פעילויות ויו"רים

Uranium

New member
פעילויות ויו"רים

שלום לכולכם, הייתי במז"א ביום שלישי האחרון (26/2), ומאוד הופתעתי מהצרחות והבלגנים, אבל הבעיה הגדולה הייתה בעיית היו"רים שקשה לפתור, מה לדעתכם יעשו, יפעילו את נוער מרצ ע"י יו"רים (יו"ר ארצי,אזורי,סניפי וכל השטויות האלה) או ש"שנים שיתפקדו על הרוב? אני לא בעד יו"רים בעיקרון בגלל ששמעתי מותיקים שכבר כמה פעמים ניסו ואין למה לחזור על זה עוד פעם, וככה גם אני חושב, חבל להתחיל עוד פעם הכל מהתחלה, נראה לי שאנחנו סתם דופקים אותם (את הותיקים), וגם בעצם את הנוער עצמו. אני לא יודע מה יעשו, אבל אני יודע שנוער מרצ צריך לעשות משהו יותר פעילותי ואת זה אפשר לעשות רק ביחד אנחנו צריכים להיות כולנו, ולא כל סניף לכוד, כי דווקא בימים האלה שקיבלנו 6 מנדטים למרות העבודה הקשה שעשינו כל ה-4 שנים האחרונות אנחנו צריכים להיות יותר ויותר, כי אי אפשר שסניף אחד של 50 אנשים יצא לעשות הפגנה לבד ובנוסף גם חצי יבריזו, צריכים להיות הרבה, יותר ויותר זה יותר טוב. ולמה יותר? אז ככה.... כולנו יודעים שהמדינה הזאת פועלת ע"י תקשורת ורוב האנשים שמצביעים, הם מצביעים בעקבות דברים ופעולות שנעשו במדינה ונכתבו בתקשורת, אבל מה אני יכול לעשות שדברים שהנוער עושה בקושי מעניינים בתקשורת ואם לא, עד היום נכתבו בתקשורת רק מאמרים קטנים על הנוער ועוד במאמרים שאף אחד לא קורא. אנחנו צריכים לצאת להפגנה גדולה, אבל מאוד גדולה כי רק ככה יקלטו האנשים מה קורה במדינה ואיך היא נהרסת ע"י הליכוד וגוש הימין. אבל שאני אומר הפגנה גדולה זה לא רק נוער מרצ, אלא כל פעילי מרצ, פעילי נוער מרצ, פעילי גוש השמאל, תנועות השמאל, עבודה, ושוחרי השלום, (ואם צריך, אז גם פעילי שינוי). בדיוק אותה הפגנה שהייתה ב-4.11.1995 שבאותו יום התחיל קרה האסון הגדול ביותר לגוש השמאל ולא נרפא עד היום!!!!!!!!!
חייבים להחזיר את התקווה לשלום ולכלכלה, ולצאת לרחובות ולהפגין
ובשביל לארגן עצרת כזו, ועוד מטעם נוער מרצ צריכים הנהגה יציבה, חזקה וטובה שתוכל לשאת על הכתפיים הפגנה בגודל שכזה, וסוף סוף להתחיל לשנות מאז 1995. ולבסוף רק ככה המדינה תראה את המחאה ונעזור לעצמנו לתקן את האבל הנורא!!!!!! חייבים לחזור לעצמנו ולהחזיר את הצדק החברתי, השלום והכלכלה היציבה!!!! נסו ליטול חלק!!!!!!!!

הצעתי למבנה הנוער

לא ממש קראתי עד הסוף אבל פחות או יותר הבנתי , עכשיו זאת הצעתי בנוגע לתפקידים ... : 1) יו"ר הנוער 2)סיו"ר נוער 3) מזכ"ל נוער (ולהגדיר את תפקידו ...) 4) רכז פעילויות ארצי , או כל שם דומה לזה שיירכז את הפעילויות ויראה שאין חפיפה בנושאי ההפגנות מועדי ההפגנות וכוק ויידאג להודיע לגורמים הרצויין (תקשורת וכד') זה מבנה הנוער הרצוי פחות או יותר ושלדעתי ייפעל הכי טוב ככה , עכשיו כמובן שתתקיים תקשורת עצמאית בין הסניפים לשת"פ פעולה וכו'

אבל פה בדיוק הבעיה

אוקיי יש לך הצעה שהיא מעניינת ואתה מאמין בה. אין כרגע רכז פעילות ארצי? בבקשה,התפקיד שלך! אתה יכול להשיג טלפונים של יור"י סניפים (אפילו אתה יכול לפנות אליי במסר אני אשיג לך אם אתה רוצה) ולהתחיל לחפוף פעילויות.. ברגע שיש לך רעיון קום ותעשה אותו,כי רק באמצעות שימוש דוגמא אפשר לשקם את מה שאתה רוצה לשקם. בהצלחה!!!!! טלטול

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל הדיונים על המבנה הארגוני הם תפלים ובמקומם יכולנו להרים בלי הנהלה ומזכירות מיליון הפגנות ואפילו עצרת כמו זו שתבור תיאר. שורש הרע הוא לא בקונסטרוקציה עצמה אלא באנשים שמרכיבים אותה: הותיקים שכבר התייאשו מהיוזמות שלהם שנפלו בזו אחר זו, והחדשים שעדיין לא קיבלו את הכלים להרים פעילויות. בפורימון תהיה ועידה, בועידה נבחר בעלי תפקידים חדשים. נכניס רוח חדשה ורעננה בגופים ההנהגתיים ונוכל להחיות את עקרון נוער מוביל נוער, אך כל זאת בתנאי שהמנהיגות לא תסתיים בהנהלה ובמזכירות אלא תמשיך ותחלחל לסניפים ולפעילים החדשים שמלאים רצון לפעול. במקום להעלות הצעות למבנים ארגוניים אפשריים שיהיו יעילים יותר - דברו עם ותיקי הסניף שלכם או עם הש"שים וצאו תוך מספר שעות להתרמה, לגיוסים, לפעילות אמיתית. זו האפקטיביות, לא הדיונים עליה. בברכת העשיה והמאסות הביורוקרטיה, מאור

smiling moon

New member
שנים לא הייתי כאן...

היי המון זמן לא כתבתי כאן... אז זהו. ככה רציתי לכתוב את דעתי בקשר לתפקידים בנוער אפילו שאמרתי אותה במזא( שדרך אגב היתה משעשעת מאוד אבל לא יעילה לחלוטין _ לדעתי כמובן). אני חושת שיש דברים שצריך ללמוד מהנסיון ולכן אני אפרט את הנסיון שלי ואת דעתי על נסיונות אנשים אחרים בתפקידים בנוער- בדר כלל נכנסים עם המון מוטבציה כי זה למה נבחרת יש לך המון כוח ורצון לעשות. הכוח והרצון האלו נעלימים איפשהו בין טלפונים צעקות ודברים שלא מצליחים לעשות מסיבות כאלו ואחרות. בשלב מסויים מאבדים מוטבציה ונשארים עם הרבה תיסכול וחוסר מיצוי אדיר. הזמן הזה יכולה להיות חודש ויכול להיות שנה אבל בשלב מסויים שוכחים את המטרה ונצמדים לפוליטקה ולהגדרת התפקיד במקום לכוח ולרצון. אני לא אומרת שזה תמיד ככה ואולי גם אפשר לשנות את זה אבל דעתי היא שאין צורך לשנות כי גם אין צורך לתפקידים. כל מי שבאמת רוצה לעשות משהו צריך ללכת עם זה עד הסוף, זאת אומרת הוא לא צריך מישהו שיעשה לו טלפונים או יתעסק בברוקרטיה אם הוא רוצה לעשות שיעשה- מהתחלה ועד הסוף! צריך הדרכה? עזרה? זה לגיטמי בשביל זה יש את הפורום את הרכזים את הש"ש ופעילים מסביבנו. כולי הערכה למי שיש את הכוח והרצון להתמודד לתפקיד כלשהו זה באמת דורש הרבה, אבל תפקיד זה ברובו שם, אם מישהו באמת רוצה הגדרה או קרדיט ושינוי שפשוט יעשה אותו וזין על ההגדרות. ככה נוצרת מנהיגות ככה נוצר שינוי ופעולה אמיתית. יש בעיה כלשהי? יש צורך כלשהו? בואו נגיע לשורש הבעיה ולא נאשים את האי הצלחות שלנו( שאין כאלו הרבה) בחוסר תפקידים או מנהיגות. אתה אחלה תנועה- חושבת- עושה- פועלת. זה מה שאנחנו צריכם לעשות בתור תנועה לחשוב בעצמנו לעשות בעצמנו לפעול בעצמנו וככה גם לשנות בעצמנו בתור תנועה ובתור יחיד. לא צריך אף אחד שיעשה את זה במקומנו, במקומי. מחכה לראות את כולכם בקרוב! אוהבת המון סתיו

smiling moon

New member
אתה אחלה תנועה= אנחנו אחלה תנועה

דיי! אז מה אנשים עושים טעויות.... כן, כן גם אני! יום טוב חמודים! וחמודות!

SMOLANIT1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כפי שאתם רואים הודעות תמיכה לא חסרות פה... אז בואו ונתחיל לפעול! וההצעות שלי הן: קביעת ימים קבועים ושעות קבועות להתרמות ולצמתים ואני מדברת על זה שבכל סניף כל הפעילים ידעו שבכל יום חמישי בשעה 6 בערב יש התרמות, ושבכל יום שישי בשעה 2 יש צומת. ושזה באמת יהיה ככה! כי יש לנו הרבה מרצ לעשות! ואף אחד מאיתנו לא מתעצל להגיע לצמתים ולהתרמות, נכון? (או שאולי אתם רוצים להקים ועדה לענייני התרמות שתפקידה יהיה להתקשר לרכז הפעילויות הארצי שיברר אם אפשר לארגן התרמה...) טוב, זהו בינתיים כשיהיו לי עוד הצעות אני אעדכן אתכם...

יותם- לעאזאזל התפקידים

אם מישהו רוצה לעשות משהו שיקום ויעשה, כמו שאתה עשית בעצמך בנוגע להפגנה נגד הזרמת הביוב לים- שיעלה את הנושא לדיון בקבוצה, שיבקש מהיו"ר סניף לדווח לשאר הסניפים באיזור או בכלל, וזה יעבוד. לא צריך ליצור תפקידים חדשים בנוער, צריך לקדם ולחזק את בעלי התפקידים הקיימים, ואני מדבר בעיקר על יור"י סניפים- צריך ליצור רשת של תיאום ביניהם, ולא, לא צריך להמציא איזה תואר מפוקפק ולבחור נציג בשביל זה.

kennycandoit

New member
שנים שלא הייתי פה...

ושנים שבכלל לא הייתי בתנועה (למעשה חצי שנה), אבל אני בכל זאת חושב שיש לי כאן מקום להגיב. הייתי כבר בכמה מז"אות שדנו במבנה הנוער, ואני חושב שהבעייה נעוצה ביותר מדי תפקידים וביותר מדי יוזמות. קשה להרים הרבה פעילויות גדולות, כאשר עושים הרבה מאוד פעילויות קטנות. לרובנו יש חיים לצד הנוער וגם אם תהיה קבוצה נכבדת של אנשים שתבוא לכל הפעילויות - הגדולות והטובות והקטנות והרבות, אי אפשר יהיה להרים פעילויות גדולות. הפעילויות הגדולות לא יהיו גדולות כי רוב הנוער (שיש לו חיים) יהיה בקטנות ולא יבוא, או לחילופין הקטנות יעלמו כי הנוער יבוא רק לגדולות. במצב היום שכל אחד יכול להרים הפגנה יש פה לכל אחד (וגם מקום להרבה מוטיבציה) אבל זה מטרפד את הפעילויות הגדולות. יצירת מצב של חוסר תאום בין הפעילויות, ושכל אחד מרים פעילות לעצמו ללא מחשבה על ההשלכה הכללית של הפעילות לנוער יוצר מצב של כמות גדולה מאוד של פעילויות קטנות, שרובן גם לא משפיעות. לדעתי צריך אדם נבחר, רכז פעילויות, שאליו יגיעו כל הפעילויות, שיתאם ביניהן בתזמון ובנושא, ושתהיה לו הסמכות לבטל ולטרפד פעילויות שחוזרות על עצמן או שחופפות (או לפחות צמודות מדי) בזמן, ובכך למנוע את המצב של ריבוי הפעילויות הקטנות, הגדלת הפעילויות הגדולות (אנשים יבואו גם מסניפים אחרים כי אצלם באותו הזמן/שבוע לא יהיה כלום) אבל ישאיר פתח גדול ליוזמות עצמאיות. שלכם, ואולי עוד אשוב, יובל (לשעבר מרחובות)

Carl Freeborne

New member
לדעתי מספיק יו"ר ומזכ"ל...

והשאר יתבסס על יוזמה של פעילים... בלי פורומים, או יתר הנהלות או מזכירויות......

Yanchu

New member
ככה...

דבר ראשון כתבת דברים מעניין מאוד, אבל לא אתייחס לכל כי לא הייתי במז"א... אזר ל"הפגנה הגדולה, אבל מאוד גדולה" שעלתה בראשך; לדעתי זה רעיון מצויין, ספק אם הוא אכן יצליח להתרומם מתוך הנוער, אבל בכל מקרה הפגנה ענקית זה מה שצריך. ולא הפגנה, אלא ה-פ-ג-נ-ו-ת ע-נ-ק-י-ו-ת. אבל יש לי ביקורת קטנה על כך... לדעתי את ההפגנות המדוברות שכנראה לא יוכלו לעלות מתוך הנוער... צריך לעשות רק בעוד שנה, משהו לקראת סוף 2003, מה שיאפשר לשלב את התקציב בהפגנה. ההפגנה צריכה להיות רק אז מכיוון שאנחנו צריכים לראות לאן הממשלה הולכת, האם לצעדים מדיניים (קשה להאמין אההה.... עם ליברמן וצעדים מדיניים... לא הולך ביחד!!), לאילו צעדים כלכליים - ורק אז לראות בדיוק איך הפגנה משתלבת, אם בכלל (אם הממשלה תעשה צעדים חיוביים.. למרות שקשה להאמין).

Uranium

New member
תוספת ותגובה לכתבה הראשונה

לכל התגבות, תודה על התמיכה, אבל לילד בכיתה ט' שבסך הכל פעיל בנוער מרצ לא יוכל לקחת את כל זה לידיים שלו (שזה אני), אבל אם עזרה של אנשים יותר בוגרים ויותר סמכותיים בנוער מרצ (ש"שנים ועוד...). ועוד תגובה... לדעתי נוער מרצ יכול לעשות ולהרים דברים גם יותר גדולים, אבל אנחנו רק צריכים להיות יותר חזקים ונמרצים לעשות ולהקים דר כזה, (זה גם כסף, שאין עכשיו על פירסום להפגנה גדולה). ותגובה שנייה.... בקשר לזה שההפגנה צריכה להיות יותר מאוחר (שהממשלה תתחיל ליפול), אז הגיוני שנעשה את זה מאוחר,כי לא חשבתי שמהיום למחר נארגן דבר כזה, זה לוקח חודש חודשיים לארגן דבר כזה, וגם חשבתי על זה שגם אפשר להפגין ולא דווקא נגד ממשלת שרון, אלא אפשר גם לתת לו דחיפה, עד כמה שאפשר לכך שילך למשא ומתן עם הפלשתינים, כי בנוסף לזה שהוא מתלבט לבד עם ללכת למשא ומתן או לא אני מנבא ורואה כבר מעכשיו ששינוי תעמוד משמאלו (שרוצה שלום, פחות או יותר), והאיחוד הלאומי והמפד"ל שיעמדו מימינו (ש... אתם יודעים מה האסונות שהם רוצים לכולל). בקיצור אין סיכוי לממשלה, ועקב כך, אם נלך להפגנה/עצרת נתבסס כמובן על עובדות, והעובדה שעליה נתבסס זה או להפיל את הימין בכנסת או לדחוף את שרון לשלום,(למי שיש עוד הצעות שיכתוב!) ועד עוד חצי שנה/שנה לא נדע בדיוק מה יקרא (לכו תדעו, אולי תהיה מלחמה? בקיצור מי שרוצה לנסות, לעזור, להציע ועוד שיכתוב תגובות או הודעה פרטית בשבילי. נ.ב. - אני חושב לעלות את זה במז"א הבאה גם. הציעו לי הצעות....

אני מציע מחשבה אחרת...

אין מקום לעצרת גדולה וחבל בכלל לדון על זה כרגע, עצרת כזו דורשת תקציב ענק ולאף אחד אין אותו כרגע. פעיל בכיתה ט' (כמו שגם אני הייתי שרק הצטרפתי! ) יכול לעשות המון אבל תנסה לחשוב על דברים שאתה כן יכול לעשות ולא שאחרים יכולים לעשות, אני בכיתה ט' לקחתי חלק חשוב בקייטנה שעשינו ביוספטל זה היה ממש מספק, כדאי לך לנסות. כל הכבוד על היוזמה, תמצא משהו שאתה כן יכול לעשות צא ותעשה ואני אתן לך את מירב התמיכה האפשרית. כל הכבוד, איתי

למעלה