו יצירה נדחו על הסף על ידי רוב הבנים שמעדיפים לצאת לחצר עם כדור ולהשתולל ובכל זאת - אנו כן מעוניינות להעביר פעילויות מגוונות ,עם תוכן וערך מוסף..

המון תודה
ליאת

עצתי המקצועית:

תבקשו מהמעסיקים שלכם/שלכן לקבל הדרכה מקצועית. ממש תעמדו על כך.
את יכולה לקבל כאן "טיפים", עצות ורעיונות מוצלחים יותר ומוצלחים פחות- זה לא מספיק מקצועי בעיני. אני מניחה שאת לא לבד שם וחשוב שכצוות תקבלו הדרכה מאנשי מקצוע מומחים בתחום.
הדרכה מקצועית לא מקבלים באינטרנט אלא יושבים באופן קבוע עם אנשי מקצוע מתחומים שונים, מעלים תיאורי מקרה, מרכיבים סדר יום וכללים שמתאימים לקבוצה ולאופי הפעילות במקום, בונים מערכים מסודרים של פעילות עם מטרות, עם יעדים, מחליטים על מדיניות בנושאים שונים: משמעת, קשר עם הורים, קשר עם מורים, שיעורי בית, השתתפות בקבוצות, בחוגים וכו'. מדיניות שתהיה ברורה לילדים, להורים ולכולם.

גם מושגים כמו "כלכלת אסימונים" או "עיצוב התנהגות" - אם לא יודעים לעשות את זה נכון- זה בזבוז משאבים מוחלט ! אלו שיטות שיש מאחוריהן תיאוריה והיגיון וכללים מאד ברורים וצריך לדעת בדיוק כיצד לבצע אותן, וממש לא דרך האינטרנט.

שבחים ותעודות הצטיינות תחלקי כמה שאת רוצה אבל אם את רוצה שזה יהיה אפקטיבי- את צריכה ללמוד כמה, מתי, למה ואיך לתת.

כל השאלות ששאלת יכולות למלא השתלמויות מקצועיות שלמות.
אל תסתפקי רק בתשובות שיענו לך האנשים היקרים כאן, תעמדי על זכותך וחובתך לקבל הדרכה מקצועית מסודרת במקום העבודה.

כאמא לילדי קשב

כל השיטות האלה צריכות ליווי מקצועי
כי בלי אתם לחוצים ולא עקביים
אם את ממש רוצה לשנות משהו
אז אולי השיטה של אמנון גימפל יכולה לעזור
פתרון בעיות שיתופי שמסביר איך לגשת לילדים האלה
ומנסה לתת כלים להורים לי מאוד עזר
שוב אני עשיתי הכל עם עזרה מקצועית
פעילות לא עם כדור ולא לפרוק מרץ למה
הילד שלך יסתובב במוזיאון ויתעניין באמפרסיוניסטים
למה לבקש משהו שהוא לא יכול
אפשר גם לעשות שיעורים עם כדור ולענות על שאלות בחשבון וכך הלאה בזריקת כדור
צריך להבין מה הילד צריך ויכול ואז להתאים את הפעילות לילד
לשאוף שילדי יתעניינו בואן גוך ממש אני לא שואפת
לילדי קשה מספיק השהיה בבית הספר הבית מופנה לפעילות גם שהם אוהבים

טרמפולינה, ריצה בחוץ כדור וגם שם אפשר לעשות דף אחד ועוד 50 קפיצות
אנחנו למדנו כך הרבה תנך וחשבון ועוד מדעים דרך טיול בשדה ועם הכלב
אפשר לעשות דברים נהדרים גם בשדה

גם דרך דרמה אפשר ללמוד שיטה מדהימה
וגם ילדים מאוד אוהבים להציג

בהצלחה

liatm53

New member
טוב, לפחות שאלתי שאלות טובות

חיפוש קורסים הוא היעד הבא.....

liatm53

New member
תודה יעל

את צודקת , מקבלת את עצתך המקצועית, ואנו נתעקש לקבל הדרכה מקצועית נרחבת יותר
יש לנו המון רצון טוב, וידע בסיסי, אך אכן נדרש יותר מזה כדי באמת להצליח ולקדם את הילדים...

למעלה