פעילויות לאחר הגן

XSHAMAIM

New member
פעילויות לאחר הגן

הי , יש לי בן בן 3.5 והוא בגן המרוחק מהשכונה שלנו , הגן מצויין , אני לא מוותרת עליו, אבל הבעיה היא שהוא לא מכיר ילדים מהשכונה שלנו, אלא רק את הילדים מהגן , ואחה"צ שיוצאים לגינה , אז יש עוד ילד אחד או שניים שמכירים וזהו .. אני לא ממש יודעת מה המסגרת החברתית שאמורה להיות לילד בגיל הזה , האם 2 חברים טובים זה מספיק ? אולי צריך יותר ? בכל מקרה ...אני גם מנסה לעשות רשימה של עיסוקים לאחר הגן , ואשמח לשמוע מכן/ם רעיונות גינה סרט ( TV ׂ) חבר אצלו לבקר חבר עבודות יצירה : בצק , הדבקות , גזירה , חותמות לגו מכוניות דובונים / חיות הצגות ... אשמח להמשך רשימה ..

לכו לגינה בשכונה של החברים

בגיל הזה הקטע החברתי מתחיל לתפוס מקום ולכן מעבר להזמנת חברים, תקבעו עם החברים בגינה השכונתית שבה הרוב נפגשים.

XSHAMAIM

New member
זה קטע הזוי

כי שאר הילדים גם די מפוזרים , זה גן של שתי כיתות ,24 ילדים , הקטנים - פצפונים , ה"בוגרים" מדובר סכה ב 10-12 ילדים , וגם הם לא בדיוק מהאזור , הרב מגיעים מהאזור ליד , לא ממש מהשכונה של הגן זה ממש בעיה הקטע הזה . הלוואי וזה היה אפשרי , ממש לא איכפת לי לאיזה גן שעשועים אני הולכת... השאלה כמה חברים ילד צריך בגיל הזה ? כמה אני בתור אמא יכולה לשעשע אותו בזמן שלנו ביחד , האם הוא צריך אותי יותר או עכשיו זה קטע יותר של חברים ? אני לא רוצה ליצור אצלו חסך מסוג כזה ..

buba300

New member
גם אנו גרים רחוק מהגן

ובגלל זה חברים מהגן לא באים אלינו. אנו הולכות אליהם, ישר אחרי הגן. יש קאנטרי צמוד לגן ואנו הולכות גם לשם. אני מכינה תיק יום לפני ואנו נוסעות ישר אחרי הגן. לפעמים גם הולכות לגינה השכונתית. רק שחם מוקדם, אז אני מעדיפה לנסוע הביתה, להחליף לטרנינג, לקחת פירות ולרדת עם הילדה עם עגלת בובה. קשה להזדנב לגינות בשעה ארבע או חמש. זה בסדר גמור 2 חברים מהשכונה. הוא בסך הכל בן 3.5.

יה-יה

New member
הנה רשימה חלקית שעשיתי עם בני (בן 3 ועשרה ח')

כל זה משחקים לבית/חצר: לגו טניס (יש לו מחבטים. אני זורקת את הכדור והוא חובט חזרה לכיוון אלוהים יודע. זה כל המשחק...) מטקות קליעה למטרה מחשב באולינג בנייה בקוביות דומינו קלפים ("מלחמה") פאזלים (לא נוגע) ציור (לגיוון: טושים/גואש וכו') יצירה (הדבקות/חרוזים/בצק וכו') הך פטיש קריאת ספרים משחקי הרכבה שונים (דוגמת סברס) צפייה בטמבלוויזיה בריכה מסלול מכוניות (היום בילינו בציור מסלול מכוניות על קרטון שמצאנו) רכיבה על אופניים התעמלות בוקר (
) ריקודים להמשיך?

XSHAMAIM

New member
מעולה !

אני מעשירה את הרשימה שלי .. זה דברים שאני גם עושה , אבל לפעמים שחוזרים הביתה והעייפות מתגברת על השכל , אז כל הרעיונות מתאדים לי מהראש לכן הרשימה עוזרת לי . אגב , יש לי גם רשימת ארוחות , כלומר רעיונות לארוחות: טוסטים מרקים סלט טונה שניצל + פתיתים / אורז / קינואה / כוסמת / פסטה ... ועוד.. זה ממש עוזר לי !

למעלה