פעולה יוצאת דופן

deep ocean

New member
פעולה יוצאת דופן

הגעתי לנקודה שאני חייבת לעשות משהו. אני חייבת שהלילה הזה יהיה שונה, ולא רגיל. אז התחלתי לקרוא את מסע לאיכטלאן. אבל זה לא מספיק לי.... אני רוצה שמחר יהיה שונה. אני רוצה לחוות את מחר באופן שונה. קשה לי להסביר את עצמי......אבל אני רוצה לעשות משהו מהפכני ואני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה סתם לטייל איפשהו או לפגוש מישהו שמזמן לא םפגשתי, לא זאת הכוונה. אני ממש רוצה לשנות את חיי מהקצה אל הקצה. אני רוצה להרחיב את התפריט לפעולה יוצאת דופן. אז יש פעולות קטנות כאלו שאני יכולה לחשוב עליהן, כמו: -לצאת לטיול -לבקר מישהי -להתאמן בקונג-פו מחר בבית נו, באמת....לא לזה התכוונתי........ אני רוצה להסיט את העולם שלי לנקודה אחרת לחלוטין.

ברוך בואך לדרך הלוחמים.

זוהי תחושה טבעית ובסיסית ללוחם, במיוחד אחרי תקופה שבה הוא מאמן את עצמו:
לראות את חייו הנוכחיים לא בתור האפשרות היחידה
להבין שהוא בוחר רק מתוך התפריט המצומצם שבראשו ולא מתוך התפריט הענקי והמאוד מאוד מפתיע ומרתק של המציאות
לקחת אחריות על מעשיו, בחירותיו וחייו במקום להרגיש שהוא קורבן של הנסיבות הטובות או הגרועות של חייו

deep ocean

New member
אהההההההההה

העיקר לא להיכנע!!!!!!! אני לא רוצה להיכנע ולהעביר מחר את היום כרגיל! אין סיכוי שאני נכנעת!! הדבר היחידי שמתוכנן לי מחר זה שיעור צ´י קונג ב-15:30. אפשר לוותר עליו. ביום ראשון אין לי שום תכנון. משמעות = יש לי יומיים לעשות כל דבר שאחפוץ. אבל אני רוצה לעשות משהו מעבר לנסיעה למקום כלשהו. אבל מה? אבל מה? זה מנקר לי בראש..... אני לא מצליחה להרחיב כרגע את התפריט מעבר לפעולות שונות מהשיגרה, אבל לא שונות מספיק, כפי שהייתי רוצה שיהיו. אז טיול ישנה לי את השיגרה ליומיים...אבל מה אפשר לשנות מעבר?? מעבר לטיול??? אההההההה

deep ocean

New member
אני לא יודעת לייקש

ובעצם, ברור לי לגמרי מה זה אומר לייקש.......

deep ocean

New member
אני לא רוצה להיכנע!

אני מרגישה שבגלל שקראתי מהספר...אז נרגעתי קצת....והרצון לשינוי אדיר נרגע קצת.........אבל אני לא רוצה לקום בבוקר ולשכוח את הרצון החזק שהיה לי.......אההההה....טוב אני הולכת לישון
זה תמיד ככה, פעם ב...יש לי רצון ממש חזק לשינוי מהפכני, ואז אני עושה פעולה מסויימת, שהיא יוצאת מהשיגרה, אבל לא כמו שרציתי, והרצון דועך..

deep ocean

New member
נכנעתי?! ../images/Emo5.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo98.gif ../images/Emo132.gif

כמו תמיד...הרצון הזה נרגע....... כרגע אני מודעת לרצון רק עקב הזיכרון שלי. מקודם חשתי בו בכל עצמותיי, וכרגע זה כנראה רק הבזק של המציאות שהתרחשה בעבר. אך העבר אינו קיים עוד.....הוא קיים כי אני נותנת לו קיום. בקיצור...כמו שזה נראה לי, כרגע תחושת הרצון נמצאת בשכל שלי. אחחחחח, איך זה היה צפוי
איך אני מחזירה את זה עכשיו חזרה?!?!

זהו חלק מלחימתו של הלוחם.

היא מתחילה במודעות לכך שאנחנו נשלטים ע"י כוחות שעושים בנו כרצונם (לדוגמא, הדחפים האלה שאת מרגישה... דחפים כאלה יכולים ברגע אחד לטלטל אותך ולגרום לך לעקור לארץ אחרת, וברגע אחר לזרוק אותך למיטה לחמש שעות בלי שתוכלי או תרצי לעשות שום דבר, למשל! אלו רק דוגמאות...). מתוך מודעות לכך שאנחנו נשלטים ע"י כוחות שעושים בנו כרצונם (כי איננו באמת יכולים לפעול מתוך עצמנו), אנחנו הופכים ללוחמים ומבינים שאין כל דבר אחרת לחיות.
כמובן, אנחנו יכולים לקרוא את ההודעה הזאת ולחוות התנגדות אדירה, או שמחה אדירה... כל אלה כלל לא משנים. הם רק מוכיחים את מה שנכתב בהודעה הזאת. מי שרוצה להיות חופשי, מוזמן להסתכל על המציאות בלי ליפות אותה. או שימשיך להיות מטולטל לפי הגחמות של אותם כוחות. ושיהיה לו לבריאות.

deep ocean

New member
המממ, אני מודעת לכל זה

שאני נשלטת על ידי כוחות שעושים בי כרצוני - רגע אחד אני מרגישה שבא לי לנסוע על מטוס ורגע אחר (אחרי קריאת 30 עמודים) בא לי ללכת לישון כאילו...הלו?!?! זה מגוחך! זה אבסורד!!! נו...אז יש בי את המודעות. מה עכשיו????

deep ocean

New member
בדיוק

זה קשה לשמור עליה. לא..לא...זה קל, זה פשוט, זה נעים. טווווב.

deep ocean

New member
איזה ספר מצחיק!!!

הגעתי עד עמוד 48 והגעתי לדילמה....הוא מתחיל לדבר שם על המוות שאורב בפינה. הנקודה היא כזאת...עד לאחרונה הרעיון שאני יכולה למות כל רגע, היווה עבורי דרך להתפתחות אישית. כל ההתפתחות שעשיתי עד כה, היתה בעיקר תודות לזה שיש לי סרטן, ולרעיון שאני באמת יכולה למות כל רגע, אז אם אפשר למות כל רגע, אז למה לפחד? למה להיות מקובעים? למה לקפוא על השמרים? בקיצור, כפי שאפשר להבין, המוות שאורב בפינה היווה עבורי נקודת התפתחות חיובית מאד. כיום, אני עובדת עם ההילרית שלי לשחרר את הסרטן, ולא להזדקק לו על מנת להתפתח, ולא להזדקק למוות על מנת להתפתח. זה מתנגש לי עם הקטעים בספר שמדברים על המוות, מכיוון שאני מנסה כיום להתפתח, להתחדש, לצמוח ולגדול ללא הידיעה שאפשר למות בכל רגע. אז או שאני אוותר כרגע על הקריאה, למרות שהספר ממש מרתק אותי (וגם הכניס אותי למצב תודעה ממש רגוע ושונה), או שאני אדלג על הקטעים שמדברים על מוות...לא ברור עדיין.

לוחם הממוקד במוות - ממוקד בחיים.

אדם הממוקד בחיים - ממוקד במוות. בסופו של דבר, רק החיים קיימים, אבל הם קיימים בצורה מוגבלת - וזהו המוות. המוות לא קיים, בדיוק כפי שהחושך לא קיים. המוות קיים רק מנקודת מבטם של החיים. הבנת המגבלות של החיים = הבנת המוות = הפקת הנאה מירבית מהחיים. "אני מנסה כיום להתפתח, להתחדש, לצמוח ולגדול ללא הידיעה שאפשר למות בכל רגע" - לפי דעתי אי אפשר לעשות זאת, כי בלי הידיעה הזאת, החיים כואבים אפורים ומציקים. בלי הידיעה הזאת, אי אפשר לקבל את מתנת החיים במלואה, עם כל האושר הנוקב והאדיר שהיא כוללת.

deep ocean

New member
כן אפשר.....

ואני בעצם מעדיפה לא להמשיך בנושא הזה, כי אני באמצע עבודה עליו. תודה.

הממ...איזה כיף!

איך אני אוהבת שמישהו רוצה לעשות שינוי מאסיבי בחייו!!! מה שאת צריכה יקירתי זה לשנות את כיוון חייך... פתאום להחליט שבעצם את רוצה להיות...נאמר שחקנית...סתם דוגמא.. ואת הולכת ונרשמת לקורס משחק מול מצלמה (שדרך אגב, יתאים לך...) ופתאום...את עושה משהו שונה לגמרי מתחום הלימודים שלך...והעתיד נראה פתוח להמון אפשרויות חדשות.

deep ocean

New member
משעשע

פעם רציתי להיות שחקנית...ממש בעבר הרחוק. בכל אופן, זה לא משהו שהייתי רוצה לעסוק בו. זה נחמד בדמיון שלי, לא מעבר
האמת שכרגע אני בכלל לא יודעת מה אני רוצה לשנות...אבל זה יבוא

למה נחמד רק בדמיון?

כי זה משהו שאת לא מרשה לעצמך לעשות? משהו שהדחקת עמוק עמוק? משהו שנראה לך לא מספיק רציני בתור מקצוע?

deep ocean

New member
אהההה, זה פשוט לא משהו

שאני מדמיינת בהנאה שהייתי רוצה לעסוק בו. זה נחמד בדמיון, אבל לא הייתי רוצה לשנן טקסטים וללמוד אותם להצגות/לסרטים וכו´, או בכלל ללמוד משחק, או לעסוק בזה בפועל.

הבנתי אותך...גם אני לא רוצה

מאותה הסיבה... עם זאת את כן טיפוס של הבמה (במה מבחינתי זה גם להיות בפוליטיקה, במדיה, בבית משפט...כלומר- במרכז...אולי אפילו משהו בהדרכה..) אני מאמינה שאת תמצאי את הדבר...

למעלה