פעולה יוצאת דופן

deep ocean

New member
מעניין שאת חושבת ככה...

יש בי חלק ששונא להיות בעמדה של הדרכה, וחלק שנהנה לעזור/ללמד. החלק ששונא פשוט לא אוהב להתבלט, ורוצה שיעזבו אותו בשקט. הוא גם מתעצבן שכל החיים אומרים לו כמה מתאים לו להדריך או להרצות וכו´. הוא לא מבין מה רוצים ממנו בכלל ואיך חושבים עליו את זה . החלק שאוהב יודע שיש לו הרבה לתרום לאחרים, והוא אומר שזה עוול אם הוא לא ידריך אחרים, כי הוא יכול ממש לעזור ולשנות עולמות עבור אחרים שרוצים בכך. תודה, גם אני מאמינה שאני אמצא את הדבר הנכון בסופו של דבר

זה ממש לא סותר. להיפך!

החלק הכי נסתר והכי שולי והכי בצד שיש בזמן ההדרכה זה... המדריך עצמו! מדריך שאוהב להתבלט, או להיות במרכז, קשה שיהיה מדריך טוב, קשה שילמד משהו בכלל. בזמן הדרכה, המדריך כלל לא קיים. הוא רק אמצעי או כלי בשביל למידת האנשים האחרים המשתתפים בהדרכה. יש סתירה מוזרה בדברייך: "יש בי חלק ששונא להיות בעמדה של הדרכה, וחלק שנהנה לעזור/ללמד. החלק ששונא פשוט לא אוהב להתבלט, ורוצה שיעזבו אותו בשקט". דווקא להדריך זה ההיפך מלהתבלט!

deep ocean

New member
אהה?

איך להדריך זה ההיפך מלהתבלט??? . . . . . . . רגע בעצם הבנתי מה מפריע לי. פתאום קלטתי שאם המודרכים באמת מקבלים הדרכה טובה, אז ברגע שמתחילה ההדרכה המודרכים מתמקדים בתחושות הפנימיות שלהם, במעשים שהם עושים WHATEVER....ובכלל לא במדריך. עד היום חששתי שהם לא ממוקדים רק בהנחיות אלא גם קצת בי, וזה מה שהפריע לי כשאני מדריכה, שאנשים שופטים אותי אולי או לא יודעת מה. אבל פתאום קלטתי עכשיו שאם ההדרכה שלי טובה, ואני לא מעבירה להם מחשבות על עצמי, הם בכלל לא אמורים לחשוב עלי, אלא רק על מה שהם עוברים. מעניין.

רוב המדריכים שאני מכיר אוהבים

להיות בצל, בלתי-בולטים, נסתרים. קחי אותי למשל. רוב הזמן אני שקט, בלתי בולט. וכשאני מתחיל להדריך, אני נשאר שקט ובלתי בולט. הרי בזמן ההדרכה, הדבר הכי פחות רלוונטי זה מה אני אעשה. הדבר הכי רלוונטי זה מה המודרך יעשה. עובדה פשוטה: ההדרכה איננה מה שהמדריך עושה וחושב, אלא מה שהמודרך עושה וחושב במהלכה. כשאת מסיימת שיעור קונג-פו, את חושבת לעצמך מה בן אמר ומה בן עשה, או שאת חושבת לעצמך מה את עשית, מה את למדת ומה את הרגשת?
הדרכה היא ניהול או הנחיית תהליך אצל אדם אחר. את הכי בצל שאפשר להיות.

deep ocean

New member
נכון.........מסכימה...

אבל...תלוי איזה הדרכה. עבודה פנימית - אני ממש בצל! אבל אם הייתי צריכה להדריך אנשים בבטיחות בקרב, והייתי מדברת על בטיחות מול אולם של 50 איש....המיקוד היה בתוך עצמם? לא בטוח.

ואני חסה.

ההדרכה שהיתה מתרחשת באותו אולם היא מה שאותם 50 איש היו עושים, חושבים, רואים ומפנימים. מה שאת היית עושה באותו אולם הוא לא ההדרכה והוא חסר משמעות. אז אם אותם 50 איש, למשל, היו בעיקר רואים אותך עושה דברים, אני חושש שההדרכה שלך לא היתה משיגה את מטרתה.

deep ocean

New member
טוב טוב מה שתגיד -D

סתאאאאאאאם....נכון. כן. בסדר. הבנתי. לילה נפלא!

לא מעניין בכלל...מאוד הגיוני אפילו

עובדה שאת עצמך אומרת שכל החיים אומרים לך כמה מתאים לך להדריך או להרצות....למה הדבר דומה? לבחורה שכולם שואלים אם היא דוגמנית והיא לא מבינה מה רוצים ממנה (כמו שכתבת- לא מבין מה רוצים ממנו בכלל ואיך חושבים עליו את זה). לפעמים אנשים רואים אותנו בצורה ´הנכונה´ כלומר- הדימוי שלנו על עצמנו הוא שגוי...אותה בחורה כנראה לא חושבת שהיא יפה מספיק ומתאימה להיות דוגמנית...למרות שהיא a natural ....כמוך...במקום להתנגד לזה, תנסי לעבוד על החלק שבך שמתעצבן ולהבין ממה זה נובע, והאם זה עומד בדרכך להגשים דבר שיבוא לך בטבעיות.

deep ocean

New member
שיפוט. זה שם החלק ../images/Emo6.gif

שיפוט אחול שקשוקי!!!!!
אחחחח איזה שיפוט טעים..יאמי יאמי.....שיפוט מתובל עם קורבן וספר חוקים...אחחח איזה סטנדרטים....פחחחחחחח...... שיפוט בטעם צ´יפס בתוך פיתה....

והנה ענית לבן....

יש לך מחסומים בשמות פחד, היסוס וספק... אין לך מה לחשוש- זה בא לך בטבעיות...

והנה ענית לעצמך. ../images/Emo6.gif

הגבת להודעה של עצמך ואמרת לעצמך שענית לבן.
אני ממליץ לך לשרשר את ההודעות שלך ישירות אל ההודעות שאליהן הן מגיבות... אל תנסי להבין הגיון עקום של אנשים אחרים. זה רק יצור אי הבנות גדולות יותר ויותר.

deep ocean

New member
לשנות את החיים!

יהההההההההההה! אני הולכת תיכף לצ´י קונג, ואחר כך אני הולכת לשנות את עולמי. איך? לא ברור עדיין...אבל בהמשך יהיה ברור

time to fly

New member
מצטער שאני לא קורא את השירשור

עד הסוף, רק רציתי לומר דבר קטן: אולי תעשי ויפאסנה???
זה משהו מספיק גדול במימדיו להיכנס למשבצת "דבר ענקי"
מתאר לעצמי מה תהיי התשובה שלך
שלומי

deep ocean

New member
טוב, אז בעצם אין צורך שאני אגיב ..

ועכשיו בהרחבה, תודה על ההצעה אבל ויפאסאנה זה לא מה שאני מחפשת. בכל אופן, התחלתי כבר לשנות את עולמי בעזרת פעולות רבות עוצמה...

cafesito

New member
ניסיתי פעם לרוץ לתוך קיר...../images/Emo62.gif

ניסוין אמיתי שהוביל למסקנות מרחיקות לכת. מקיר את התחושה ויש לי הצעות, אי רק עדיין במלחמה עם עצמי בנוגע לדרך ההצגה. מבטיח המשך מחר...

למעלה